Nemt tilbehør til grillmaden // Butterbeans med pesto og asparges

P5070008
Godmorgen til jer alle 🙂
Skal I grille i aften? Godt nok er vejret ikke helt, som det var tidligere på ugen, men det skal ikke forhindre os i at tænde op for kullene og fejre, at sommeren er lige om hjørnet.
Sommermad er i mine øjne let, simpel og med fokus på sæsonens grønne, saftige og farverige råvarer. Denne opskrift er alt det, og så er den perfekt tilbehør til nærmest alt, du kan komme i tanke om at komme på grillen – hvad end det er en god bøf fra slagteren eller veganske grillpølser.
P5070037
Det gode ved opskriften her er, at den kan trylles frem på nul komma fem, hurtigere end du kan nå at tænde op for grillen. Butterbeansene smager helt vidunderligt vendt i pesto – som du enten kan lave selv, hvis du er god, eller købe, hvis du er mere til den dovne side – og sammen med de grillede asparges får det simple tilbehør vaskeægte sommersmag. Er du på jagt efter en god pestoopskrift har jeg en fremragende en af slagsen i Herlig & ærlig mad. 
Asparges er en lækker forårsgrøntsag, som vi har glæde af netop nu, og de smager virkelig skønt, når de får en tur over kullene. Vil du dog lave opskriften her uden grill, kan du sagtens stege aspargesene på en pande. Det går naturligvis en smule ud over smagen, men kun en smule, så lad det endelig ikke være undskyldningen for ikke at forsøge dig med opskriften.
P5070012
Ingredienser // tilbehør til 2 personer
1 dåse butterbeans
2 spsk. pesto (enten hjemmelavet eller en god købt)
1 bundt asparges
En smule olivenolie eller avocadoolie til stegning
Salt & peber

Dræn butterbeansene fra dåsen, og skyl dem godt. Vend dem i pesto, og fordel det på et serveringsfad. 

Knæk bunden af aspargesene, skyl dem, og vend dem i en smule olivenolie. Kværn salt og peber over, og grill så aspargesene, indtil de begynder at få grillstriber og blive sprøde i spidsen.
Fordel de grillede asparges over fadet med butterbeans, og vend let rundt, så pestoen også fordeler sig over butterbeansene. Servér straks. 
P50700249
 

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar