Sprøde, mexikrydderede blomkålsbidder

P3120446
Hvad skal du have at spise i aften? Noget nemt? Noget sundt? Noget virkelig frådern? Hvis du sidder og vipper hagen op og ned, men endnu ikke har fundet ud af, hvad der skal med hjem i indkøbskurven senere, har jeg her en opskrift, der kan være svaret på både spørgsmål et, to og tre. Blomkål i mundrette og pivsunde bidder. Sprøde udenpå – saftige inden i. Let spicy og monster smagfulde. Lige til at dyppe i cremet gucamole, enten som en snack, som tilbehør til dine tacos, eller som fyld i en lækker burritobowl.
P3120212-GendannetP3120439P3120385
Måske du synes, det lyder lige lovlig grøntsagstosset at kalde blomkål en “snack”. Og du har da også delvist ret – for jeg er lidt af en grøntsagstosse – men stol på mig: Det ér muligt at lave en både nem, sund OG frådern (jeg elsker det udtryk) snack, og de mexikrydrede bidder her er at pragteksempel. Vi har spist dem ugentlig de sidste par måneder, og jeg kan ikke få nok. Prøv dem, prøv dem, prøv dem!
P3120400
P3120397

Pssst. Hemmeligheden bag blomkålsbidderne er kikærtemel, som jeg efterhånden har erklæret min kærlighed til et par gange. Blandt andet HER og HER. Du kan finde det i helsekoster, større supermarkeder eller hos etniske købmænd for ganske få penge. 

Ingredienser
1 blomkål
2 dl kikærtemel (også kaldet socca eller besan)
1 tsk. salt
Cirka 1 dl vand

Mexi-glace
140 g tomatpure
2 spsk. ahornsirup
2 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecider eddike
1 tsk. røget paprika
1 tsk. spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. koriander
1 tsk. chiliflager
1 tsk. salt (gerne røget)
Til servering
Gucamole (jeg brugte opskriften fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør)

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. 
Bland kikærtemel og salt i en skål, og tilsæt gradvist vand, imens du pisker med et piskeris. Stop, når du har en sej og jævn konsistens uden klumper. Dejen skal være flydende men ikke for tynd, da den så løber af blomkålsbidderne på bagepladen.

Rengør blomkålen, og skær den ud i mundrette bidder. Kom dem ned i skålen til dejen, og vend rundt, så bidderne er dækkede på alle sider. Hæld skålens indhold ud på bagepladen, og fordel blomkålsbidderne ligeligt, så de ikke hænger sammen. Sæt derefter bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil dejen på bidderne er sprød og gylden. Imens kan du lave mexi-glacen.
Bland alle ingredienser til glacen i en skål. Smag til, så den er tilpas sød/sur/salt/stærk – tænk barbecue mexi-style.
Dyp de sprøde blomkålsbidder i glacen, og placér dem tilbage på bagepladen. Sæt endnu engang bidderne i ovnen, denne gang i cirka 15 minutter, indtil overfladen er sprød, gylden og let klistret. Servér straks, gerne med gucamole som dyppelse.

11 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej, jeg har sådan glædet mig til den her opskrift! Det ser for sygt lækkert ud! :-))) Må prøve den snarest muligt.

  2. Hvis man nu får ondt i maven af kikærtemel, er der så noget andet der kan bruges i stedet? De ser afsindigt lækre ud.

  3. Hej Emma!
    Jeg har netop lavet disse, og seriølle(!); de er SÅ gode. Tusinde tak! Jeg glæder mig til at nyde godt af din kommende bøger 🙂

  4. Jeg lavede disse forleden og de var super lækre! Min mand var desværre ikke helt så stor fan (han ville gerne have dem endnu sprødere) så jeg tænkte om du havde nogen erfaring med at blande krydderierne med kikærte melet og skippe de ‘våde’ ingredienser og dermed hele ‘glace’ delen?

    1. Hejsa Christina 🙂 Det kan du sagtens. Gør jeg også sommetider 🙂 Det bliver mere sprødt, men mindre “hot wings” agtigt 🙂

Skriv en kommentar