Salat med boghvedekerner, melon og asparges

Boghvedesalat med melon og asparges

I denne sommerlige boghvedesalat er der fornemt selskab af syltede rødløg, cremet feta, sød og læskende honningmelon, bitter rucola, edamamebønner, ristede græskarkerner og sprøde asparges.

Det er en skøn, frisk og sommerlig kombination, der enten kan nydes som et let måltid eller som tilbehør til aftensmaden.

Salat med boghvedekerner, melon og asparges

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 10 min / i alt 35 min

Ingredienser

  • 2-3 dl boghvedekerner
  • 1 tsk. salt eller 1 boullionterning
  • 1 bundt asparges
  • 1 lille honningmelon
  • 75 g rucola
  • 1 håndfuld græskarkerner
  • syltede rødløg (find opskriften i opskriftsindekset)
  • 50 g feta (eksempelvis PUCK)

Dressing

  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kom boghvedekernerne i en gryde og hæld den dobbelte mængde vand over. Tilsæt salt eller en boullionterning til vandet, og kog kernerne i cirka 7-10 minutter. Tag låget af gryden det sidste minut, så alt vandet i gryden fordamper, og lad derefter kernerne køle af.

 

Knæk de hårde bunde af aspargesene, kassér bundene, og kom aspargesene i en ren køkkenvask. Kog en liter vand, og hæld det over aspargesene, så de bliver blancherede. Lad aspargesene dampe af, og skær dem derefter i skrå skiver.

 

Skær kødet fra honningmelonen i tern, og skyl og slyng rucolasalaten. Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at poppe. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en kop med en gaffel.

 

Bland de afkølede boghvedekerner, aspargesskiver, melontern, rucola og syltede rødløg i en skål, og hæld dressingen over. Vend rundt, og drys derefter feta og græskarkerner over. Spis straks eller opbevar salaten i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med boghvedekerner

Salat med boghvedekerner, melon og asparges er en skøn, fyldig salat. Boghvede har en dejlig saftig konsistens og en nøddeagtig smag, der virkelig klæder de resterende ingredienser.

Sommerlig boghvedesalat

Min boghvedesalat serverer jeg om sommeren, hvor melon og asparges er i sæson.

Den er perfekt, så hvis du mangler en salat til grillmaden, hvad end menuen er med kød eller vegetarisk.

Så meget godt samlet på én tallerken. Jeg har fx serveret salaten sammen med madbrød og hummus til – simpelt og godt, og endnu mere fantastisk, fordi vi havde rester til frokosten dagen efter 🙂

 

Flere opskrifter med boghvedekerner:

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma,
    Jeg fik din fine kogebog i kandidatgave og er helt blæst bagover af de smukke og lækre retter – fra start til slut! Her til aften har jeg lavet din burritobowl og HOLD NU OP hvor var den lækker! De næste måneder skal aftensmaden udelukkende bygge på din fine kogebog og jeg glæder mig! 🙂
    Knus Christina

  2. Hej Emma,
    Jeg er super inspireret af dit sunde og lækre univers! Jeg har dog sindssygt svært ved at finde boghvedekerner, jeg kan kun finde boghvede- gryn og flager. Hvor finder du dine?❤

    1. Hej du 🙂 Mange tak! Dejligt at høre 🙂
      Du kan købe dem i helsekostbutikker eller i større supermarkeder såsom Super Brugsen 🙂

Skriv en kommentar