Atelier Aarhus kalenderbog // Indvendigt design

P8290214
Så er det blevet tid til at tage et kig ind i vores smukke kalenderbog. Vi har selv designet alt fra inderst til yderst, og selvom kalenderens cover er blevet fantastisk fint, er det faktisk den indvendige opbygning, jeg er mest stolt af. Og det var faktisk det, der igangsatte hele projektet. Mette tog mig nemlig flere gange i at stå og printe mine egne kalendersider på studiet, og hun undrede sig over, hvorfor i al verden jeg ikke bare købe en kalender i stedet for at printe min egen InDesign-fil for derefter at skulle skrive datoer på. En god pointe, men som den planlægningsfreak jeg er, og med det travle program, jeg forsøger at balancere, var der simpelthen ikke nogle kalendersystemer, der fungerede for mig – og så måtte jeg jo designe mit eget.
P8290154
Designet af Atelier Aarhus’ kalenderbog er altså bygget op omkring den metode, jeg har brugt for at planlægge mine dage i flere år. Sidenhen er designet blevet optimeret – først med Mettes altid gode input (den kvinde har et genitalt øje for design), og dernæst gennem test af kalenderen hos en fokusgruppe, der brugte metoden i flere måneder og derefter kom med ønsker og forandringsforslag. Endeligt sidder vi nu tilbage med et virkelig simpelt og funktionelt design, der alligevel ikke minder om noget, jeg nogensinde har kunne finde i andre kalenderbøger.
Formålet med Atelier Aarhus’ kalender er at samle alle to-do lister, planer, noter og indkøbssedler ét sted. Et sted, der er overskueligt, og som kan tilpasset til den enkeltes behov. Kalenderen kan altså bruges på flere måder, og vi har fået den testet af både studerende, travle erhvervsfolk og kreative typer, der har brug for en redaktionel kalender – alle er blevet fuldstændig afhængige 😉

KALENDEREN INDEHOLDER
– Årsoverblik for år 2017
– Månedsoverblik for januar – december 2017
– 365 dagsoverblikke med to-do-liste, tidsplan, notesplads og dagens notat
– Markerede mærkedage
– Udrivelige lister
– Bogmærke i messing
– Lomme til løse papirer

Først i bogen er der et hurtigt overblik over året, hvorefter kalendersiderne begynder. Hver måned starter med en oversigt, hvor der er plads til små noter ved hver enkelte dag. Dette skaber overblik over måneden ét sted, og er perfekt til at markere fødselsdage, ferie, arbejdsskema, deadlines eller lignende – Jeg bruger det selv til at planlægge mine blogindlæg, mens min veninde noterer sin læseplan.
Hver dag er bygget op med en to-do liste med 12 punkter, samt en tidsplan, hvor du selv notere klokkeslet. Dette er en stor fordel, da det stadig ser overskueligt ud, selvom du eksempelvis har tre aftaler mellem 15-18, men intet resten af dagen. Tidsplanen er oplagt til at holde styr på alt fra kaffeaftaler og fitnesshold til møder og forelæsninger, imens to-do-listen kan fyldes med dagens gøremål. Og når de er udført, kan der sættes et lille kryds i boksen – verdens bedste følelse 😉
Til hver dato er der desuden et notefelt og et dagens-felt. “Dagens” bruger jeg selv til at planlægge aftensmad, så kalenderen også fungerer som en lille madplan, men andre bruger feltet til dagens træning, lektier, motiverende citat, blogindlæg, fødselsdag eller dagens største prioritet – intet er rigtigt og forkert 🙂
P8290189
P8290176
Ved køb af kalenderen medfølger et lille bogmærke i messing, så du kan holde styr på, hvilken dag, du er nået til. Kalenderbogen indeholder også en række udrivelige lister, der kan bruges som indkøbssedler, notesblok eller blot en hurtig papirlap, når behovet opstår. Bagerst i bogen er der en lomme, der er perfekt til løse sedler, kvitteringer, papirklips eller måske bare et billede af kæresten 😉
P8290229
Nu mangler jeg vist bare at dele lidt fakta, og så er jeg ellers spændt på at høre, hvad I synes. Giv endelig respons i kommentarfeltet – det er SÅ fedt, når I tager jer tid til det.
I morgen deler jeg en lille video, hvor jeg viser, hvordan jeg personligt bruger kalenderen i min dagligdag. I ved, at jeg er lidt af en planlægningsfreak, så glæd jer til kalender-nørderi og en masse produktive tips 🙂
FAKTA

 • Kalenderbogen vejer 700 g.
 • Udvendige mål er 21 cm x 14 cm x 2,8 cm
 • Coveret består af et slidstærkt materiale (geltex), der sikrer, at bogen holder sig pæn hele året. Siderne er produceret i cremehvidt tyndt papir.
 • Kalenderen er produceret med øje for bæredygtighed. Dens materialer overholder kriterierne for både det nordiske Ecolabel og EUs Ecolabel. Genanvendelse og reducering af energiforbrug har været i allerhøjeste fokus ved produktionen.

Forudbestilling af kalenderbogen for 2017 åbner ved midnat d. 1. september (natten mellem onsdag og torsdag). Kalenderen findes i et limited oplag og genoptrykkes ikke.
P8290206

60 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor ser den flot, flot ud!
  Jeg overvejer kraftigt om jeg skal skifte fra min 7-år-i-træk-moleskinne kalender – og jeg tror næsten, at jeg er overbevist om, at det sker:-)

 2. super super lækker!
  Er vild med time opdelt og to do liste til hver dag.
  Jeg kunne dog godt bruge at kalenderen var med ringe, så den kunne ligge fladt ned og at jeg selv kunne tilføje sider evt.
  Men jeg er vild med jeres enkle design, som man nemt kan pifte op som man selv har lyst til 🙂

  1. Tak, Marie 🙂 Dejligt du synes om den! Vi overvejede at bruge ringe i ryggen, men af flere årsager var det ikke den bedste løsning. Det ville eksempelvis have gjort kalenderen langt tykkere.

 3. Waow Emma og Mette – Stort tillykke – Den ser helt fantastisk smuk og gennemført ud – Jeg glæder mig til at klikke den hjem til min taske -Elsker den lille bogmærke-detalje! <3

 4. Åh, hvor er den bare flot, Emma! Jeg er helt vild med designet, især hvordan den kombinere kalender med to do-lister – det er virkelig tænkt over det hele, og jeg glæder mig til at få fingrene i kalenderen selv (og allerede til at kunne begynde at bruge den i 2017) 🙂

 5. Den er fantastisk!!! Den minder mig meget om bullet journal konceptet, som jeg har prøvet at tage i brug, men hurtigt bliver træt at lave hele designet selv dagligt. Jeres kalender opfylder alle mine behov og jeg glæder mig til at få fingrene i den 😀
  Lige et praktisk spørgsmål – du skriver siderne er i tyndt papir. Kan du anbefale en kuglepen, der vil være god at bruge til kalenderen? Vil ikke have den sviner og går gennem siderne.

  1. jaaaa, FEDT med sådan en kommentar!! 😀
   Siderne er tynde, men ikke gennemsigtige. Det var meget vigtigt for os, at man skulle kunne skrive på begge sider, og det kan man. Så du kan bare bruge en helt almindelig kuglepen 🙂

   1. Sejt, det er godt at høre! Men det skal nu ikke være hvilken som helst kuglepen. Tænker jeg skal på jagt efter en smuk en af slagsen, som passer til messingbogmærket 🙂
    I hvert fald stort tillykke med den! Den er smuk!

