INSTAGRAM LATELY #NOVEMBER

collage12
{ Efterårsfarver & weekend i smukke Århus & et besøg hos Cph Streetfood med Mia }

collage1
{ Begyndende julerier og kogebogsarbejde en masse }

collage
{ Vinterfornemmelser og testning af nye opskrifter til bloggen }

Tænk engang! 2015 er ovre lige om snart! Så skørt altså.
Jeg har onde planer om at lave et længere indlæg, hvor jeg kigger tilbage på hele året, der gik, og kigger frem og fortæller lidt om, hvilke planer og drømme jeg har for 2016, men inden da, skal vi lige tage et kig på november ifølge mit Instagram-feed.
Det kan godt være, det lyder kliché, men den sidste måned er simpelthen gået så stærkt. Har I det også sådan? Min november har været fyldt med gode og rare aftaler med en masse søde mennesker, men også en hel del deadlines, løse ender og dage på farten. Dét, kombineret med en kæreste, der var dybt begravet i en eksamen, betød, at det nok er årets travleste måned, vi netop har afsluttet.
Normalt forsøger jeg ellers at undgå at bruge ordet “travl”. Jeg synes, vi bruger det alt for meget, og det, uden at forholde os til, hvad det egentlig betyder… Jeg mener: I kender sikkert samtalen: “Hvordan har du det”. “Jeg har det godt – men jeg har godt nok travlt. Hvad med dig?”. “Jeg har det også godt. Men uha, vi har også travlt derhjemme.”… Vi har så travlt, så travlt alle sammen. Så travlt, at man skulle tro, at vi sætter lighedstegn mellem travlhed og succes. Så travlt, at vi ofte bruger det som en undskyldning for at forholde os til os selv og hinanden. For man kan vel ikke forvente så meget af os, hvis vores tid er knap?
Den sidste tid er jeg begyndt at lægge mærke til, at når jeg ikke selv trækker “jeg har travlt”-kortet i small-talk samtaler med venner og bekendte, så gør de det for mig. For “du har vel også for travlt til at ses, ikke?”. Eller “Ej, du skal ikke høre på mine problemer, for du har så travlt”. Jeg synes, det dybt frusterende, fordi det bliver en undskyldning for, at vi ikke behøver at bruge tid på hinanden. Og jeg får lyst til at råbe: “Jeg har ikke travlt! Jeg vil gerne se dig – hvis I ikke denne uge, så i den næste! Og jeg HAR tid høre HELE historien.”
Selvfølgelig er det OK, at have travlt. I perioder! Min november var mere travl end normal, og sådan bliver en del af min december nok til en vis grad også. Men hvis jeg virkelig følte, at min hverdag var et kapløb mod tiden, og at jeg ikke havde tid at bruge på de mennesker, jeg holder af, så kan I tro, at jeg ville gøre noget ved det.
Det er altså ikke sejt at have travlt – det er opslidende! Og så er det verdens dårligste undskyldning, når den bliver brugt igen og igen og… Derfor – hvis I kan genkende jer selv i noget af det, jeg skriver – prøv lige at mærk efter en gang: Har du haft for travlt for længe? Så undersøg, om du kan ændre noget. Tager du ofte dig selv i bruge din travlhed som et skjold eller en undskyldning? Så bør du måske overveje hvorfor.
Det var egentlig slet ikke meningen, at det var den her drejning, dette indlæg skulle tage. Men som I nok kan fornemme, er det noget, der har fyldt i mit tankemylder den sidste måned. Og som har irriteret mig en hel del… Forhåbentlig kan I relatere til mine tanker om emner – måske endda, det er rart med en lille reminder om, hvilken betydning den retorik, vi bruger, har? Jeg håber i hvert fald, at et par stykker af jer sidder derude og nikker genkendende – ellers vil jeg som altid meget gerne have jeres syn på sagen i kommentarfeltet 🙂
 
 

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg kan godt følge din tankegang, men i stedet for ordet “travl”, synes jeg det gør sig gældende i langt højere grad for ordet “stresset”. Jeg synes, folk snakker meget om at være stresset, men glemmer at de egentlig har travlt – og ofte fordi de selv laver en masse aftaler, som de selv har lyst til 🙂 Mange trives jo også bedst ved at have lidt at se til. Det var bare lige en lille kommentar.

  1. Jeg tror meget, det er det samme med ordet “stresset”.. Det bliver i mine øjne brugt for meget om travlhed, hvilket i virkeligheden meget bagatelliserende, da det er en sygdom og ikke bare lige noget, man går rundt og er et par gange i ugen.

 2. Jeg er så enig i din refleksion over travlhed! Jeg kan ind imellem komme til at føle mig fjollet, hvis jeg er blevet lidt såret over noget nogen sagde, som så siden blev lagt hen med “Eej, undskyld, jeg havde bare så travlt”. For travlt til lige at lægge mærke til andre omkring dig, eller hvordan? Æv. 🙁

 3. HØRT!
  Jeg er så enig, at det gav et helt sug i maven at læse det her indlæg”!!
  Jeg er træt af travlt. Træt af at det er dét der er i fokus. Træt af at det er dét der er målestokken for “succes” på arbejdsmarkedet. Skal jeg være travl, for at være god nok? Jeg er sgu træt af at høre folk bruge timer på at tale om hvor travlt de har, brugte man tiden fornuftigt var der måske ingen travlhed. Jeg ved det ikke… Jeg ville egentlig bare sige at du allerede har skrevet alt det rigtige. Du er klog, Emma! 🙂

  1. Dejligt, at du kan relatere, Anne 🙂 Og mange tak for dine søde ord.
   Du har fat i den lange ende, når du siger, at “brugte man tiden fornuftigt var der måske ingen travlhed” 🙂

 4. Sikke et fint, reflekteret og forfriskende indlæg i en tid, hvor travl rigtig nok sjældent er genstand for kritisk stillingstagen. Tak for din blog 🙂

 5. Wauw… det ramte lige plet, det her indlæg. Jeg har selv gået med de samme tanker den seneste tid og hvor er det rart at læse nogle andre sætte ord på det. Jeg har haft travlt i lang tid og ofte følt mig stresset, men jeg har haft svært ved at se klart i det og derfor haft svært ved at geare ned. Det tror jeg er fordi, at samfundet i dag ser travlhed som en værdi i sig selv. Vi skal alting på en gang. Se nu fx på fremdriftsreformen.. der pisker den studerende til at komme hurtigere i gennem (imens vi samtidig skal have relevant studiejob, pleje venskaber og være en god studerende). Jeg tror, at det er rigtig vigtigt at sætte ord på det, som du har gjort i dette indlæg Emma. Så vi som individer kan stoppe op og reflektere over denne travlhed, i stedet for at halse efter den. Tak for dit indlæg, Emma!

Skriv en kommentar