Quinoa-bøffer med butterbeans & palmekål

PA225211
Namme-nam! Jeg siger jer: De her quinoa-bøffer er virkelig lækre. Saftige i midten, sprøde på ydersiden og fyldt med velsmag. Perfekt til en lidt lettere måltid, hvis du en aften har lyst til at udskifte hakkebøffen med et vegansk alternativ.
PA225235
Det, der holder bøfferne sammen, er blendede butterbeans, der sammen med quinoaen tilføjer masser af protein til bøfferne, så du ikke skal bekymre dig om hvorvidt, mætheden udebliver. Hvad enten du selv spiser vegansk, får besøg af en, der gør, eller blot, som jeg, holder af at undlade kød nogle dage hver uge, lover jeg, at de bliver et sikkert hit.
PA225231
Jeg bruger pastinak og smuk palmekål i opskriften, da det var det, jeg lige havde i grøntsagsskuffen. Du kan dog sagtens erstatte den revne pastinak med en anden type rodfrugt – jeg er sikker på, at både rødbede, jordskok og gulerod smager skønt – og kålen kan du ligeledes erstatte med et andet grønt indslag, såsom spinat eller grønkål, men den kan også helt undlades, for bøfferne har masser af smag i sig selv. Jeg kan bare godt lide at snige ekstra grøntsager ind, hvor jeg kan 😉
PA225226

{ Ingredienser til 4 personer // 10 bøffer }
2 dl quinoa
100 gram fintrevet pastinak
2 fed hvidløg, presset
1 spsk. tahin
2 spsk. mel (jeg brugte boghvedemel)
1 dåse butterbeans, 240 g drænet
5 palmekålstilke
Salt & friskkværnet peber
Olivenolie til stegning

Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad det derefter køle lidt af.
Skræl eller skrub 1-2 pastinakrødder, og riv dem fint. Afvej 100 g, og kom det i en skål sammen med den kogte quinoa, hvidløg, tahin og mel.
Blend butterbeansene til en glat mos i en foodprocessor eller med en stavblender, og tilsæt det til skålen. Rør nu det hele godt sammen til en ‘fars’, og smag det til med salt og peber.
Skyl og tør palmekålen, og skær de mørkegrønne brede i bånd. Kom dem i skålen, og rør dem sammen med quinoa-farsen.
Fugt dine hænder, og form 10 bøffer. Steg dem i olivenolie på en pande, 5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde.

TIP: Bøfferne er også gode kolde med på madpakken dagen efter, så lav gerne en stor portion.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma. Hvor ser de bare lækre ud. Dem bliver jeg simpelthen nødt til at prøve. Jeg kender ikke palmekål…er det godt i salater også. Nogle gode tips?
    Og hvad serverede du til bøfferne?
    Og en helt anden ting. Har du nogensinde prøvet at lave en ret med quorn?
    Er for resten meget glad indehaver af din kogebog og tænker lidt på en af dine kager til dessert nytårsaften…..bare lidt svært at vælge:0)
    Kh lena

Skriv en kommentar