 6. Når du siger midnat, mener du så natten mellem onsdag og torsdag, eller natten mellem torsdag og fredag? Hilsen én der helt sikkert vil sidde klar til bestilling 🙂

  1. hov, det kunne godt misforståes – det er natten mellem onsdag og torsdag 🙂 Er SÅ glad for, at du vil bestille 🙂

 7. Den er blevet virkelig smuk!
  Pt. har jeg en notesbog til alle mine projekter – måske skulle de skriftes ud og samles i én kalender!
  Det er virkelig et flot stykke arbejde I har lavet!

 8. Den er simpelthen blevet så smuk! Er ret vild med, at der er så meget grundig opdeling, så man kan holde styr på det hele, men at det samtidig er super fleksibelt, så man kan tilpasse det sine egne vaner. Håber jeg kan nå at få fingre i en af dem!
  Min eneste bekymring er, at inddelingen med selvskrevne tider kan medføre, at aftaler klokken 9 kan komme til at stå efter aftaler klokken 15, hvis de bliver planlagt i omvendt rækkefølge, men på den anden side forstår jeg også super godt jeres ræsonnement for den beslutning 🙂
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

 9. Jeg er meget afhængig af min kalender, så tænker også helt sikkert, at jeg skal sidde klar til at klikke denne hjem :-). Designet er lige mig og indholdet ligeså, eftersom jeg laver lister til alt. Den virker meget overskuelig.
  Hvad bliver prisen for den?

 10. Den er rigtig fin! Tillykke med projektet 🙂
  Men må indrømme, at jeg ikke kunne forestille mig at gå væk fra min digitale kalender, noter etc på mobilen. Men kan godt se det hyggelige/rare i at skrive ned i hånden – så gider man slæbe rundt på den, så er kalenderen da et must 😉

 11. Hvor er den altså fin. Og perfekt når man laver lister om stort set alt!
  Jeg bruger faktisk ikke kalender, men bare min tlf. Dog virker det enormt hyggeligt, og også dejligt, at man kan se tilbage og se hvad man nu lige har lavet… Må nok eje en. Håber ikke der bliver udsolgt lige med det samme.
  Hvis nu salget går over alt forventning, er det så helt umuligt at trykke flere? Og har I overvejet at få den trykt igen for 2018?

  1. Hej Josefine 🙂
   Det er præcis hvorfor, kalenderen er så fantastisk – den kan ALT 😛
   Vi kommer ikke til at trykke flere ligegyldigt om alle sælges de første dage – desværre. Så hvis man vil være sikker på at prøve kalenderen inden 2018, bliver man nødt til at holde sig til 🙂

 12. WAOW! Sikke et lækkert design. Jeg skal da uden tvivl have fat i et eksemplar. Så må jeg holde mig længe oppe onsdag… 😉

 13. Hvor ser den smuk ud! Jeg glæder mig så meget til at få fingrene i den.
  Jeg har været meget spændt på at se det indvendige layout, da jeg egentlig er meget glad for min filofax-kalender, og har haft svært ved at gennemskue, hvordan I ville trumfe den, men det har I i den grad gjort.
  Jeg er svært begejstret for det månedlige overblik. Jeg er så træt af de traditionelle af dén slags på en side, hvor man dårligt nok kan få skrevet noget. Og dagsiderne er så fine. Med mange af de kalendre jeg har haft fingrene i, har jeg ofte syntes, at jeg har skulle tilpasse mig kalenderen frem for det omvendte, det har jeg svært ved at se på den her. Den ser virkelig anvendelig ud!
  Tillykke med den I to.

 14. Flotteste kaldender jeg nogensinde har set. Pæneste og lækreste design. Er helt oppe og køre. Skal bestemt sidde klar og se hjemmesiden åbne kl. 0.00 natten til torsdag. Og den skal helt klart klikkes hjem både til min søde mor, og mon ikke mig selv 😀 hehe. Det er en sikker vinder, når nu jul rammer til det nye år.
  Forresten vil jeg bare fortælle dig, hvilken kæmpe inspiration du er for mig. Din blog og din podcast er noget af det skønneste. Personligt starter jeg altid dagen med at lave min kaffe og sætte din fantastiske podcast på. Man bliver så inspireret. Keep up the good work Emma.
  Knus.

