Quinoasalat til 3 dage

Quinoasalat

Nu er vi vist alle ved at være tilbage i hverdagsrutinen. For mange (mig selv inklusiv) betyder det genforening med skolebænken og dage, hvor man lever i sin skoletaske.

Derfor tænkte jeg, det var et perfekt tidspunkt af dele en af mine madpakkefavoritter fra Herlig og ærlig mad med jer.

TIP: Salaten smager også dejligt til aftensmaden. Denne opskrift er rigelig til 4 personer som tilbehør.

Quinoasalat til 3 dage

 
3 x frokost til 1 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 25 min / i alt 50 min

Ingredienser

Quinoasalat

  • 3 dl quinoa
  • 1 kg gulerødder (her multifarvede)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 5-10 grønkålsstilke
  • 1 dl græskarkerner

Tahin-dressing

  • 1⁄2 dl tahin
  • saft af 1⁄2 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 tsk. hvidløgspulver
  • salt & friskkværnet peber
  • 1⁄2 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader.

 

Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres, og lad det derefter køle af. Opbevar den afkølede quinoa i en boks i køleskabet.

 

Skrub gulerødderne (eller skræl dem, hvis de ikke er økologiske), og skær dem i skrå skiver på 1 cm. Vend skiverne i olivenolie, drys med lidt salt, og fordel dem på en beklædt bageplade. Bag gulerødderne i ovnen i 25 minutter, indtil de er gyldne og møre, og lad dem derefter køle af. Opbevar de bagte gulerodsskiver i en boks i køleskabet.

 

Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil de begynder at poppe. Lad dem køle af, og opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

 

Nu er det tid til at lave tahindressingen. Bland tahin, citronsaft, olivenolie og hvidløgspulver i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive flyden- de, men komme til at virke tørt. Tilsæt nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til med salt og peber.

 

Skyl grønkålsstilkene, og pluk bladene af. Kassér stilkene, eller gem dem til en grøn juice. Placér grønkålsbladene i en skål, og hæld tahindressingen over. Massér nu dressingen ind i kålen, indtil fibrene i bladene bliver nedbrudt, og bladene bliver bløde. Opbevar også grønkålsbladene i en boks i køleskabet – grønkålen smager kun endnu bedre, jo længere tid dressingen får lov til at give smag.

 

Saml en passende mængde af alle ingredienserne i en skål eller madpakke, og tag det med på farten. Vend rundt, og spis.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mættende quinoasalat til madpakken

Quinoasalat er en super god og mættende salat til madpakken. Og når jeg påstår, at det hverken er svært eller tidskrævende at lave en sund madpakke, så mener jeg det.

Tror du mig ikke, er denne salat et pragtfuldt bevismateriale. Opskriften her er perfekt til travle uger, da du nemt kan forberede alt om søndagen. Herefter har du den lækreste og sunde frokost klar til de næste tre dage.

Salaten består af proteinspækket quinoa, ristede gulerodsskiver og græskarkerner samt grønkål masseret med en cremet tahindressing. Alt opbevares i hver sin boks i køleskabet og kan derefter let samles til en madpakkesalat om morgenen.

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Du har engang før vist en opskrift hvor du bl.a. brugte ristede/bagte stykker gulerødder. Jeg har gjort det virkelig mange gange siden da, til forskellige retter, og jeg er simpelthen SÅ meget fan. Jeg har masser af gange lavet bagte rodfrugter, men det med at lave de her små stykker, hvoraf nogle endda bliver lidt sprøde(i hvert fald hvis de serveres straks), det er simpelthen så lækkert. Jeg kan ikke huske om du også brugte rosmarin i den anden opskrift, eller om det er noget jeg selv har tilføjet, men det er i hvert fald også lækkert 🙂 Jeg har også lavet en bulgursalat hvor jeg bl.a. brugte disse gulerødder sammen med lidt forskelligt andet – virkelig lækker madpakke ^:-)

  2. Nej hvor ser det super super lækkert ud! Genialt at vise os ideer til madpakken – lige hvad man har brug for som studerende 🙂 eneste spørgsmål: nogen gange synes jeg det kam være svært at finde grønkål i alm supermarkeder – har du nogle ideer til gode alternativer?:-) kh Charlotte

    1. Hej Charlotte 🙂 Du kan i virkeligheden bruge lige, hvad du synes om. Måske spinat eller spidskål frister? 🙂

  3. Hej Emma,
    Er lige faldet over dette indlæg og vil selvfølgelig afprøve opskriften. Men da jeg aldrig har arbejdet med hverken grønkål eller tahin før, har jeg lige to spørgsmål:
    1) bruger du saltet eller usaltet tahin?
    2) Hvor længe bør de ca. gå når man masserer grønkålen med dressingen før bladende bliver bløde?

    1. Hej Louise 🙂
      1) jeg bruger saltet tahin – gerne lys og ikke ristet, en variant, man kan få i rema1000 og hos etniske købmænd.
      2) Det kommer an på hvilken tid på året det er, da spæd grønkål er mere blød. Jeg vil dog sige 2-5 minutter 🙂

Skriv en kommentar