Shakshuka

shakshuka

Shakshuka er nem og sund vegetarisk hverdagsmad. Det er en nordafrikansk/mellemøstlig ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce.

I min opskrift på nem shakshuka laver man først en smagfuld tomatsauce med grøntsager og masser af krydderier. Derefter slåes æggene ud i panden, og så får de lov til at simre, så de bliver pocherede med faste hvider og lækre, flydende æggeblommer.

Shakshuka

 
Hovedret til 2 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 15 min / i alt 20 min

Ingredienser

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 1 rød peber
 • ½ spsk. olivenolie
 • 2 tsk. paprika, gerne røget
 • 3 tsk. spidskommen
 • 2 dåser hakkede tomater
 • Salt & friskkværnet peber
 • 2 håndfulde frisk spinat
 • 4 æg, str. M/L
 • Frisk basilikum
 • 50 g fetaost (kan undlades)

Fremgangsmåde

Shakshuka

Hak løget fint, riv hvidløget, og skær peberfrugten i små tern. Svits løg og peberfrugttern i olivenolie på en pande med et tilhørende låg. Drys med paprika, spidskommen, salt og peber, og lad det stege, indtil løgene er gennemsigtige.

Hæld de hakkede tomater over panden, og lad det stege videre i et par minutter, inden du smager saucen til. Tilsæt derefter skyllet spinat, og rør rundt, indtil spinaten falder sammen.

Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle fire æg, og læg derefter låg på panden. Lad nu din shakshuka simre i cirka 10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig flydende.
Smuldr feta og hakket basilikum over panden, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Æg i krydret tomatsauce

Shakshuka er en herlig nordafrikansk og/eller mellemøstlig ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsauce. Her er tale om fremragende fastfood, der kræver et minimum af både ingredienser, arbejdskraft og tid – smag er der dog stadig masser af.

Retten serveres traditionelt som morgenmad, men jeg holder også af at spise den som en luksusbrunch i weekenden eller som en lynhurtig aftensmad.

Denne lækre og simple opskrift fra min kogebog Herlig & ærlig mad  og det er en af mine absolutte hverdagsfavoritter. Læs mere om min kogebog Herlig & ærlig mad her.

Hurtig aftensmad med mange grøntsager

Du kan sagtens tilføje flere eller færre grøntsager til tomatsaucen, alt efter hvad du synes om og har på lager. Prøv eksempelvis tomatsaucen med squash, sød kartoffel eller gulerødder.

 

Find flere opskrifter på mellemøstlig inspireret aftensmad:

Kefta Mkaouara – Lammekødboller og æg i tomatsauce

Blomkålssuppe med dild-olie & dukkah

Linsegryde med tahin & syltet fennikel

Ristede gulerødder med quinoa, dukkah & labne

Shop the post

- reklamelinks

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Jeg sidder midt i eksamenshelvede og har gjort det de sidste to måneder (yikes, det ingen gang fordi jeg er en stræber bare urimelige krav fra undervisere). Jeg følger dig på snappen, og det ser ud til, at du laver en masse, der er mere arbejds- end skolerelateret i din hverdag, så eg tænkte på, om er du gået på sommerferie fra din uddannelse? 🙂

  1. Hej du 🙂 Jeg fik sommerferie i torsdags. Så skønt! Normalt laver jeg også en del skole ved siden af, men det er bare ikke så spændende at snappe/skirve om 😉

 2. Det her var den første opskrift, jeg lavede fra kogebogen, og den mislykkedes fuldstændig – haha 😀

   1. Haha, jeg tror primært, at det var min skyld! Var vist lidt for utålmodig, så retten fik ikke nok, og så blev det hele lidt for flydende, hvis det giver mening 😉

 3. Lækker opskrift – vi trængte til at prøve noget nyt herhjemme. Det endte som en aftenret – tilsat chilli, svampe, chorizopølse og bønner( tømte lige køleskabet) 😀👌🏻

 4. Nu spørger jeg måske lidt dumt. Men spiser du bare retten som den er? Eller servere du et eller andet til? 😊

Skriv en kommentar