Smuk & strålende sommerhud

P5090140 Udgivet i samarbejde med Clinique // Sponsoreret indlæg

I dag vil jeg i samarbejde med Clinique dele mine bedste råd til, hvordan man får smuk og strålende hud. Om sommeren holder jeg af at spare lidt på makeuppen, og derfor er det ekstra vigtigt for mig, at min hud ser så sund ud som muligt på dette tidspunkt af året. Desværre har jeg den sidste tid haft lidt hudproblemer, tør hud og urenheder omkring mund og næse, højst sandsynlig fordi, jeg har stresset en smule med eksamener og bogudgivelse, men også fordi, jeg har været virkelig doven med min hudplejerutine. Dét skal der laves om på, og derfor er rådene her under ligeså meget til mig selv, som de er til jer 😉
P5090109
Vand, vand, vand!
I har helt sikkert hørt det før, men jeg siger det gerne igen: Husk at drikke masser af vand! Hvad “masser” betyder, er meget individuelt, da det afhænger af både højde, drøjde og aktivitetsniveau, men det er vigtigt for både velvære og udseende at få væske i sig med jævne mellemrum gennem dagen. Det nytter intet at fugte huden med diverse masker og cremer, hvis man er dehydreret. Jeg er selv ret god til at huske at drikke vand, og har altid et glas ved hånden eller en flaske med mig på farten, for jeg mærker lynhurtigt, hvis jeg ikke har fået nok at drikke i løbet af dagen.
Farverig sommermad 
Alle de skønne, vitaminfyldte og fiberrige råvarer, der er tilgængelige om sommeren, er guf for huden! Spis masser af friske grøntsager og bær, og mix det med gode fedtkilder såsom avocado, nødder, olivenolie og kokosolie for at forkæle både hud og smagsløg.
Hvis du døjer med uren hud, kan det desuden være en idé at prøve at fjerne mælk fra din kost. Jeg oplever selv en sammenhæng, når jeg drikker lidt for mange cafe latter, og jeg har flere veninder, hvis hud også er blevet mere klar, fordi de er stoppet med at drikke mælk. Pudderdåserne har skrevet et interessant indlæg om det her (med links til forskningen bag), hvis I er interesserede.
P5090133
Fugt, fugt, fugt!
Selvom du husker at drikke vand og spise sundt og farverigt, kan det være en stor hjælp at pleje huden med en god, fugtgivende creme. Efter de kolde og blæsende vintermåneder bliver min hud altid mere trist og tør, og den CRAVER virkelig fugt. Jeg løb tør for ansigtcreme en gang i februar, og derefter fulgte et par måneder, hvor jeg blot brugte min bodylotion i ansigtet – hvilket virkelig var en dum, dum idé. Min undskyldning var, at jeg ikke havde tid til at tage ned i byen og købe en ny, og sidenhen har jeg måtte bøde med vinterhud så trist, som jeg aldrig har oplevet det før.
For en måneds tid siden fik jeg tilsendt Clinique Moisture Surge i to forskellige varianter: èn til tør og sart hud (Intense Skin Fortifying Hydrator) og én til normal hud (Extended Thirst Relief). Siden da er min hud (heldigvis!) fuldstændig vendt tilbage til sin normale tilstand, og jeg har sjældent haft følelsen af at have så gennemfugtet og ensartet hud. Moisture Surge Intense til tør hud bliver uden tvivl min nye sommerfavorit, for den giver mig den ekstreme fugt, min hud har brug for, men i en let, gelé-agtig og virkelig vanedannende konsistens. Cremen er allergitestet, udviklet af hudlæger og helt parfumefri. Kæmpe tommel op og en stor anbefaling her fra.
P5090123
Ud i solen og tag en slapper
Pas på solskoldning, men vær ikke bange for solen, for timer i det fri er både sundt for hud og humør.
Min hud er altid pænest om sommeren, hvor solen får mine fregner til at titte frem og på magisk vis skjuler alle små skønhedsfejl. Selvom det naturligvis er vigtigt at bruge solcreme oplever jeg nemlig også, at min hud virkelig har godt af at bruge ekstra timer i den friske luft. Mest af alt skyldes det nok, at det reducerer stressniveauet markant at gå en tur og lade solens stråler ramme huden – og for meget stress er noget af det værste, vi kan gøre mod både velvære og udseende.


Det var mine bedste råd til smækker-lækker sommerhud. Hvad er jeres? Del dem meget gerne i kommentarfeltet 🙂

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma, lidt uden for kontekst. Men kender du gode steder man kan få lavet shellac i Aarhus?
    Mvh Ingeborg

Skriv en kommentar