VIDEO: DATE NIGHT-BURRITOBOWL MED MEXI-KYLLING // ENJOY THE SIMPLE

P6200047

Udgivet i samarbejde med AQUA D’OR // Sponsoreret

Da Simon og jeg flyttede sammen, blev ”mexi-kylling” hurtigt en af vores hofretter. Det var ikke noget, der blev serveret for gæster, men når vi kom hjem efter en lang dag på studiet, kunne vi hurtigt blive enige om, at saftig, mexicanskinspireret, krydret kylling vendt i pinlige mængder smeltet cheddar var den eneste aftensmad, vi rigtig havde lyst til.
Siden da har jeg udviklet opskriften, så mexikyllingen har fået selskab af flere af vores fælles favoritter: min kærestes yndlingsbønnemos sammen med mine højtelskede sprøde sød kartoffel-tern på en bund af knasende grønt, toppet med avocado og cremefraiche. Sammen udgør det en burritobowl, der for os er indbegrebet af en hyggelig date-night – sådan én, der kan foregå både tirsdag og lørdag, og hvor Netflix og nattøj lyder som en langt bedre idé end restaurant og bio.

{ Opskriften stammer fra min kogebog Herlig & ærlig mad }

P6200058

{ ENJOY THE SIMPEL }

AQUA D’OR har bedt mig om at komme med et bidrag til deres nye kampagne Enjoy the simple. Kampagnen handler om at nyde de simple ting i livet, og jeg var først lidt i tvivl om, hvad jeg ønskede at fokusere på i mit indlæg. Skulle det være glæden ved dagens første kop kaffe? En morgenløbetur med en god ven? At gå en lang tur i skoven med podcasts i ørene? Eller at sole sig i parken med en sød veninde?

Ovenfor kan I se den fine kampagnevideo, hvor AQUA D’OR deler bud på, hvordan man kan nyde livets små glæder. Omdrejningspunktet for kampagnen er tre nye produkter, der er perfekte som små hverdagsfornøjelser: Naturligt mineralvand, der er klassisk danskvand i nye, forsimplede klæder. JUICY citron, der smager som blanding af juice. Og KLAR hindbær & brombær, en danskvand med lækker sommerbær-smag. Jeg tror tidligere, jeg har nævnt, at jeg har et lille afhængighedsforhold til danskvand, da det for mig er en rigtig luksustilføjelse til min dagligdag. Det føles bare lidt dén tand mere lækkert at sippe til, når jeg sidder og arbejder, end et fladt glas postevand.

P6200023

P6200006

{ AT NYDE DE SIMPLE TING }

Jeg deler hver uge indlæg om de små ting, der er med til at gøre min hverdag skøn, og jeg synes faktisk, det er noget, jeg er ret godt til. At lægge mærke til, værne om og glæde mig over de simple ting ved livet, altså – for det er jo dér, vi finder lykken.

En af de ting, jeg nyder allermest, er de hverdagsdates, Simon og jeg forsøger at flette ind i vores til tider travle programmer. Nogle gange er det et restaurantbesøg på en tirsdag og sommetider er det et museumsbesøg efter arbejde, men som oftest er det blot en aftale om, at vi holder fri, hygger os og slapper af på sofaen – bare os to. Det lyder måske ikke som en date, men sådan føles det for mig, og jeg kan virkelig gå hele dagen og glæde mig til sådan en aften.

I videoen ovenfor har vi forsøgt at fange stemningen fra en af vores hverdagsdates, og samtidig besluttede vi os for at dele opskriften på vores date night-burritobowl. Det er Simons livret, så den kommer ofte på bordet her hjemme – og når den bliver indtaget i sofaen med Game Of Thrones på skærmen og danskvand i glasset bliver det simpelthen ikke meget bedre 😉

Hvordan nyder I de simple ting i livet? Del meget gerne jeres bud i kommentarfeltet. 

P6200019
{ DATE NIGHT-BURRITOBOWL MED MEXI-KYLLING // OPSKRIFT FRA HERLIG & ÆRLIG MAD }

SORT BØNNEMOS
480 g kogte sorte bønner (svarende til 2 dåser eller cirka 250 g tørrede bønner før kogning)
1 løg
2 fed hvidløg, presset 1 spsk. olivenolie
21⁄2 dl hønsebouillon Saften af 1⁄2 lime
1 dl salsa (købt eller hjemmelavet – opskriften findes i min kogebog)
Salt & friskkværnet

Start med at lave bønnemosen. Sæt bønnerne i blød, og kog dem efter anvisningen på posen, eller dræn og skyl bønnerne fra dåsen. Hak løget, pres hvidløget, og svits begge dele i olivenolien i en tykbundet gryde, til løgene er gennemsigtige. Tilsæt bønner og bouillon, og bring gryden i kog.
Tilsæt limesaft og salsa til gryden, og blend bønnerne til en grov mos med få hele bønner med en stavblender eller i en almindelig blender. Lad nu mosen koge, indtil den tyknes. Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. lidt chilipulver eller tabasco, hvis du ønsker retten stærkere. Portionen her er ret stor, så frys gerne halvdelen ned til en anden gang.


SNYDE-SALSA
200 g tomater
2 dl købt salsa på glas

Hak tomaterne groft, og bland dem med den færdige salsa. Smag gerne til med lidt ekstra salt og peber, og tilføj grofthakket koriander, hvis du synes. 


