Vinter-sangria

PB280196
PB280210
Hvis jeg skulle lave en hitliste over de lækreste, spiselige (og drikkelige?) ting ved julen, ville den se cirka således ud: 1) Min mors vaniljekransedej (de bagte er også gode.. men dejen? I have no words!), 2) bridgeblanding (fordi jeg er i virkeligheden er 80 år) og 3) gløgg. Hvis du vil gøre mig meget lykkelig, skal du blot stille alle tre ting foran mig på samme tid. Det sker heldigvis fra tid til anden, men normalt må jeg nøjes med favorit nr. 2 og 3, hvis jeg ikke er heldig at være hjemme hos mine forældre, når konfekt-produktionen finder sted. Til gengæld sker det ret ofte, at jeg kombinerer Netflix, mine julenatbukser og tilstedeværelsen af ham der min kæreste, der flere gange sidste år overraskede mig med bedstemorsnoller og den bedste gløgg fra Netto. Ahmen altså. Så kan man jo ikke bede om mere?
PB280193
PB280216
En af mine andre yndlingsting (dem har jeg ret mange af…) er sangria. Sådan et iskold, læskede, spansk og sommerligt glas, minder mig nemlig om en skøn ferie, vi havde i Barcelona for flere år siden. Jeg har lavet sangriabowler til flere fester siden, da det er evigt nemt og en rigtig crowd-pleaser, men drinken er nu alligevel forbeholdt sommeren, og den passer ikke ligefrem fantastisk til det kolde, blæstende vejr, vi er blevet budt denne årstid.
PB280219
PB280230
I sidste weekend fik jeg dog alligevel lyst til et glas af sommerklassikeren. Fredagaften havde vi nemlig åbnet en rødvin, og min første indskydelse, da jeg tog et sip, var at “mhmmm! dén ville være god i sangria!”. I stedet for at lave sangria, som jeg har gjort det før, fik jeg dog den idé, at jeg ville forsøge at kombinere mine to sæsonklassikere: frisk, læksende sangria og sød, krydret gløgg. Dét kom der denne opskrift ud af, og ved I hvad?! Det blive lige præcis så lækkert, som jeg havde forestillet mig det. Hvis I får gæster eller blot vil skrue op for julehyggen her i december, må I prøve at servere vinter-sangriaen her – det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre 🙂
PB280234
{ Ingredienser }
2 økologiske appelsiner
1 spsk. julekrydderi
(blanding af eksempelvis kanel, muskatnød, ingefær, kardemomme, allehånde, nelliker, stjerneanis) 
2 spsk. kokos- eller rørsukker
1 liter kraftig rødvin
1 granatæble
Isterninger
Stjerneanis til pynt
Danskvand
Skær appelsinerne i skiver, og kom dem i en skål. Drys krydderier og kokossukker over, og massér det hele sammen med rene hænder, så lidt af saften fra appelsinerne frigøres. Dæk skålen til, og sæt den i køleskabet i mindst en time, så appelsinerne kan trække. 
Kom appelsinskiver og saft i en kande eller punchbowle. Frigør kernerne fra granatæblet, og kom dem i kanden sammen med stjerneanis. Hæld rødvin over, og rør rundt, så det hele blandes. Sæt din sangria på køl, så den er helt kold, når den serveres.
Fyld rødvinsglas med is, hæld sangria over – gerne igennem en si, så væsken bliver klar – og brug en ske til komme lidt ekstra granatæbler og en appelsin skive i glasset.  Pynt med en stjerneanis, top glasset med lidt danskvand, og servér. 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar