Glæden ved god kaffe (på en dårlig dag)

Sponsoreret // Udgivet i samarbejde med Nespresso

Jeg har indgået et samarbejde med Nespresso, hvor jeg i en række indlæg vil dele ord og tanker om nogle af mine yndlingsting: kaffe og gastronomi. Hvis I følger med her på bloggen, ved I nok, hvor meget jeg sætter pris på en god kop kaffe, og jeg glæder mig til at dele ikke bare mit men også nogle af Danmarks dygtigste kokkes forhold til den magiske bønne og det gode måltid.
Lige nu sidder jeg og nyder min morgenkaffe og udsigten til den smukkeste buket af markblomster. I går var en virkelig underlig dag med kaos og enormt dårlige nyheder, så Simon og jeg har begge sovet enormt uroligt i nat. Jeg er derfor lidt mere træt (og meget mere ked af det) end normalt, men lige nu kan vi ikke gøre andet end at være i venteposition. Og så hjælper det altså at have en god kop kaffe at sippe til og nogle farverige blomster at beundre. Koppen ved min side er en Nespresso Caramelito med skummet hasselnøddemælk, og den smager helt vidunderligt. Karamelsmagen er diskret og ikke kunstig, som man måske kunne frygte, men det giver kaffen et lille luksus-twist. Lige hvad jeg har behov for i dag og perfekte rammer for at skrive dette indlæg 🙂

“Gastronomi kan, om noget, binde mennesker sammen”. Sådan Siger Philip Scheel Grønkjær, Executive Chef på Nimb, og jeg kunne ikke være mere enig. Der er ikke meget, jeg holder mere af, end at invitere gæster på et skønt måltid, og det især, hvis vi har tid til at sidde og nyde maden og hinandens selskab i timevis. I aften får vi besøg af et vennepar, der har lovet at hjælpe med at løfte vores humør, og hvis jeg kender dem ret, siger de ikke nej til at blive hængende til dessert og en kop kaffe eller to efter maden. Og når det er tilfældet, er det lækkert hurtigt at kunne tænde for min Nespressomaskine og trylle kvalitetskaffe frem på no time. 


I ovenstående video fortæller Philip Scheel Grønkjær om, hvorfor de vælger at servere Nespresso på Nimb. Sjovt nok er nogle af de grunde, han nævner, præcis de samme som mine grunde til, at jeg er så glad for min egen Nespressomaskine. Det er så uendeligt lækker at vide, at kaffen er god hvér gang. Når jeg selv brygger en espresso, må jeg indrømme, at kvaliteten varierende, og derfor nyder jeg at have et lille lager med kapsler, når jeg bare gerne vil have en god kop kaffe i en fart, eller når jeg trænger til lidt selvforkælelse som i dag. Tænk engang, at min morgenkaffe smager præcis lige så godt som den, der bliver serveret på nogle af Danmarks fineste og bedste resturanter. Det er da ret sejt, synes jeg 🙂

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Først og fremmest vil jeg lige sende lidt god karma og krydsede fingre din vej, håber det løser sig, hvad end der er gået galt!
  Derudover vil jeg høre dig, hvordan du brygger din kaffe, hvis ikke det skal være en latte, men bare en almindelig kop? For på min nespresso bliver lungo-kopperne så små, at jeg bliver nødt til at presse mere vand oveni, og så føler jeg lidt at jeg “ødelægger” kaffen – og må man bruge espressokapsler til større kopper kaffe? Yes, jeg er Nespresso-novice 😉

  1. Hej Caroline 🙂 Mange tak <3
   Nespresso kaffer er små i forhold til hvad, vi normalt drikker i Danmark. Dog stemmer størrelsen overens med hvor stor, en "normal" kaffe bør være. Hvis jeg gerne vil have en stor kop, laver jeg to kapsler på én gang 🙂

 2. Alle mulige gode tanker jeres vej, og lige en lille kommentar til din buket: hvor er den fin. Elsker markblomster. Kæmpe kram 🙂

Skriv en kommentar