Veganske sour cream & onion kålchips // Smagsprøver & nedsatte kogebøger i dag

P8210320
Hvad skal I lave i dag? Nyde solen? Pleje tømmermændene? Eller måske løbe lidt ærinder inde i Århus centrum? Under alle omstændighedheder synes jeg, I skal kigge forbi Arnold Busck på strøget i Århus mellem 14:00 og 15:30. Her står jeg nemlig og deler smagsprøver ud i forbindelse med festugen, og i dagens anledning sælges mine kogebøger til nedsat pris. Hvis I har lyst til at haspe en bog med hjem, skriver jeg naturligvis hellere end gerne en lille hilsen 🙂
P8210334
Temaet for festugen er “Upside Down”, hvilket jeg har ladet mig inspirere af. Derfor er alle smagsprøverne kendte livretter, der er vendt på hovedet og har fået et twist, så de nytænkes i en lidt sundere og endnu mere velsmagende udgave. En af disse godter er grønkålschips, som I finder opskriften på i min kogebog Herlig & ærlig mad. I dag har jeg dog lavet min nye favorit variant, som jeg fornyligt eksperimenterede mig frem til: Veganske sour cream & onion kålchips! De er simpelthen SÅ lækre, og det er slet ikke til at forstå, at de også er piv-sunde.
P8210321
Hemmeligheden bag chipsene er at blende udblødte cashewnødder, gærflager, æblecidereddike, olivenolie og krydderier sammen til en cremet masse, der sidenhen masseres ind i kålbladene, inden de ryger en tur i ovnen. Det gør dem helt utrolig smagfulde og cruncy, og smagen er nærmest fuldstændig lig den populære chips-klassiker.
Her får I opskriften, men hvis I har lyst til at smage, inden i giver jer i kast, er I meget velkomne til at komme forbi i eftermiddag 🙂
P8210343
TIP: Gærflager er inaktivt gær, der kan købes i helsekoster eller Matas. Det er en god måde at tilsætte ostesmag og umami til veganske retter, og så er det utrolig sundt, da det blandt andet indeholder B12-vitamin.
Ingredienser til en stor skål
1 pose grønkål
2 dl cashewnødder (125 g)
2 dl gærflager
1/2 dl olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
2 tsk. havsalt
Udblød cashewnødderne i koldt vand i mindst 6 timer, eller hæld kogende vand over dem, og lad dem stå i 2 timer.
Tænd ovnen på 100 grader, og beklæd to bageplader med bagepapir.
Hæld vandet fra cashewnødderne, og bland dem sammen med gærflager, olivenolie, æblecidereddike, hvidløgspulver, løgpulver og havsalt, så du får en cremet, klistret masse. Smagen skal være meget kraftfuld. 
Skål og tør grønkålen, og skil bladene fra stilken. Kom bladene i en stor skål, og massér cashewnødde-massen ind i kålen. Sørg for, at det er så ligeligt fordelt som muligt.
Fordel grønkålsbladene på bagepladerne, så de ligger i ét lag, og sæt så bagepladerne i ovnen i cirka 40 minutter, eller indtil chipsene er helt tørre og sprøde. Lad dem køle helt af, inden de opbevares i en lufttæt beholder. 
 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg bor i Odense og kommer ikke lige forbi Arnold Busck, men jeg tror helt sikkert jeg skal prøve dem her. Jeg er i hvert fald ret begejstret for dem bare med slat.

Skriv en kommentar