Forsommer-linsesalat med hvidvinsdampet torsk

Pyha! Kan I holde varmen?!
Hvis I mangler inspiration til et let og sommerligt måltid, der er perfekt til de varme, solrige dage, er det det rigtige tidspunkt, I kigger forbi mit lille hjørne af internettet. I dag vil jeg nemlig dele en skøn opskrift fra Herlig & ærlig mad med jer.
Jeg klapper i mine små hænder over, at vi lige for tiden kan finde både asparges og rabarber i supermarkederne, og dét skal udnyttes. Vidste du, at rabarber faktisk er en grøntsag? Jep, det er ganske sandt, og der er altså ingen grund til kun at bruge de syrlige, smukke stængler i det søde køkken. Her vendes stænglerne i honning og bages let i ovnen, så deres smag rigtig fremhæves, og resultatet er med til at gøre denne sommerlige linsesalat til noget helt særligt. Salaten serverer jeg til hvidsvinsdampet torsk, da fiskens delikate smag passer perfekt hertil.
Har jeg forresten fået sagt tak for de pæne, pæne anmeldelser, min kogebog har fået på SAXO? Hvis ikke, så TAK! Det betyder virkelig meget, og jeg bliver evigt glad, når I tager jer tid til at skrive søde (eller konstruktive) ord om mit arbejde. Nøj, hvor jeg altså bliver stolt.
forsommersalat-m.-hvidvinsdampet-torsk
{ Ingredienser til 4 personer }
3 dl belugalinser
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 fed hvidløg, presset
Salt & friskkværnet peber
4-5 stængler rabarber
(150 g, renset vægt)
2 spsk. honning
50 g rucola
1 bundt asparges
50 g mandler
125 g feta (eksempelvis Puck-ost)
{ Hvidvinsdampet torsk }
800 g torsk
1 stort løg
1 spsk. smør
1 håndfuld rosmarinkviste
1 citron
Friskkværnet salt og peber
Cirka 4 dl hvidvin, eller så det dækker
Kog belugalinserne i cirka 20 minutter, indtil de kan moses med spidsen af en gaffel. Pas på, de ikke koger ud, og lad al væsken fordampe fra gryden ved at fjerne låget de sidste 5 minutter. Tag linserne af varmen, og tilsæt olivenolie, balsamicoeddike, presset hvidløg, salt og peber til gryden. Lad nu linserne køle af, og sæt dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 175 grader. Skær rabarberne i skrå skiver, og vend dem i honning på en beklædt bageplade. Bag rabarberne i 10 minutter, indtil de er møre, og lad dem derefter køle af.
Nu er det tid til at tilberede den hvidvinsdampede torsk. Skær løget i skiver, og svits det i smør sammen med rosmarin i en tykbundet gryde. Gryden skal kunne holde til at komme i ovnen og have et tilhørende låg. Har du ikke en sådan gryde, kan du stege løg og rosmarin på en pande, komme det i et fad, og lægge stanniol over, når det skal i ovnen.
Tag gryden af blusset, når løgskiverne er gennemsigtige, og læg torsken ovenpå. Skær citronen i skiver, og anret dem oven på fisken. Kværn salt og peber over, og hæld hvidvin i gryden, så det netop dækker torsken. Kom nu låget på gryden, og sæt den i ovnen i 25 minutter, indtil fisken falder fra hinanden, når du stikker til den med en gaffel. Imens kan du tilberede resten af salaten.
Knæk de hårde bunde af aspargesene, kassér bundene, og kom aspargesene i en ren køkkenvask.
Kog en liter vand, og hæld det over aspargesene, så de bliver blancherede. Lad aspargesene dampe af, og skær dem derefter i skrå skiver.
Rist mandlerne gyldne på en varm, tør pande, og hak dem groft. Skyl og slyng rucolasalaten, og anret den på et stort salatfad. Hæld linserne over, og vend rundt.
Top salaten med asparges, rabarber, smuldret feta og mandler, og servér til den hvidvinsdampede torsk.

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar