En dag i mad #5

collage3
Jeg kan forestille mig, at mange af jer gerne har planer om at spise liiidt (eller meget?) sundere her i januar, end I har gjort i julen. Måske der skal lidt flere grøntsager indenbords? Lidt mindre kød? Færre glas vin og mere vand?
Jeg vil gerne skrive under på alt det førnævnte. Ikke fordi, jeg har gang i et eller andet større nytårsfortsæt som sådan – mere bare fordi, det er rart at komme tilbage til hverdagen igen, og fordi, jeg kan mærke at mit hylster har godt af det. Heldigvis synes jeg selv, at jeg spiser 10 gange mere lækker mad til hverdag, end hvad julen byder på, så det er bestemt ikke fordi, jeg lider afsavn 🙂
Hvis I, ligesom jeg, gerne vil back on track, nu hvor hverdagen er vendt retur, får I i dette indlæg lidt inspiration til, hvad I kan komme på tallerkenen i løbet af dagen. I plejer at være vilde med mine “En dag i mad“-indlæg, så i lørdags hev jeg kameraet frem og forevigede alt, jeg guffede i mig. Det var en ret stille og rolig dag, og jeg orkede ikke det store i køkkent, men jeg synes nu alligevel, at det hele ser ret lækkert ud, når jeg kigger tilbage. Sig endelig til, hvis I vil have opskriften på noget, så fikser jeg det til jer.

P1040185

{ Chokolade-granola med mandelmælk og vindruer }

P1040175

 

Til morgenmad snuppede jeg en skål af min nye besættelse: Chokolade-granola(!), der især smager det fantastisk med mandelmælk, som nærmest bliver til kakaomælk, når den hældes over granolaen. Opskriften er en, jeg er ved at rette til og gøre perfekt, så den kan blive kogebogsmateriale.

P1020130
{ Helse-hippie salat }

P1020149

Til frokost spiste jeg en kæmpe (som i virkelig stor) salat med blandt andet grønkål, spinat, fennikel, agurk, chia- og hampefrø, en cremet tahin-dressing og granatæblekerner (som I nok har opdaget, jeg ÆLSKER) Måske synes I, salaten virker liiiidt for sund, men jeg lover, at den både smager og mætter dejligt. Jeg har lavet en lignende skål de sidste fire dage, da jeg er helt tosset med kombinationen – især fennikel, dressingen og det helse-agtige drys kan et eller andet særligt.

P1020152
{ Eftermiddagskaffe og chokolade med havsalt og mandler }

P1020156

Ud på eftermiddagen hapsede jeg en kop kaff’ og nogle knæk af den her chokolade, der smager helt vidunderligt, imens jeg holdt en arbejdspause og scrollede igennem Instagram. Kaffekoppen og vasen har min søster forresten lavet. Er hun ikke sej!? Den lille skål, lavede jeg, da jeg gik på højskole for 3 år siden 🙂

  PC290937
{ Sprøde polenta-diamanter med en cremet butternut-sauce }

PC290949

Til aftensmad spiste Simon og jeg denne LÆKRE servering, der blev langt bedre, end jeg havde turde forestille mig. De sprøde tern er über-nemme at lave, da polentaen koges tidligere på dagen, og derefter blot skal skæres ud i tern og ristes i ovnen inden servering. Egentlig havde jeg planer om at toppe med en simple tomatsauce (igen: jeg orkede ikke særlig meget), men da vi stod i supermarkedet, blev jeg fristet af det fineste butternut-græskar, og det blev senere tryllet om til en sauce, jeg er sikker på, jeg kommer til at lave mange gange i fremtiden.


Det var min dag i mad 🙂 Hvad spiser I fortiden?

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma! Hvor ser det lækkert ud det hele 🙂 God inspiration! Køber du din mandelmælk, eller laver du den selv? Og kender du til en, der kan købes i Århus, uden tilsat sukker? Jeg har nemlig svært ved at finde en, hvor der ikke er sukker i.

  1. Tak Maiken 🙂 Jeg laver min mandelmælk selv (det er slet ikke så svært, som mange tror), men hvis jeg er virkelig doven snupper jeg bare en fra hylden i supermarkedet 🙂

 2. Hvordan laver du tahindressingen til salaten? Og tror du, at man kan riste polentaen på en pande i stedet for ovn? vil du dele opskriften på din butternut-gærskar sovs? Beklager mine mange spørgsmål, men jeg synes bare det hele ser brandlækkert ud 🙂

 3. Amen det ser simpelthen så lækkert ud! Hvis jeg kunne lave det, når jeg ikke havde overskud, så ville jeg spise så sundt 😉
  Glæder mig til opskrifterne på det hele.

 4. Uha, hvor ser det lækkert ud! 🙂 Jeg har også lyst til mere friske, grønn, og sundere madvare en julen har budt på! Jeg har lyst til at prøve en masse nye opskrifter af på mad, jeg ikke før har smagt – Udvide min horisont! Jeg kigger ofte i din kogebog og her på bloggen for at finde inspiration, hvilket må siges at hjælpe gevaldigt på min manglende opfindsomhed i køkkenet! Lige nu leder jeg efter en hurtigt og nem, men samtidig lækker morgenmad – Noget ala det chokolade granola der? Må selv i gang med at eksperimentere indtil din opskrift kommer 😉

  1. Det er dejligt at høre, søde Sabrina 🙂 Jeg skal nok forsøge at komme med en masse inspiration til dine madeksperimenter her på bloggen, indtil næste bog kommer 🙂

 5. uhh det ser lækkert ud.. ser frem til at opskrifterne kommer op.. kunne virkelig godt spise den salat til frokost i dag 🙂
  Frejjack.blogspot.dk

Skriv en kommentar