Kalender-update #1 // Evaluering

Først og fremmest: Endnu en gang mange tak for alle de opbakkende kommentarer I efterlod til det første indlæg om Mettes og mit kalender-projekt. Der er næsten 100 rare mennesker, der har delt deres råd og overvejelser, og det har virkelig været hjælpsomt. TAK!

Inden jeg fortæller om, hvad vi overordnet set fik ud af jeres svar, skal vi først have trukket en vinder af konkurrencen om et eksemplar af min kogebog. Det er gjort ved fuldstændig tilfældig lodtrækning, og den heldige vinder blev: Ida. Tillykke! Jeg har sendt dig en mail 🙂

PA020005
Nu til en lille evaluering 🙂 Ved at læse jeres kommentarer fra ende til anden, har vi samlet en liste key-words, som vi vil have i baghovedet, efterhånden som kalenderen bliver til:
{ Overblik, struktur, alsidighed }
En af vores klare idéer har fra starten været, at vi ønsker en kalender med et både månedligt samt dagligt overblik, og efter at have gennemlæst kommentarerne blev vi bekræftet i, at det er den rigtige vej at gå. Det blev samtidig hurtigt synligt, at det, mange af jer savner, er en kalender, der kan samle alle jeres to-do-lister og notesbøger. En kalender med masser af plads til noter, der kan skabe mere struktur og et overblik over alt fra studieskema til middage, fitnesshold, deadlines, madplaner og huskelister.
Udover vigtigheden af plads til noter, blev det altså klart for os, at kalenderen skal have en alsidighed, der gør, at den kan tilpasses den enkeltes behov. Der skal ikke være et “dagens træning”-felt – for det er langt fra alle, der har behov for det – men der skal være PLADS til det, ligesom der skal være plads til dagens blogindlæg, -aftensmad, -mål, -lektier, eller lige præcis det, du gerne vil bruge din kalender til. Det design, vi er nået frem til, føler vi, kan netop dette.
{ Lækkert design, rimelig pris }
Det her var to ønsker, vi havde forventet, vi ville få, da det også er noget, vi selv lægger meget vægt på.
Lækkert design er en selvfølgelighed, men det er naturligvis samtidig noget, der har forskellig betydning, alt efter hvem du taler med, da vi alle har forskellig smag. Vores definition i dette tilfælde er en kalender med et lyst, luftigt og neutralt design, uden for meget ‘lir’ på de egentlige kalendersider. Disse sider vil vi pakke ind et smukt omslag (gerne i læder) i god, holdbar kvalitet. Her er vi i øjeblikket ved at undersøge forskellige muligheder.
I forhold til prisen, er der her en uundgåelig akilleshæl, for lækkert design betyder i mange tilfælde også en højere pris. Det er altså en balancegang, hvor vi bliver nødt til at prioritere, så prisen ikke kommer til at overstige hvad, folk er villige til at betale.  Her bestræber vi os på, at kalenderens maxpris bliver 300 kr. – optimalt ønsker vi os dog en pris på omkring 250 kr.
Hvor langt er vi?
Vi har nu en klar idé om, hvordan vi ønsker designet af kalenderen, og vi er klar til at begynde samarbejdet med grafikeren. Hvis alt går som smurt, håber vi på at kunne have en prototype klar efter jul og dermed nå at have kalenderen klar til studieåret juni 2016/ juli 2017, men vi er samtidige enige om, at vi ikke ønsker at stresse gennem processen – så hellere vente et halvt år med at lancere.
Hvad arbejder vi på?
I næste uge har vi en aftale med grafikeren, der skal sætte kalenderens indhold op. Så snart dette er på plads, er vi klar til at lave første prøvetryk, som vi og vores prøvekaniner (familie, kæreste, venner) kan teste. Desuden arbejder vi på at finde en producent, der kan lave det omslag, vi har i tankerne, og så skal vi have styr på “alt det kedelige”, der følger med, når man opretter virksomhed. 
Hvad synes du?
Vi vil meget gerne høre, hvad DU synes:
Føler du dig hørt, når du læser vores evaluering? Og tror du, at vi er på rette spor?

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det lyder til at blive en skøn kalender. Selv er jeg holdt op med at bruge papir kalender, fordi der netop ikke var plads nok til noter, og så prioriterede jeg notes bogen.
  Læderomslag ville dog gøre at jeg ville lade være med at købe den; simpelthen fordi jeg ikke tror på at I kan få ordentligt læder (som i min bog er vegetabilsk garvet fordi det er bedre for miljøet)
  Det er blot mit besyv.
  Jeg håber selvfølgelig også at I bruger genbrugs / fsc certificeret papir, men det kunne ikke i samme grad få mig til at lade være med at købe produktet.
  Held og lykke med projektet piger 🙂

  1. Min eneste anke ville også være læderet, helt klart. Et ikke-animalsk omslag (fx noget lækkert økobomuldsstof?) ville i mine øjne være langt lækrere.

 2. Uij, jeg troede lige, det var mig, der havde vundet – æv
  Mht. design – jeg foretrækker helt sikkert læder og for mig gerne ‘bøjeligt’ således at den nemmere at have med 🙂
  Og så gentager jeg lige mig selv – hvor er det en megaspændende proces! God arbejdslyst med det!

Skriv en kommentar