Program for AArhus 2017 // Hvad jeg glæder mig til


Udgivet i samarbejde med Aarhus kommune // Sponsoreret

De fleste af jer har nok opdaget, at Aarhus har fået æren af at være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er noget, vi har mærket en del til i Smilets by, for overalt i byen bliver der bygget og gjort klar, til at vi kan fejre Århus 2017 og invitere gæster til at opleve at det, byen har at byde på. I dag vil jeg dele med jer, hvilke events jeg har planer om at skulle forbi næste år, for programmet blev netop frigjort i går – 100 dage før, at Århus officielt tager status som kulturhovedstand.
collagemad
En del af de events, der taler til mig, omhandler naturlig… ja, you guessed it: Mad! Jeg elsker, når der bliver sat fokus på lokalt landbrug og vores madkultur i det hele taget, og derfor glæder jeg mig særligt til at få nogle unikke gastronomiske oplevelser under Århus 2017. Her under kan se se, hvad jeg har skrevet bag øret:
Udsøgt mad: Konceptrestauranten Restaurant Sechzehn, der ledes af den 2-stjernede Michelinkok Jürgen Frühwirth, servere lækre retter af produkter leveret fra Kalø Økologisk Landbrugsskole på tagterrasse på Europaplads. 
Det gode bord: Danmarkshistoriens største middagsselskab! Det Gode Bord samler mennesker og skaber samtaler omkring god mad. Måltider er baseret på en vision, en fortælling og viden med et uventet twist.
Vild smag festival: Vild Smag Festival er en minifestival med fokus på mad, der vokser vildt og kan indsamles i naturen. På festivalen kan alle finde inspiration til at gå ud i naturen og komme tæt på naturens spisekammer.
Creative tastebuds: Hvilke forbindelser er der mellem kultur og hjerne, når det handler om smag? Naturvidenskab og humaniora arbejder normalt i vidt forskellige sfærer, når de forsøger at forstå, hvorfor der er mad, vi kan lide, og mad, vi ikke kan lide.
Mad på rejsen: Tag med på en gastronomisk tidsrejse tilbage til en dansk jernbanerestaurant i 1940’erne. Den ikoniske ventesal på Aarhus-Hammel-linjen lægger scene til en autentisk, historisk madoplevelse, hvor det traditionelle danske køkken er på menuen.
FoodFilmFestival: Festivalgæster inviteres til sanselige filmoplevelser, hvor mad har hovedrollen. FoodFilmFestival har noget for alle, det være sig filmentusiaster, amatørkokke, madeksperter, råvareaktivister eller fans af madblogs.
Himmelsk landbrugPå tagterrassen Europaplads 16, etableres landlig idyl med produkter fra Kalø Økologisk Landbrugsskole. Nyd duften og smagen af friske krydderurter og rodfrugter.


collagearki
Simon læser jo på arkitektskolen, og vi deler en fælles interesse for design og byens rum (selvom han er noget mere vidende end jeg). Derfor er jeg sikker på, at vi også kommer til at nyde mulighederne for at opleve de events, der har fokus på akitektur, som som giver et nyt blik på Aarhus. Temaet for Århus 2017 er “Let’s Rethink”, og ønsket er, at hele regionen skal blive et kulturelt laboratorium, hvor alternative løsninger kan spire og gro.
RISING architecture week: En interaktiv arkitekturfestival, der afholdes to gange i løbet af året, med fokus på udfordringer, muligheder og erfaring inden for byggeindustrien.
Rethinkautismeboliger: En særlig bolig. Et lille, moderne, mobilt hus designet af arkitekter i en stræben efter kvalitet med vægt på æstetik og på at skabe specialdesignede løsninger for mennesker, der lever med autisme.
Urban Insigator: Fire anerkendte urbane arkitektgrupper skaber eksperimenterende interventioner, der udfordrer vores opfattelse af byens rum. Grupperne går i dialog med byens borgere og byder ind med et nyt blik på Aarhus.
Aarhus Arkitekture Festival: Over 11 dage vil Aarhus Arkitektur Festival udforske, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden – og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen.
Hesitation of Light: Signe Klejs skaber et spektakulært kunstværk, når hun oplyser den ikoniske Ringgadebroen i Aarhus og ændrer dens visuelle udseende, så den bliver til en lysende indgangsport til Aarhus. 
New Danish ModernUdstillingen sætter dansk design i et historisk perspektiv med særligt fokus på nutidigt og fremtidigt design. Den hylder store danske designpersonligheder og vender blikket mod fremtiden og næste generation.


Hvis I vil se, hvad kulturhovedstaden har at byde på 2017, kan I finde hele programmet LIGE HER. Det er spækket med events om musik, sport, mode, kunst, mad/drikke, så der er noget, for enhver smag.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det må jeg helt sikkert udforske! Jeg bor selv i København, men har en masse dejlige veninder bosiddende i Aarhus – endnu en grund til at tage på tur til Smilets by. P.S. Er vild med din blog! Faldt over den forleden og er blevet ret lun på dit koncept. Er gået i gang med at lytte til din podcast serie – producere du stadig nye afsnit? God dag! Kh. Ida.

    1. Hej Ida 🙂 Jeg glæder mig til at tage hul på mit podcast igen, men lige nu har jeg simpelthen for mange bolde i luften til at det kan lade sig at gøre 🙂

  2. Tak for de gode tips! Synes især Vild smag festivalen lyder spændende 🙂 Jeg bor i København, men er opvokset i Århus og synes det er så sejt og velfortjent at Århus har fået titlen <3

Skriv en kommentar