Frisørlykke & sommerlækre lokker

P4240420

Tusind tak til Birthe Gleerup, der havde foræret mig klip & farve. 

I sidste uge besøgte jeg en af Århus’ fineste gader: Badestuegade i Latinerkvarteret, hvor Birthe Gleerup’s frisørsalon har befundet i over 25 år. Tilbage i 1990 åbnede hun en miljørigtige salon, der tilbød et grønt alternativ til den traditionelle frisørbehandling – og det var den første af sin slags i Danmark. Sejt, ikke?! Man må sige, at Birthe har haft fingeren på pulsen, for i dag driver hun to af Århus mest populære saloner; Den anden placeret på Jægergårdsgade, et af mine andre yndlingssteder i byen.

P4240406
Grunden til mit besøg i salonen var, at mit hår trængte til en kærlig behandling. Og her snakker vi altså “kærlig” med en stor, fedt streg under, for mine lokker var ikke lige frem værd at skrive på bloggen hjem om. Slidte, spaltede spidser, en kedelig leverpostejsbund med varme farver i spidserne og stort set ingen egentlig frisure. Den sørgelige status var der dog ikke noget at sige til, for det var efterhånden et lille år siden, jeg sidst have fået gjort noget ved min hårpragt.

Frisøren, jeg overlod mit hår til, var Sandra – den sødeste og smukke lyshårede kvinde, der har været ansat i salonen i snart 15 år. Jeg forklarede hende, at jeg egentlig bare gerne ville have nogenlunde samme fritz, som jeg mødte om med – bare meget, MEGET pænere. Og det var lige præcis, hvad jeg fik.
Sandra lagde først en bundfarve, der var meget tæt på min naturlige farve, men med mere dybde og glans. Derefter lavede hun enkelte lyse striber i længderne, for at give den ombré-effekt, som jeg er så glad for. Efter farvningen klippede Sandra alle de kedelige spidser af, og forvandlede så mit hår fra “bare langt” til “langt med form og frisure”. Og jeg siger jer: Jeg tror aldrig, jeg har været så tilfreds efter et frisørbesøg. Resultatet er så naturligt, og man ville ikke ane, at det er farvet, hvis man ikke vidste det, men mit hår ser velplejet ud som aldrig før. Der er liv og spil i spidserne, der ligner, de er blevet kysset af solen, og bunden har fået en farve, der er så tæt op af min egen, at jeg sagtens kan lade håret gro, uden at frygte udgroninger.
P4240414
Siden Birthe åbnede sin salon, har grundværdierne været de samme: Hun ønsker at tilbyde et grønt alternativ til den traditionelle frisørbehandling og den traditionelle frisørsalon. Sandra fortalte mig, at salonen i Badstuegade er indrettet efter feng shuis principper, og det blev understøttet af rolig baggrundsmusik og forkælelse i form af modemagasiner en masse, sådan cirka verdens bedste thé og massagestole (mega win!). Hun delte også al sin viden om de miljørigtige produkter, de bruger i salonen, og det var tydeligt at mærke stoltheden over at kunne tilbyde behandlinger, der både var bedre for kloden, for kunderne og for de ansatte – for tænk lige over, hvor mange skrappe sager frisører omgiver sig med dagligt i normale salonen.
Det, at produkterne indeholder færre skrappe kemikalier, gør også, at der er grænser for, hvad de tilbyder i salonen. De kan eksempelvis ikke lave platinblond, næsten gråligt hår, da det ikke kan opnåes ved naturlig farve, og de vil altid råde kunderne til at tage små steps mod den ønskede ændring (for eksempel fra lys til mørkt), så håret forbliver så sundt som muligt. Dette er en tilgang, jeg virkelig finder tiltalende, og den gør, at jeg føler mig langt mere tryg ved at lægge min hårpragt udseende og sundhed i deres hænder. Og jeg ville uden tøven anbefale hver og en af jer at gøre det samme 🙂

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Naturligvis 🙂
   Deres priser er:
   565 kr. Dameklip, vask og føn
   1095 kr.Naturfarve med refleks i langt hår
   Og så giver de -10% til studerende

Skriv en kommentar