Quinoasalat med avocado og figner

pa060373
Jeg ved ikke, om jeg allerede er for sent ude med denne opskrift. Figensæsonen er jo så forbandet kort i Danmark – til min store ærgrelse, for I ved jo, hvor meget jeg holder af den betagende smukke frugt. Heldigvis kan I sagtens få glæde af denne opskrift, selvom I ikke har mulighed for at pynte den med figenskiver. Den lune quinoasalat er nemlig fyldt med lækker smag fra en sød/syrlig honning-sennep-vinaigrette og får pluspoint på grund af de saftige, stegte kålblade, ristede mandler og cremet avocado. Hvis I synes, der mangler noget, kan jeg dog forestille mig, at lidt vindruer eller æbletern også ville klæde salaten aldeles godt.
pa060379pa060330
Salaten er fremragende som tilbehør til aftensmaden – måske serveret til en helstegt økokylling, krydrede kebabspyd eller pandestegt laks? Denne dag nød jeg en stor skål til frokost sammen med en god skefuld hummus, og det var en vaskeægte lykkekombination. Hummus gør alting bedre (jeg siger det bare!).
pa060336 pa060371
Ingredienser // tilbehør til 4 personer
3 dl quinoa
1 håndfuld mandler
1 pose palmekål (kan erstattes af grønkål)
2 tsk. olivenolie
1 stor avocado
2-4 figner (kan erstattes af vindruer eller æble)
Honning-sennep-vinaigrette
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt & friskkværnet peber
Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres.
Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i den kogte quinoa.
Rist mandlerne på en tør pande, og stil dem til side. Skær palmekålen i brede bånd, og steg dem i lidt olivenolie på panden, så de falder let sammen. Bland palmekålen i den kogte quinoa, og kom det over i en salatskål.
Skær avocadoen i tern og fignerne i både, og fordel det over salaten sammen med de ristede mandler.
Servér salaten lun eller kold.

 
pa060382

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar