Quinoasalat med ristet blomkål

Salat med quinoa og blomkål

Mød min yndlingssalat! En mægtig, mættende og über-lækker quinoasalat, profyldt med jenne gur sager, som min oldemor ville have sagt. Salaten er af den slags, man sagtens kan servere som et måltid i sig selv, men du kan naturligvis også servere noget andet til. Jeg kan især forestille mig, at kylling vil være godt.

Servér med honning-sennepsdressing

Lad mig prøve at opremse nogle af salatens ingredienser, og se så, om mundvandet ikke begynder at løbe lidt: Sprøde, lune blomkålsbuketter, letknasende quinoa, masserede grønkålsblade, søde vindruer, blød mozzarella, sprødstegt serranoskinke, og en ude-af-denne-verden-lækker honning-sennepsdressing. Lykkedes det? Løber mundvandet? 😉

Quinoasalat med ristet blomkål

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl quinoa (gerne sort)
  • 1 tsk. salt eller 1 boullionterning
  • 6 dl vand
  • 100 gram grønkål (uden stilk)
  • 75 g serranoskinke
  • 1 lille rødløg
  • 1 håndfuld røde vindruer
  • 125-150 g mozzarella (gerne minikugler)

Honning-sennepsdressing

  • 3 spsk. god mayonnaise
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Rengør blomkålen, og skær hovedet ud i buketter og skiver på 1 cm. Vend dem i olivenolie, og fordel dem på en beklædt bageplade. Drys let med salt, og sæt pladen i ovnen i cirka 30 minutter, indtil blomkålen er gylden og sprød i overfladen.

 

Skyl quinoaen i vand, så du fjerner den bitre smag. Kog den i letsaltet (eller boullion-) vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad den derefter køle en smule af. Imens kan du tilberede resten af salaten.

 

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Hak grønkålsbladene groft, og kom dem i en skål. Dryp 2 spsk. dressing over, og massér kålen med hænderne, indtil bladene bliver bløde. Stil skålen til side.

 

Fordel serranoskinken på en beklædt bageplade, og sæt den ind i ovnen til blomkålen i 5-10 minutter, indtil skinken er sprød.

 

Tilsæt den kogte, lune quinoa til grønkålen, og vend rundt. Skær rødløget i tynde skiver, og vend det i skålen sammen med vindruerne. Vend dernæst de ristede blomkålsbuketter og mozzarellakuglerne i salaten, og kom det hele over på et salatfad eller i en serveringsskål.

 

Fordel knæk af den sprøde serranoskinke over salaten, dryp med et par spsk. af dressingen, og servér. Sæt gerne resten af dressingen på bordet i en skål, så man selv kan dryppe lidt ekstra over salaten efter behov.

 

TIP: Salaten smager godt både lun og kold, og kan også nemt serveres som en frokostsalat til 2 personer.

Find flere opskrifter i samme kategori

Dressing med honning og sennep

Salatens hemmelighed og dét, der gør den så god, er dressingen. Den er nok ikke ligefrem super-sund, men honning-sennepsdressingen er ufatteligt lækker, simpel og hurtig at fremtrylle, og så kan den få alle grøntsager til at smage syndigt godt.

Mine tips til valg af ingredienser

Hvis du vælger at lave salaten, har jeg lige et par tips til valg af ingredienser, du skal have med på vejen:

1) De små, fine mozzarellakugler i salaten kan du sagtens erstatte af almindelig mozzarella revet i mindre stykker.

2) Hvad gælder vindruerne, vil jeg anbefale dig at købe de mindste, du kan finde (hvis du køber økologiske), for så er der størst sandsynlighed for, at du slipper for sten. Er dine druer store, synes jeg, det smager bedst at halvere dem, inden de drysses over salaten.

3) Brug gerne sort quinoa til salaten i stedet for almindelig, da den knaser og popper let i munden.

4) Brug en god og rigtig mayonnaise til dressingen – ikke sådan en kridhvid, fast variant, men en, der minder om en hjemmelavet mayo. Du kan selvfølgelig også lave din egen, som du kan finde en opskrift på i min kogebog.

Flere opskrifter med blomkål

9 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Den salat ser virkelig lækker ud, jeg glæder mig til at afprøve den.
    Dine billeder er virkelig blevet flotte på det sidste, det er en fornøjelse at se på.

  2. Mmmm. Nogle gange ville jeg virkelig ønske, at det var dig som stod i mit køkken – dagligt! 😉
    Jeg har lige fået din kogebog hjem i dag, og jeg glæder mig allerede meget, til at eksperimentere med diverse skønne salater.

  3. Salaten er lige lavet og spist og ih hvor den smagte godt:-)
    Glæder mig meget til din næste kogebog kommer på markedet…

    1. Godt at høre, Trine 🙂 Giv dine blomkål lidt længere næste gang. De kan blive sprøde udenpå og bløde indeni.

Skriv en kommentar