Nem rabarberkompot med honning

P4280016
Jeg elsker morgenmad og springer meget sjældent dagens første måltid over. Både fordi, det påvirker mit humør og overskud op ad formiddagen i en positiv retning, når der kommer lidt energi indenbords, men også fordi, jeg synes, morgenmad er dagens lækreste måltid. Eller… Det er i hvert fald på top 3 😉

De sidste par måneder har vi spist grød til morgenmad dagligt, og det er egentlig ret unormalt, for jeg plejer at holde af at lave forskellige opskrifter hver dag. Mulighederne er jo så mange: pandekager, scones, bagt grød, æg, grøntsagsboller, granola, chiagrød… Så hvorfor nøjes? Simon (der ellers indtil fornyligt insisterede på, at han ikke kunne lide havregrød – underlige menneske!) var pludseligt vendt på en tallerken, og den klassiske morgengrød, var nu det eneste, han havde lyst til. Fra mandag til søndag. Heldigvis har det passet fremragende med, at jeg har haft ekstra meget at se til, så jeg har været mere velvillig til at videregive morgenmadsansvaret. Og med tiden er han faktisk blevet ret så ferm til at røre en god grød sammen 😉
P4280027
Det eneste, jeg har skulle sørge for, har været at toppe grøden med alverdens toppings. Og dér har den så til gengæld ikke fået for lidt. Alverdens nøddesmør, frugter, kokosflager, bær, græsk yoghurt, chiafrø, hakkede kerner… You name it! Selvom grøden måske har været den samme de sidste måneder, har jeg altså gjort mit for at variere morgenskålen og undgå at dø af kedsomhed 😉 Skålen på billederne har jeg eksempelvis toppet med rabarberkompot, mandelsmør, bipollen, chiafrø, kokosflager og tørrede rosenblade. Ja, jeg går all in, og denne blanding var både særligt smuk men også enormt lækker – selvom mindre naturligvis også kan gøre det.
P4280039
Den opskrift, jeg vil dele med jer i dag, er min nyeste favorit grød-topping. Rabarberkompot! De skønne og smukke lyserøde stængler er nemlig i sæson netop nu, og hvis du vil have fat i de sødeste og mest pink af slagsen, er det nu, du skal på jagt.
Jeg laver min rabarberkompot på verdens mest simple (nogen vil måske sige dovne) måde, så selvom det måske virker overskudsagtigt at bikse sammen på en almindelig hverdag, lover jeg dig, at du kommer til at bruge maks 10 minutter i køkkenet. Og dine smagsløg vil takke dig! Rabarberkompotten tager den (sorry Sims) kedelige havregrød til nye højder, og giver den et tiltrængt spark forårsfornemmelser. Nu, hvor solen endelig har valgt at skrue op for sommervarmen, og varm grød måske ikke er så tiltalende, vil jeg også anbefale jer at bruge kompotten sammen med yoghurt og måske lave en lille parfait sammen med lidt granola.
P4280031
Ingredienser
1 bundt rabarberstængler
3-5 spsk. honning
Kornene af 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljepulver
Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Kom 3 spsk. honning i en skål sammen med vaniljekornen, og rør det sammen. 
Rens rabarberne. Skær bladene af stænglerne, og rens bunden for brune kanter.
 Skær rabarberstænglerne i skrå skiver, og kom dem i skålen til honningen. Vend godt rundt, så honningen fordeler sig ud på skiverne, og fordel det dernæst på bagepladen. 
Bag rabarberne i 15 minutter, indtil de er helt møre, og lad dem derefter køle af. 
Kom de bagte rabarberskriver i en skål, og mos dem let sammen til en kompot. Jeg foretrækker, at skiverne ikke moses helt ud, men det er op til dig. Smag til med honning, så det er tilpas sødt, og opbevar derefter din rabarberkompot i en lukket beholder i køleskabet. 
 

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Lige et spørgsmål, der ikke har med rabarberkompot at gøre. Men kan din mexitærte laves i en almindelig tærteform eller er det bedst med springform?

 2. Anden gang jeg laver denne lækre rabarberkompot. Den er ikke smagt endnu men jeg var svært begejstret første gang. Mmmmh! 😀

 3. Hej Emma,
  Jeg er vild med alt, der har med rabarber at gøre, og havregrød er også hvad jeg spiser mest af til morgenmad. Så tænkte, at jeg ville gå i gang med at lave denne her rabarberkompot 🙂 Hvor mange stængler, svarer et bundt til ca.? Og ellers tak for en super god og hyggelig blog <3
  Hilsen Bjørk

  1. Hej Bjørk 🙂 Tak for de søde ord <3
   Det er cirka 5-10 stængler alt efter hvilken sort, du vælger, og hvor tykke de er. Hvis du køber rabarber i et supermarked kommer de i et bundt 🙂

Skriv en kommentar