Salat med aubergine & tahindressing

Salatskål med linser

Salat med aubergine og linser et skønt hverdagsmåltid.

Det er sådan et måltider, som mætter godt og rart, men ikke på den dér “hvor-er-sofaen?”-måde.

Det er sundt, grønt og endda ret så billigt – især hvis man formår at udnytte hvad, man allerede har i gemmerne.

Salat med aubergine & tahindressing

 
Salat til 2 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 30-40 min / i alt 65 min

Ingredienser

  • 3 dl blandede linser og korn (her fuldkornsris, belugalinser og grønne linser)
  • 1 tsk. salt eller 1 boullionterning
  • 1 stor eller 2 små auberginer
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. majsgryn (polenta)
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 nip stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 stor eller 2 små avocadoer
  • 75 g rucola

Tahindressing

  • 1/2 dl mørk tahin
  • saft af 1/2 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • 1/2-1 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skær auberginerne i skiver, og placér dem på bagepladen. Dryp olivenolie over, og drys med majsgryn, hvidløgspulver, koriander, kardemomme og salt. Vend rundt, så det fordeler sig på aubergineskiverne, og sæt derefter bagepladen i ovnen i 30-40 minutter, indtil skiverne er helt møre og flot gyldne.

 

Kom fuldkornsris og 4 dl vand i en gryde, og tilsæt salt eller en boullionterning for smag. Lad det koge under låg i 10 minutter. Tilsæt så de grønne linser, og lad dem koge med i yderligere 10 minutter. Tilsæt tilsidst belugalinserne til gryden (og evt. lidt mere vand, så det dækker), og lad dem koge med i cirka 15 minutter. Tag til sidst låget, og lad det sidste vand fordampe, inden du tager gryden af varmen.
Imens linserne koger, og auberginerne er i ovnen, kan du klargøre resten af salatskålen: Skær avocadoen i tern, og skyl og slyng rucolasalaten.

 

Lav din tahindressing ved at blande tahin og citronsaft i en skål og røre det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt olivenolie, hvidløgspulver og salt, og rør rundt. Tilsæt så nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til.

 

Saml rucola, korn og linser, bagte aubergineskiver, avocado i skåle. Dryp tahindressing over og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mættende og sund salatskål

Denne salat med aubergine og linser er en skøn og mættende salatskål.

Vi spiser såkaldte salatskåle herhjemme flere gange ugenligt. Ofte på travle dage, hvor aftensmaden helst ikke skal kræve alt for stor en indsats, men hvor vi alligevel gerne vil have noget ordentligt indenbords.

Indholdet i salatskålene varierer, men de består næsten altid af en form for korn og/eller linser, nogle bagte grøntsager (om sommeren grillede, om vinteren rustikke rodfrugter), grøn salat plus en form for dressing (vigtigt!). Og måske nogle ristede nødder, lidt avocado, feta eller andet godt over toppen.

 

Bagt aubergine

Salat med aubergine

Salat med aubergine

I denne skål samler jeg linser, rucola, avocado og bagt aubergine.

Jeg vender aubergineskiverne i lunende krydderier og lidt majsgryn, inden de kommer i ovnen, for at give dem lidt ekstra sprødhed.

Tilsidst drypper jeg tahindressing over hele herligheden. Det gør virkelig bare det sidste og er med til at samle smagsoplevelsen.

Salatskål med blandede linser

Jeg er vild med at blande forskellige typer af linser og korn, da det giver en mere interessant tekstur og smag. Det eneste, man skal huske på, er at koordinere kogetiden. Skal noget have 30 minutter, og noget andet 15, tilsætter du blot resten efter det første kvarter. Easy peasy. I denne salat brugte jeg fuldkornsris, grønne linser og belugalinser. Det var en virkelig god kombination, som jeg snart bliver nødt til at genskabe.

 

Salat med linser

Salatskål med linser

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Det ser superlækkert ud 🙂 Og det ved jeg, at det er, for åbenbart deler vi ‘cooking habits’ 🙂
    Det er skønt, når arbejde m.m. kan blive travlt, at der nu er så mange gode salat-skåls-produkter, man kan få 🙂
    Jeg synes virkelig, at udvalget i salat-ingredienser er blevet langt mere spændende de seneste år 🙂

Skriv en kommentar