BURRITOBOWL
250 g søde kartofler
1 spsk. olivenolie
1⁄2 lille rødt spidskål
1 hjertesalat
1 avocado
3 forårsløg
1 håndfuld koriander
Limebåde
Skyr til servering

MEXI-KYLLING
250-300 g kyllingeinderfilet
1⁄2 spsk. røget paprika
1⁄2 tsk. tørret oregano
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. koriander
Salt & friskkværnet peber
75 g cheddar, revet.
Olie og/eller smør til stegning

Tænd ovnen på 175 grader.
Skræl eller skrub de søde kartofler, og skær dem i mindre tern på 1 x 1 cm. Fordel dem på en beklædt bageplade, vend dem i olivenolie, og kværn salt og peber over. Sæt derefter bagepladen i ovnen i 15 minutter, indtil ternene er sprøde udenpå og møre indeni. Imens kan du snitte grøntsagerne og tilberede mexi-kyllingen.

Snit spidskålen i tynde bånd, skær hjertesalat i skiver, og del avocadoen i tern eller skiver. Anret det hele på et stort fad sammen med forårsløg i skiver, grofthakket koriander og limebåde, og kom skyren i en lille skål.

Del inderfileterne i mindre stykker, og kom dem i en skål. Kom paprika, oregano, hvidløgspulver, spidskommen, koriander, salt og peber i skålen til kyllingen, og vend det sammen, så krydderierne fordeles. Opvarm en pande til middel varme, og steg kyllingen i smør og/eller olie, indtil den er gennemstegt. Tag derefter panden af varmen, og tilsæt den revne cheddar. Vend rundt, og lad osten smelte.

Servér straks i skåle sammen med bønnemos, skyr, salsa, sød kartoffel-tern og grønt. 

25 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Det ser så lækkert ud! Din kogebog står på min ønskeliste, så glæder mig til, at jeg forhåbentligt meget snart kan bruge alle dine lækre opskrifter!
  Må man spørge hvor de fine vandglas er fra?:-)

  1. Hej Emma jeg kan desværre ikke se det nederste fordi dine kommentar kommer foran især det din kæreste har skrevet Simon

   1. Forøvrigt siger du 30 min i ovnen til de søde kartofler – men der står 15 min i opskriften. Jeg gav dem 30 min – det virkede til at passe 🙂

 2. Fantastisk mad Emma! Smagte så godt!!
  Og virkelig en fin video. synes dine videoer er så fine, og synes virkelig, at du er blevet endnu dygtigere til at lave dem 🙂

 3. Så god idé med en video! Lav gerne flere af dem! Jeg læser altid de opskrifter du lægger ud på bloggen – og det ser så lækkert ud altsammen! Men må ærligt indrømme at jeg sommetider ‘dropper’ opskriften, fordi der skal bruges så meget eller fordi det virker for uoverskueligt – det samme tænkte jeg først med denne – men da jeg så så videoen, så det jo så let og lækkert ud og det er helt klart en opskrift, som snart skal prøves! 🙂

  1. Hvor er det godt at høre, Maria 🙂 Held og lykke med opskriften – den er virkelig simpel, selvom der skal gang i et par blus 🙂

 4. Nu har jeg også lavet mexi bowl! Yes, det var SÅ lækkert. Bønnemosen er i top 🙂 Kunne dog ikke få de søde kartofler sprøde, men smagte alligevel skønt.

 5. Tænkte præcis det samme som Maria! Da jeg læste opskriften gav jeg næsten op men da jeg så så videoen virkede det en del nemmere og mere overskueligt, så hurra for det!! Og det ser sygt lækkert ud! Håber jeg får det prøvet en dag. 😀

 6. I dag har vi været i både Super Brugsen, Rema1000 og Netto og har ikke kunne opsnuse sorte bønner – hvor skaffer vi sådan noget? 😄
  Jeg faldt over din blog i går, jeg er vild med al din mad og din fantastisk flotte kogebog er allerede på ønskelisten 👌

  1. Velkommen til, Stine 🙂
   Det lyder meget underligt… Super Brugsen burde i hvert fald have dem. Spurgte du efter dem derinde? Og kiggede du efter dåser eller tørrede bønner?

   1. Ja, vi undrede os også. Jeg spurgte ikke efter dem, det må jeg gøre næste gang. Vi kiggede både efter dåse og tørrede 🙂

 7. Det smagte så godt! Jeg tror min kæreste elsker mig lidt mere efter at have lavet denne ret 😀 Må jeg forresten spørge hvad sangen hedder, der spiller i baggrunden af din video?

  1. yay! hvor er det skønt at høre 🙂 Desværre har jeg fuldstændig glemt navn + kunstner på sangen. SÅ DUMT! Jeg kommer helt sikkert i tanke om det en af de næste dage, så skal jeg nok skrive 🙂

 8. Kære Emma,
  Mine kæreste og jeg har lavet Mexi Bowls i aften og var helt vilde med det. Jeg er ikke altid så meget til kød og bønnemosen var en mega lækker erstatning for det. Det er ikke sidste gang, at vi serverer det herhjemme 😀
  Tak for evig god inspiration.

  1. Hej Christina 🙂 Skønt at høre! Herhjemme er det også et evigt hit, vi laver igen og igen 🙂

 9. Linda fra Blogsbjerg anbefalede denne her, og det var lige dén slags mad jeg havde lyst til, så det blev det. Hold. nu. op. den bønnemos der er lækker – og både manden og ungerne skovlede i sig! Det bliver helt klart en ganganger her hjemme! :o)

Skriv en kommentar