Lidt om torsdagbyture og ja-hatte

P5190270
Jeg er lige kommet hjem fra min morgenløbetur. Væggeuret ringer typisk klokken 05:30 på en onsdag som i dag, og så er det ellers op og afsted ud i den tidlige morgen, hvor håndværkere, pendlere, og dem, der slinger hjem fra en bytur, er de eneste, der gør mig selvskab. Den sidstnævnte gruppe var jeg selv en del af i torsdags (eller fredag morgen var det vel egentlig). Mia havde nemlig lokket mig med på en lille bytur, selvom sådan nogle torsdagsbyture normalt ikke er noget, jeg gør mig så meget i. Eller byture i det hele taget faktisk…
P5190267
Det er ikke fordi, jeg aldrig har fuldet mig og været en ‘partypige’. Jeg havde nogle år, hvor det nærmest var hver weekend, både på Crazy Daisy i Skive (HAHA!) og på Zen i København (lige så meget HAHA!), men de sidste år har jeg virkelig sjældent haft lyst. Jeg orker ikke (og har ikke tid til) at have det dårligt og være træt hele dagen efter, og så vil jeg bare hellere dele en flaske vin over en middag med nogle gode venner – mennesker, der rent faktisk er interessante at tale med, for det er skisme sjældent, man møder nogle af dem på en natklub.
P5190240
Jeg lyder som en gammel dame, gør jeg ikke?! Halvdelen af jer sidder nok og nikker genkendende, imens den anden halvdel ryster på hovedet og tænker: “hold k*ft, du lyder kedelig”. Og det er jeg nok også lidt på det punkt. Nogle gange kan jeg i hvert fald tænke, om jeg simpelthen er for snusfornuftig, og om jeg skal være mere UNG. For undskyldningen om, at jeg er blevet for gammel til det, virker ligesom ikke, når jeg kun er 22, gør den? 😉
P5190304
I mangel på gode undskyldninger tog jeg i sidste uge ja-hatten på og slå hovedet lidt fra. Og så hoppede jeg ellers i høje hæle og stramme jeans og lavede smokeyeyes. Vi startede til et skægt bloggerevent, og endte efterfølgendeen tre piwer rundt om et spisebord. Her hyggede os gevaldigt, inden vi opdagede, at klokken var alt for mange, og svingede vi ellers hofterne ned i byen, for at indtage dansegulvet. Flere timer, en masse drinks og dance moves senere lagde jeg endelig mit hoved på puden kl 06:30 – en time senere, end jeg normalt står op til hverdag. Glad og stang bacardi.
P5190305
Konklusionen? Jeg havde det SÅ sjovt, fuldstændig som en bytur i 2.g, og dagen efter var præcis, som jeg husker det: Jeg var d-ø-d, og sov til langt op af eftermiddagen. Men det var det værd – ingen tvivl dér. Alligevel kan jeg ikke lade være med at tænkte (som den gamle dame, jeg nu engang er), at der skal gå lang tid, før jeg laver samme show. Det var fedt nok at mærke, at jeg kan gå i byen, have det sjovt og danse til solen står op – men helt ærligt, så er det bare ikke en af mine prioriteter for tiden. Måske det bliver det engang igen, og jeg genopstår som natklub-dronning, når jeg runder 30? Hvem ved?


Kan I nikke genkendende til det, jeg beskriver? Del meget gerne jeres tanker og oplevelser i kommentarfeltet 🙂

17 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg har det på fuldstændig samme måde som dig. Jeg føler ofte at folk tænker at jeg er kedelig og de er uforstående overfor mine valg, så nogle gange ender jeg i situationer hvor jeg bliver nødt til at lyve om hvorfor jeg ikke tager med ud og fulder mig og ellers bliver jeg nødt til at tage tidlige vagter på arbejde, for at have en legal undskyldning.
  Det er rigtig ærgeligt det skal være på den måde 🙁

 2. Har det på præcis samme måde.
  Men jeg bliver fuld af to glas vin, og når jeg får for meget, bliver jeg simpelthen så svimmel og får kvalme.. Jeg HADER at falde i søvn, når jeg er fuld, så derfor undgår jeg det..
  Og så synes jeg – som dig – at det så meget mere hyggeligt at sidde med nogle gode venner og blive lidt småberuset med en god flaske vin eller lækre drinks, hvor vi faktisk kan høre, hvad hinanden siger (modsat en natklub hvor man råber hinanden i ørerne og vågner op dagen efter med nedsat hørelse og ringen for ørerne…)
  Så som du siger – det kan være sjovt at “flotte”sig en gang i mellem, men der går måneder imellem, jeg går i byen.
  Og hvorfor er man kedelig, fordi man ikke går i byen/ikke drikker/ikke fester hver weekend?
  Den har jeg aldrig forstået 🙂

