Linsesalat med figner og aubergine

Linsesalat med figner

Denne lune salat er fra min kogebog Skønne salater & vidunderligt tilbehør.

Her pynter smukke fignerne i en linsesalat med perlelignende, sorte belugalinser og bagt aubergine. En fantastisk kombination!

Linsesalat med aubergine og figner

 
Måltid til 2 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 30 min / i alt 35 min

Ingredienser

SALAT

  • 2 dl grønne eller sorte linser
  • 2 auberginer
  • 1 stort rødløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt & friskkværnet peber

DRESSING

  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt & friskkværnet peber

ENDVIDERE

  • 125 g frisk mozzarella
  • 4 figner
  • 1 håndfuld basilikum
  • 40 g pinjekerner
  • 2 spsk. balsamicoglace (kan undlades)

Fremgangsmåde

Start med at koge linserne i 15-20 minutter, så de kan moses med spidsen af en gaffel, men stadig har bid. Imens linserne koger, kan du tilbede resten af salaten.
Skær auberginerne på langs i tynde, brede bånd på ca. 1⁄2 cm. Placér dem på en beklædt bageplade, og drys med salt. Skær rødløget i tynde både, og kom dem i en lille skål. Hæld 1 spsk. olivenolie over, og vend godt rundt. Fordel rødløgsbådene over auberginerne, og sæt bradepanden i ovnen i 15 minutter ved 200 grader, indtil auberginerne er gyldne, og løgene bløde.

Tag låget af gryden, når linserne er kogt færdige, og vend rundt, indtil alt vandet er fordampet, og linserne bliver helt tørre. Tag gryden af varmen, og tilsæt presset hvidløg, ahornsirup, balsamicoeddike og olivenolie. Vend rundt, og smag til med salt og peber. Vend auberginebånd og rødløg sammen med linserne, og fordel salaten på et stort salatfad.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og skær fignerne i både. Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel den over salaten. Pynt med pinjekerner, basilikumblade og figner, og hæld balsamicoglace over salaten i en tynd stråle. Servér straks, imens salaten stadig er lun.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med figner

Linsesalat med figner er en vidunderlig måde at bruge de smukke frugter, der er i sæson i løbet af sensommeren.

Perfekt modne figner er en af mine yndlingsfrugter, både på grund af deres delikate smag og deres smukke udseende, så I kan tro, jeg ærger mig over den korte sæson.

Figner smager vidunderligt sammen med bagt aubergine, linser og mozzarella.

Salaten punkterer fuldstændigt myten om, at linser er tørre og kedelige, så hvis du har haft en traumatisk oplevelse med dem tidligere, vil denne opskrift øjeblikkeligt kurere alle dårlige minder. Prøv selv!

Flere opskrifter med figner

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Tak for tippet om %-er på bogen. Nu fik jeg den endelig købt – glæder mig! Laved dit linsefyldte hokaido græskar forleden. Fantastisk. Har delt og delt opskriften 🙂 Du giver masser af dejilg inspiration!

  2. Hej Emma.
    Vil lige høre dig om en opskrift. Hvordan synes du følgende lyder sammen, og har du forslag til ændringer til salaten?
    Feldsalat
    Serranoskinke
    Figener
    Feta
    (evt. balsamico)

Skriv en kommentar