Sommerlig salat med boghvedekerner

P6040090
Hvis I mangler en salat til grillmaden har jeg svaret her. HAPS, hvor den bare smager lækkert!
Salaten er lidt af en tøsesalat, og jeg spiser ofte variationer af den sammen med en håndfuld af mine veninder – sommetider blot som et let måltid og andre gange sammen med laks eller kylling.  Af en eller anden grund har vi alle et ret stort crush på syltede rødløg i øjeblikket, så de er et must(!) i salater. Faktisk så meget, at den af os, der at et syltetøjsglas stående i køleskabet, altid medbringer det til vores sammenskudsgilder. Deler I vores kærlighed, eller er det bare os, der pludselig har fået en lidt underlig afhængighed? 😉
P6040078P6040081
I denne sommerlige salat får de syltede rødløg fornemt selskab af nøddeagtige og pivsunde boghvedekerner, cremet feta, sød og læskende honningmelon, bitter rucola, edamamebønner, ristede græskarkerner og sprøde asparges. Så meget godt samlet på én tallerken. Denne aften lavede jeg lidt madbrød og hummus til – simpelt og godt, og endnu mere fantastisk, fordi vi havde rester til frokosten dagen efter 🙂
LÆS MERE Se hvordan du laver hummus på 3 måder
P6040062 P6040049
{ Ingredienser til 2 personer som hovedmåltid eller tilbehør til 4 personer }
2-3 dl boghvedekerner
1 tsk. salt eller 1 boullionterning
1 bundt asparges
1 lille honningmelon
75 g rucola
1 håndfuld græskarkerner
Syltede rødløg (jeg brugte opskriften fra Herlig & ærlig mad)
50 g feta (eksempelvis PUCK)
Dressing
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Salt og friskkværnet peber
Kom boghvedekernerne i en gryde og hæld den dobbelte mængde vand over. Tilsæt salt eller en boullionterning til vandet, og kog kernerne i cirka 7-10 minutter. Tag låget af gryden det sidste minut, så alt vandet i gryden fordamper, og lad derefter kernerne køle af. 
Knæk de hårde bunde af aspargesene, kassér bundene, og kom aspargesene i en ren køkkenvask.
Kog en liter vand, og hæld det over aspargesene, så de bliver blancherede. Lad aspargesene dampe af, og skær dem derefter i skrå skiver.
Skær kødet fra honningmelonen i tern, og skyl og slyng rucolasalaten. Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at poppe. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen i en kop med en gaffel. 
Bland afkølede boghvedekerner, aspargesskiver, melontern, rucola og syltede rødløg i en skål, og hæld dressingen over. Vend rundt, og drys derefter feta og græskarkerner over. Spis straks eller opbevar salaten i køleskabet indtil servering. 

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma,
  Jeg fik din fine kogebog i kandidatgave og er helt blæst bagover af de smukke og lækre retter – fra start til slut! Her til aften har jeg lavet din burritobowl og HOLD NU OP hvor var den lækker! De næste måneder skal aftensmaden udelukkende bygge på din fine kogebog og jeg glæder mig! 🙂
  Knus Christina

 2. Hej Emma,
  Jeg er super inspireret af dit sunde og lækre univers! Jeg har dog sindssygt svært ved at finde boghvedekerner, jeg kan kun finde boghvede- gryn og flager. Hvor finder du dine?❤

  1. Hej du 🙂 Mange tak! Dejligt at høre 🙂
   Du kan købe dem i helsekostbutikker eller i større supermarkeder såsom Super Brugsen 🙂

Skriv en kommentar