  1. kalender*
   Hov havde så meget på hjertet, så glemte helt at skrive mit spørgsmål.
   Når nu man bestiller den flotte kalender, kan man så få den fine indpakning med?

   1. haha, helt OK Alfrida 🙂 Selvfølgelig gør man det! Vi glæder os meget til at pakke alle forsendelser personligt ind 🙂

 15. Ej men hvor er den flot!!!! Stort tillykke med det færdige resultat. Jeg håber der stadig er flere tilbage torsdag morgen. Kan desværre ikke sidde længe oppe da jeg skal mrgert tidligt op til møde. :/

 16. Hold nu op hvor er den fin! Jeg har altid været til en fysisk kalender, men har i en periode kun brugt min telefon. Jeg er dog helt overbevist om, at denne kalender skal finde hjem i min taske. Ihh hvor jeg glæder mig til, at klikke den hjem 🙂
  Stor ros for et flot stykke arbejde. Håber i får en helvedes masse succes med den 🙂

  1. Tusind, tusind tak Denise 🙂 Hvor er jeg glad for, at du synes, den har fortjent en plads hjemme hos dig!

 17. Genialt! Virkelig et flot arbejde, stort klap på skulderen til jer. Særlig er det rigtig smart med aftagelige huskesedler. Forsæt det gode arbejde! Jeg er spændt på hvad fremtidige projekter kan indebærer, for det er sådan nogle interessante projekter du kaster dig ud i, fx podcast og nu er særdeles funktionel kalender/huskebog:)
  Venlige tanker fra Lærke

  1. TAK Lærke 🙂 Vi er også vildt glade for detaljen med huskesedlerne 🙂
   Glæder mig til at dele mine fremtidige gøremål med jer alle.
   Aftenklem fra Århus havn.

 18. Hej Emma
  Jeg tænkte på den Kaweco pen + Itui. Den du har til at ligge på bordet på en af billederne. Hvor har du købt den? Og har du muligvis et link? 😉

 19. Det er alt for sent jeg har fået øjnene op for denne, er det helt umuligt at få fingerene i en nu? Jeg vil virkelig gerne eje den 😉

 20. Kære Emma
  Jeg nåede lige, at få fat i din lækre kalender til den ene af mine piger – men nu er den anden jo helt vildt misundelig! Og nu er kalenderen udsolgt! Øv øv øv! Hvordan kan det være, at I ikke genoptrykker, når det er sådan en stor succes??
  Kh Lise

  1. Hej Lise 🙂 Du kan læse begrundelsen på vores instagram i dag. Jeg beklager meget, men der er desværre ikke noget at gøre.

 21. Øv Øv Øv, hvorfor har jeg først opdaget denne “kalender-perle” nu …? Den opfylder virkelig ALLLLLLE min krav til en super kalender . og så er den endda smadder smuk! I har virkelig opfyld mine bønner <3
  Bare ærgerligt, at jeg er ALT for sent på den.
  Måske du har nogle erfaringer og kan anbefale et alternativ?

  1. Hej Maja 🙂 Beklager, vi har simpelthen fuldstænding udsolgt. Jeg kender desværre ikke til andre sammenlignelige produkter, men husk endelig at følg os på instagram, så du kan høre om vores 2018 kalender 🙂

 22. Åhh øv. Har helt forelsket mig kalenderen og ville også så gerne købe…
  Nogen der kan anbefale en lignende erstatning?

 23. Hvor er den flot, lige sådan en, jeg har været på udkig efter! Hvis I laver en til 2018, skriver jeg den fluks på min ønskeseddel.

Skriv en kommentar