 3. Jeg kan SÅ meget sætte mig ind i din tankegang – jeg er virkelig ikke til disko og bytur til den lyse morgen Jeg orker virkelig ikke de der tømmermænd og trætheden dagen efter. Og så synes jeg bare sjældent at det er særligt sjovt.
  Til gengæld er jeg altså ret stor fan af at tage tidligt ud på vinbar eller ølbar (hurra for at der er kommet så mange af dem i Århus) og bruge mine penge på nogle lækre drikkevarer og sidde og hygge med det over en hyggelig snak eller et spil. Selvom det nu også godt kan give lidt ondt i hovedet dagen efter hvis det bliver lidt for hyggeligt 😉 Så hvis man ikke er så meget til det store dansegulv og shots i lange baner, så synes jeg virkelig det er et hyggeligt alternativ med øl- eller vinbar – jeg kan anbefale at besøge Ølsnedkeren på Mejlgade 🙂

 4. Jeg fester heller ikke tit men giver den hele armen når jeg så gør. Sådan har jeg været/haft det i en del år efterhånden og efter de usikre teenage år og gymnasie tid hvor man bare gerne ville passe ind, så har jeg sluttet 100% fred med at sådan er jeg og der er ikke noget der er hverken mere rigtig eller forkert end andet. 🙂

 5. Du er ikke kedelig. Jeg er nitten år gammel, og har haft det sådan længe. Faktisk altid tror jeg, for byture (som i byture, byture) har aldrig været noget for mig. Jeg elsker at drikke mig fuld (gerne rigtig fuld), med mine gode venner. Det er jo dem jeg gerne vil snakke med, og bruge tid med. Jeg gider ikke investere tid i korte bekendtskaber i byen, hvor samtalerne aldrig bliver andet en overfladiske, og jeg højest sandsynligt aldrig kommer til at se dem igen.

 6. Jeg er nok 50/50! Men de weekender hvor jeg fulder den, er jeg næsten død 2-3 dage, fordi jeg bliver så syg og dårlige af det! Det kan jeg godt fortryde, at jeg ikke er mere fornuftig.. Men alligvel er jeg klar weekenden efter… Bliver nok ikke voksen pt., Er ligesom dig 22
  Vil høre om du ikke kan skrive hvor dit lækre tøj er fra? Din snack!

 7. Ha ha 🙂 Du kommer sandsynligvis ikke til at genopstå som 30-årig 😉 Tømmermændene bliver KUN værre 😉

 8. Jeg har det præcis på samme møde! Det er lidt som om den tid, bare er overstået? 23-år og færdig med realmæssige byture… Jeg vil mindst lige så gerne danse på stuegulvet, hygge og feste derhjemme med god vin og hjemmelavede cocktails, som jeg vil i by. Dog er det også OK at komme ud og “svinge træbenet” i ny og næ på en natklub, men det siger mig bare slet ikke særligt meget mere? 😉 Jeg gider ikke fulde, påtrængende og nærgående mennesker jeg ikke kender… Og så bliver jeg bare SÅ ynkelig, når jeg har tømmermænd og får for lidt søvn :-/

 9. Jeg har det på præcis samme måde! Og jeg havde det præcis på samme måde for 3 år siden (da jeg var 22 år). For 5 år siden var jeg i byen hver weekend, helst to eller re gange. Nu går jeg i byen maks 3 gange om året 🙂

  1. Hey Ida 🙂 Skal jeg gøre det, selvom jeg ikke kan finde tøjet online, eller det er fra gamle kollektioner? 🙂

 10. Jeg er helt enig! Det eneste jeg tager i byen for en sjælden gang imellem, er for at danse, eller få en god øl/cocktail med min kæreste eller veninder.
  Jeg er også virkelig sløv og doven dagen efter, og det er bare det mest trælse at miste en produktiv dag. Men sommetider slår jeg mig løs, og det er heldigvis en god balance 🙂

 11. Hej Emma,
  VIRKELIG dejligt med sådan et indlæg. Jeg står ofte i den situation, at jeg ikke har lyst til i byen eller drikke alkohol, og bliver ofte mødt med underlige samt uforstående blikke fra selv mine gode venner. Føler man hurtigt bliver sat i bås som kedelig – selvom jeg bestemt ikke vil mene, at jeg er et kedeligt menneske. Jeg har ganske enkelt bare ikke lyst til, at gå i byen, komme sent hjem, og have dagen efter ødelagt, samtidigt med, at jeg tydeligt kan mærke, at min kondition har det ret hårdt efter en bytur med alkohol. Jeg synes bare det er træls, at det åbenbart er lidt svært for folk, at man ikke har den store lyst. Oplever du, at folk synes du er “kedelig” eller uforstående?

 12. Jeg føler dig! Jeg er kun 21, og argumenterer allerede med, at jeg er for gammel til det der – måske fordi jeg peakede med at drikke og feste da jeg var 16-17. Om det er smart eller lidt trist, ved jeg ikke, men det føles i hvert fald fint.
  Jeg elsker at have den gange hver 3. måned, hvor jeg faktisk tager i by og giver den gas. Men så er det altså også tid til en pause!

Skriv en kommentar