Små ting fra Camiñoen

pa180012
{ gratis rødvin til frokosten hos en af de mange vinproducenter, vi gik forbi }

pa180025
{ jeg har slet ikke tal på, hvor mange friske figner, jeg har spist den sidste uge }

pa190060
{ smukke gader i små byer, og et roligt, roooligt tempo }

pa200079
{ udsigten fra vores bord på den hyggeligste lille bar }

pa210098
{ denne mand var indbegrebet af cool – og han rørte sig ikke ud af flækken ét sekund }

pa210105
{ Guggenheim museet i Bilbao}

%c2%a8{ turens bedste ‘ensalada mixta’ }

Halløøøøj alle sammen
Så er jeg hjemme igen! Med skuldrene hængende 5 centimeter lavere, masser af frisk luft i lungerne og spanske gryderetter i maven. Det har været en virkelig skøn oplevelse at gå på Camiñoen. Det er så simpelt kun at skulle koncentrere sig om at gå fra A til B, og man kan nærmest ikke undgå at blive ramt af den særlige stemning, når man sammen med andre rejsende går turen, som flere milioner har gået før én selv.

Vi vandrede mellem 20-25 km dagligt, så der var masser af tid til både gode snakke og at få tænkt store tanker – noget jeg virkelig trængte til og allerede nu kan mærke, jeg havde godt af. De første dage kørte det evige tankemylder non stop, men pludselig var det som om, der blev mere stille. Alle tanker var ligesom tænkt til ende, og derefter var der mere rum til at tage omgivelserne ind og slå hovedet lidt fra.
Spanien var vidunderligt smuk iklædt brændte efterårsnuancer, så hvis I overvejer at tage afsted på et tidspunkt, vil jeg klart anbefale jer en tur i efterårsferien. Jeg kunne helt sikkert selv godt finde på at tage afsted igen – måske jeg endda engang vil gå hele turen alene (det er der mange, der gør, så det er langt fra ensomt). Flere af jer har efterspurgt Camino-tips, og I er velkomne til at fyre dem af i kommentarfeltet, men ellers kan jeg hurtigt give disse tre 1) Øv dig i at gå langt, inden du tager afsted. 2) Pak let! Du har brug for mindre, end du tror Og 3) Do it! Det er primitivt, men nice og et så-så-så godt break fra den moderne hverdag.

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma,
  Velkommen hjem! Det lyder som den perfekte ferie med oplevelser for både krop og sjæl 🙂
  Hvilke tips har du ift. overnatninger undervejs? Så vidt jeg ved, findes der rigtig mange Camino-ruter og den længste starter vist i Frankrig. Hvilken gik I?
  Venlig hilsen Annette

  1. Hej Annette 🙂 Mange tak!
   Man sover på herberg, typisk i sovesale, og det er ret primitivt men til gengæld billigt 🙂 Man skal ikke booke noget, men bare møde op, når man når frem til byen om eftermiddagen.
   Vi gik ruten fra Frankrig og ned i midten af Spanien. Der er også en rute ved den spanske kyst, men der er vejret vist lidt for omskifteligt på denne tid af året 🙂

 2. Jeg har tænkt virkelig længe på at skulle gå caminoen, nu er jeg helt sikker på at jeg skal afsted på et tidspunkt. Måske jeg skal booke næste efterårsferie. Det lyder virkelig til at have været en dejlig tur.
  Hvor stor en rygsæk havde du med og kan du anbefale nogle vandrestøvler ?

  1. Hej Amalie 🙂 Mine vandrestøvler er fra Salomon. Rygsækken har jeg lånt, og jeg kender desværre ikke mærket.

 3. Jeg vil meget gerne høre mere om det rent praktiske, er det ‘færdigtur’ med fly og vandreprogram man køber, eller skal man selv stå for flybilletter og planlægge hver dags vandring osv? Hvad tænker du om at have børn med på sådan en tur? Er det helt no-go eller kan det lade sig gøre, hvis de træner sig op til det.. Og ellers gerne tips til planlægning og yndlingssteder undervejs på turen 🙂

  1. Hej Louise 🙂 Vi fløj til Bilbao, og derfra tog vi en bus ud til Caminoen. Der er slet ikke behov for, at man køber en pakke, for det er som sagt meget simpelt at gå fra sted til sted og booke overnatninger på herberg. Jeg vil sige, at man godt kan have børn med, hvis de har en hvis alder (måske 10+?), men i så fald kan man jo bare vælge ikke at gå helt så langt hver dag 🙂

 4. Hej Emma. Hvor ser det helt fantastisk ud! Jeg har et lidt andetledes spørgsmål 🙂
  Nu hvor du har studeret i et par år, kunne du så overveje at lave et indlæg om “den flittige studerende”? – Nu starter jeg selv på studie til februar, og ville elske at få nogle tips og tricks til at gøre det godt på studiet, og om der er nogle specielle ting som gør, at du ikke bliver træt af det og holder dig motiveret 🙂 Jeg har selvfølgelig købt Atelier Aarhus til at holde mine planer på plads 😉 Hvis du tænker er indlæg bliver for meget, er det helt cool. 🙂
  God dag til dig

  1. Hej Simone 🙂 Helt særligt er jeg nok ikke den helt rette at spørge. Jeg passer mit studie, men det er slet ikke dér, min passion ligger, og derfor vil jeg langt hellere fortælle jer om en masse andet, som jeg brænder mere for 🙂

 5. Kære Emma
  Jeg vender jævnligt tilbage til dine små indlæg om din tur til caminoen.
  Beslutningen er taget – jeg skal afsted til efteråret og gerne i efterårsferien.
  Planen er at tage en 7 dages tur på egen hånd, hvor jeg evt. vil starte samme sted som dig, Bilbao.
  Tog I flyet tilbage til DK fra Bilbao eller tog i en anden vej hjem, da i endte jeres pilgrimstur?
  Mvh. Camilla

  1. Hejsa Camilla 🙂
   Ih, GLÆD DIG! Det er virkelig en fantastisk oplevelse. Vi tog bussen tilbage til Bilbao og fløj så derfra 🙂

 6. Hej Emma. Hvilken præcis rute gik I? Overvejer at tage en 7dages tur her til foråret og kunne godt bruge lidt mere inspiration 🙂

  1. Hej Nanna 🙂
   Det har jeg desværre ikke styr på, da det var mine forældre, der planlagde ruten. Jeg gik altså bare blindt med, hæhæ 😛

Skriv en kommentar