Sund gulerodskage

Denne sunde gulerodskage er virkelig lækker!

Og så er den endda til den sunde side, uden raffineret sukker og gluten.

Perfekt til hvis du eller en, du får på besøg, er allergiker. Eller hvis du bare gerne vil spise lidt sundere og samtidig tilfredsstille den søde tand.

 

Sund gulerodskage

 
Kage til 8-10 stykker
forberedelse 30 min / tilberedning 50 min / i alt 1 t 20 min

Ingredienser

Ingredienser til 1 kagebund

  • 3 æg, str. M, delt i blommer og hvider
  • 4 spsk. ahornsirup
  • 100 g revet gulerod
  • 1 spsk. citronsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 50 g smør
  • 2 1⁄2 dl mandelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 dl rosiner (kan undlades)
  • 75 g valnødder, hakkede (kan undlades)

Flødeostcreme

  • 200 g flødeost
  • 200 g græsk yoghurt eller skyr
  • 2 spsk. ahornsirup
  • skal af 1 citron
  • 1 spsk. citronsaft
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde

Kom æggeblommer i en stor skål sammen med ahornsirup, revet gulerod, citronsaft, vaniljekorn og kanel, og bland det hele sammen med en gaffel. Smelt smørret, og tilsæt det til skålen sammen med mandelmel og bagepulver. Tilsæt også rosiner og valnødder, hvis du mener, de hører sig til i en gulerodskage.

 

Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtigt sammen med de andre ingredienser i en stor skål.

 

Smør en springform med en diameter på ca. 22 cm, og fyld dejen i formen. Bag kagen i 50 minutter ved 175 grader. Den er færdig, når en tandstik kan stikkes ind i midten og komme ud ren. Lad gulerodskagen køle helt af, inden du dekorerer den med flødeostcreme.

Flødeostcreme

Pisk alle ingredienserne til flødeostcremen sammen til en ensartet masse, og fordel den på den afkølede kage inden servering. Jeg kommer flødeostcremen i en sprøjtepose og laver roser over hele kagen ved at forme små spiraler.

Find flere opskrifter i samme kategori

Glutenfri og sund gulerodskage

En sund gulerodskage er netop, hvad denne opskrift er. Gulerodskagen er ovenud lækker, krydret og svampet og giver mulighed for at snige grøntsager indenbords i kageforklædning.

Kagen er glutenfri, og i stedet har jeg brugt mandelmel, der både giver en god konsistens og smag.

Gulerodslagkage

Opskriften giver en enkelt kagebund.

Hvis du skal lave en festlig kage til et stort selskab, kan du bruge flere kagebunde, og lave en lagkage, som jeg har gjort på billedet. Lav to til tre kagebunde, og læg dem sammen med flødeostcremen imellem, inden du pynter kagen med hvide roser af flødeostcremen som glasur.

Flere opskrifter på glutenfrie kager

Shop the post

- reklamelinks

23 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Wow den ser god ud! Den vil jeg prøve at bage snart!
    Forresten vil jeg lige skrive, at du virkelig inspirerer mig for tiden, og dit indlæg om produktivitet har jeg særligt haft gavn af!
    Tak for det og god dag 😉

    1. Åh <3 Hvor er det rart at høre, Nicoline 🙂 Tak fordi du tog dig tid til at skrive en kommentar!

  2. Jamen hold nu op en lækker kage. Gulerodskage er min yndlings og det er altid sjovt, at prøve forskellige opskrifter. Din opskrift skal jeg klart prøve. Rigtig god søndag! 🙂 /Stephanie

  3. Hov, troede lige, at opskriften var fra din nye bog – missede lige overskriften 😉
    Mente selvfølgelig, at jeg glæder mig til at se “Herlig og ærlig mad” i levende live. “Skønne salater og vidunderligt tilbehør” står allerede og pynter på reolen derhjemme jo <3

  4. Hej Emma.
    Har du forsøgt dig med at fryse kagen, altså bundene? Jeg har nemlig tænkt på at lave den til min søns navnefest og så ville det være så skønt at kunne lave den i god tid. Jeg er forøvrigt vil min din kogebog og glæder mig til den næste.

  5. Hej Emma.
    For at få en lagkage som på billederne, har du så doblet opskriften på bundene og opskriften på smørcremen? 🙂
    Den ser lækker ud, tror den skal laves snart!

  6. Hej, hvordan laver du det fine mønster på kagen? altså de “flade” spiraler.
    På forhånd tak for svar.

  7. Nu er jeg ikke verdens største fan af mandelmel – tror du det er muligt at skifte den del ud med “normal” hvedemel?

Skriv en kommentar