Frokostsalat med avocado og smilende æg

P7050232
9 ud af 10 gange (når jeg ikke er på farten) består min frokost af en stor salat, fyldt med hvad end, der gemmer sig i køleskabet. Jeg pepper rester fra dagen inden op, åbner måske en dåse bønner eller spejler et æg, og sørger for, at alle grøntsager når at få den kærlighed, de fortjener, så jeg ikke bliver nødsaget til at smide noget i skraldespanden. Det tager mig rundt regnet samme tid, som det tager at lave en toast eller smøre en kedelig rugbrødsmad, og salaterne er aldrig ens, men de har altid det tilfældes, at de mætter dejligt (..dog ikke mere, end der er plads til et stykke chokolade og en kop kaffe efter).
P7050235I dag får I en opskrift på en rigtig ‘hverdagssalat’, et godt eksempel på en let måltidssalat, som jeg håber, I vil finde inspirerende. En opskrift er i mine øjne ikke nødvendigvis en facitliste, men et forlag til hvordan forfatteren mener, at man vil nå et velsmagende resultat, så brug endelig, hvad I har på lager, men husk at salaten både skal indeholde protein og fedt udover grønt, hvis I skal gøre jer håb om, at blive mætte.
Her har jeg brugt frisk hovedsalat, der smager fantastisk på denne årstid, en squash fra mine svigerforældres køkkenhave, avocado, pinjekerner (som jeg havde tilovers fra aftenen inden), blødkogte æg samt parmesan fra fryseren – Et godt tip, hvis man har svært ved at nå at spise hele osten: Frys den ned i mindre stykker. Parmesanen tør op, så snart du river eller høvler den.
P7050223
Ingredienser til 1 person

2 æg
1/2 – 1 hovedsalat
1/2 lille rødløg
1 lille squash
1/2 avocado
20 gram pinjekerner, ristede
Flager af parmesan
Dressing
1 spsk. hvidvinseddike
1/2 spsk. olienolie
1/2 tsk. honning
1/2 tsk. dijonsennep
Salt og friskkværnet peber
Bring vandet i kog, kom æggene i og lad det simre i 7 minutter, inden der hældes koldt vand over.
Skyl og slyng salaten. Skær rødløget i tynde skiver og squashen og avocado i tern.
Pil æggene, halvér dem, og anret dem på toppen af salaten.
Ryst alle ingredienserne til dressingen sammen eller rør dem sammen i en lille kop med en gaffel.
Vend salat, rødløg, squash, avocado og dressingen sammen, anret det i en skål. Top med flager af parmesan, pinjekerner, blødkogte æg og spis!

7 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar