Simpel miso-suppe

Opskrift på miso suppe

Kender I miso? Det er en japansk soyabønnepesto, der bliver fermenteret med ris, rug eller byg. På grund af denne svampekultur, er miso fantastisk sundt for fordøjelsen. Der findes mange forskellige typer miso, og de bruges i madlavning som en slags bouillonekstrakt med masser af umamismag. Eksempelvis i den klassiske japanske miso-suppe som her, men lys miso bruges endda også i japanske desserter.

Simpel miso suppe

 
Hovedret til 2-3 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 40 min / i alt 1 t 5 min

Ingredienser

Tilbehør

  • 200 gram sobanudler
  • 250 gram svampe, brune champignon, portobello eller shiitake
  • 1/4 lilla spidskål
  • 150 gram edamamebønner, kogte
  • 150 gram sukkerærter
  • koriander
  • kokosolie til stegning

Miso suppe

  • 1 store spsk. mørk miso
  • 2 spsk. soya eller tamari
  • 2 tsk. revet ingefær
  • saft af 1/2 lime
  • 1 liter kogende vand

Fremgangsmåde

Bland miso, soya, ingefær og limesaft i en stor gryde. Hæld kogende vand over, og rør det suppen godt sammen, så misopastaen opløses. Hold suppen varm på et blus, imens du tilbedreder fyldet.

 

Kog sobanudlerne, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

 

Skær svampene i skiver, og steg dem på en varm pande i en smule kokosolie, til de bliver gyldne.

 

Hæld kogende vand over sukkerærterne i en ren køkkenvask, og lad dem dampe af. Det er en nem måde at blanchere dem på.

 

Snit spidskålen fint, og anret det sammen med nudler, stegte svampe, edamamebønner, sukkerærter og koriander på et stort fad. Anret fyldet i skåle, hæld suppen over, spis og nyd.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem suppe på ingen tid

Miso suppe tager ingen ting at lave (faktisk tror jeg ikke, denne portion tog mig mere end 10 minutter at trylle frem, inklusiv tilberedningen af suppens fyld). Men suppen smager som om, den har stået og simret på blusset i timevis. Det er altså et perfekt, sundt hverdagsmåltid! Her er der også mulighed for at sige en masse grøntsager indenbords – måske nogle kedelige rester, der synger på sidste vers i grøntsagsskuffen?

Suppe med nudler og grønt

Hvad du har lyst til at fylde i suppen er helt op til dig. Her har jeg brugt sobanudler, edamamebønner, grønne bønner, finthakket rødkål, champignon og koriander. Men mulighederne er mange, og jeg synes, den fineste måde at servere suppen på, er med et stort fad ‘fyld’ på midten af bordet med en gryde kogende varm miso-suppen ved siden af. Så kan hver person selv samle sin suppe skål, hælde miso over og derefter slubre skålens indhold i sig med ske og spisepinde.


Flere opskrifter på suppe:

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej søde Emma
    Lækker opskrift tænkte på om man kunne skifte ingefær ud med noget andet? (Kan desværre ikke lide ingefær)
    Du er så utrolig dygtig og inspirerende
    Mange hilsner
    Katrine (@slank_med_sch)

  2. Hej Emma.
    jeg synes du har en skøn blog, som har inspireret mig til mange ting.
    Mit spørgsmål lyder på, hvor man køber miso henne ? 🙂
    De bedste hilsner
    – Anne

    1. Hej Anne 🙂
      Mange tak, det er dejligt at høre.
      Det køber jeg i helsekostbutikker, i asiatiske butikker eller større supermarkeder såsom Salling og Irma.

Skriv en kommentar