Solgule kokoslinser fra Herlig & ærlig mad

Godmorgen 🙂
Endnu en solskinsdag, og hvor er det skønt! Vi skal spise morgenmad hos min søde søster, og derefter tror jeg, vi finder en park, hvor vi kan slå og ned på et tæppe. Simon med en god bog i solen og mig med lidt hyggearbejde i skyggen. Jeg er så småt i gang med at fikse Atelier Aarhus webshoppen, og i dag skal der leges med designet. For mig er det heldigvis langt mere spas end en sur pligt, så det er en perfekt søndagsbeskæftigelse.
Nu til dagens agenda: Måske så I, at Emily delte opskriften på solgule kokoslinser fra Herlig & ærlig mad tidligere på ugen? Hvis ikke får I den her, så den også kan blive en del at opskriftsindexet her på bloggen. Hvis I er stødt på opskriften før, må I tage dette om en lille reminder på, at I bør skrive den på madplanen for næste uge 😉
Jeg har allerede fået opskriften ind på flere af mine venners hit-liste, og det er der god grund til, for her er virkelig tale om formidabel hverdagsmad. Den solgule linseret er både hurtig og billig at bikse sammen, og du vil blive overrasket over, hvor dejligt en portion mætter. Sundhedsværdien er også helt i top, da linserne er kogt med kokosmælk samt skønne krydderier såsom gurkemeje og ingefær og tilføjet spinat.
solgule-kokoslinser (1)
TIP: Retten kan serveres som den er, men jeg holder af at spise den med sorte ris og indiske papadums, der er helt tynde og sprøde brød af linse- eller rismel. De kan købes tørrede i større eller etniske supermarkeder, og de skal blot friteres inden servering.
{ Solgule kokoslinser // Ingredienser til 4 personer }
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk. fintrevet ingefær
1 spsk. smør eller kokosolie
2 spsk. gurkemeje
1 spsk. spidskommen
1 tsk. salt
½ spsk. stødt koriander
1 dåse mosede tomater
2 dåser kokosmælk
250 g helbladet frossen spinat
4 dl røde linser
Saften af 1–1½ lime
Salt & friskkværnet peber
{ Endvidere }
200 g sorte ris
Skyr eller græsk yoghurt
Papadums, friturestegt i smagsneutral olie
Limebåde
Ristede kokosflager
Frisk koriander
Hvis du laver sorte ris til retten, skal du sætte dem over først, da de skal koge længere tid end almindelige hvide ris.
Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint på et rivejern. Opvarm smør eller kokosolie i en stor gryde, og svits løg, hvidløg og ingefær.
Tilsæt gurkemeje, spidskommen, koriander og salt til gryden, og lad det stege med et par minutter. Hæld nu mosede tomater og kokosmælk over, og tilsæt de røde linser. 
Bring gryden i kog, og rør ofte, da linserne nemt falder til bunden og brænder på. Lad det koge i cirka 20 minutter, imens du steger papadums efter anvisningen på pakken og forbereder resten af tilbehøret.
Når linserne er møre, men ikke helt udkogte, tilsættes den frosne spinat. Varm det hele godt igennem, og smag til med lime, salt og peber. Server med ris, skyr, papadums og limebåde, og drys med ristede kokosflager og frisk koriander.

7 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Karoline 🙂 Det vil helt sikker også smage skønt, men resultatet bliver et andet, da de ikke koger så meget ud.

  1. Hej Emma 🌼
    Jeg elskerelskerELSKER dine solgule linser! Jeg har tænkt mig at servere retten for mine veninder. Har du nogen ide om, hvilken slags vin, der ville passe godt til linserne? Rødt eller hvidt?
    Jeg kan ikke selv lide vin, og er helt lost 😂

Skriv en kommentar