Video: Mexi-tærte med kylling, chorizo og søde kartofler


Så er det videotid igen 🙂 Denne gang er det en af de mest populære opskrifter fra min blog, der er på menuen, og jeg glæder mig til at vise jer, hvor nemt, det er at lave min pivlækre mexitærte.
p8150232
Tærten er vaskeægte comfort food, lunende hyggemad, der er perfekt, når til blæsende dage, og når appetitten er ekstra stor. Den består af et saftigt mexicansk inspireret indre af pulled chicken og chorizo, en bund af sprød, revet sød kartoffel og et låg af smeltet os. Dét er altså noget, der rykker, og jeg har fået mange tilbagemeldinger fra læsere og veninder, der beskiver, hvordan tærten har startet et lysshow i deres kærestes øjne.
p8150219


Husk at subscribe til Mig og Min Mad på YouTube og at kigge forbi deres smarte site for flere videoer af denne slags.


Tærte med kylling, chorizopølse og søde kartofler }

Ingredienser til 4 personer
300
g skrællet sød kartoffel
2 æg
3 spsk mel
½ tsk salt
Fyld
350 g kyllingefilet
100 g chorizopølse
2 små løg
3 fed hvidløg
1 spsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chiliflager / halvdelen i chilipulver
1 dåse hakkede tomater
140 g tomatpuré
2 spsk hvidvinseddike
100 g revet ost, fx mozzarella eller cheddar
Salt og friskkværnet peber

Start med tærtefyldet. Skær chorizopølsen i tynde skiver og rist i bunden af en gryde til fedtet begynder at smelte.
Hak løg, pres hvidløg og tilsæt det til gryden. Tilsæt krydderier og vend rundt. Rist til løgene er gennemsigtige.
Placér kyllingefileterne i gryden og hæld hakkede tomater og tomatpuré over. Læg låg på gryden og lad simre 30 min, indtil kyllingen er helt mør.
Tænd ovnen på 175 grader og fortsæt med bunden. Riv den skrællede søde kartoffel på den grove side af et rivejern, og kom det i en skål. Tilsæt æg, mel og salt – rør det hele godt sammen til en klistret masse.
Smør en springform med en diameter på ca. 25 cm. med olie. Brug dine fingre eller en gaffel til at fordele den søde kartoffelmasse i bunden og op ad kanterne i et jævnt lag. Sæt formen i ovnen i 20-30 min. indtil bunden er fast og gylden.
Riv kyllingekødet i gryden fra hinanden med to gafler. Bring gryden i kog og smag til med hvidvinseddike, salt og peber.
Fyld grydens indhold i den bagte tærteform, drys med revet ost, og sæt tilbage i ovnen igen i 15 minutter (eller indtil osten er gylden).
Lad tærten hvile i 5 min inden servering – gerne med en grøn salat til.

p8150224
23 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Møg lækker tærte.
  Jeg har dog det problem, at min mand ikke kan lide hvidløg. Kan man smage det i tærten.
  Hilsen Christina

 2. Den er røget direkte ind på min top ti over yndlingsretter, og er allerede blevet serveret for adskillige hold gæster. Tusind tak for en frisk fornyelse i mit køkken, jeg elsker det.

 3. Kan du anbefale en chorizo? Det er relativt nyt at jeg har fundet ud af, at jeg godt kan lide det. Og jeg har det nogle gange lidt presset med kødpålæg/kød der er “tilberedt” når man køber det.
  Jeg har nemlig kun fået chorizo når jeg har fået serveret tapas 🙂

  1. Hej Helene 🙂 Jeg vil anbefale dig at købe en hel pølse og så selv skære den i skiver. Jeg plejer at købe dem i føtex eller Superbrugsen.

 4. Tror, jeg vil lave den til mine veninder på onsdag! Plejer du ikke at servere en salat til? I så fald hvilken? 🙂 Tak for en dejlig inspirerende blog. Jeg kigger ofte ind – specielt hvis jeg mangler en opskrift! 🙂

  1. Hej Mette 🙂 Jeg plejer at servere en frisk grøn salat til, så det ikke bliver for tungt. En rucolasalat med fennikel skæret i helt tynde skiver ville fx være lækker 🙂

 5. Jeg lavede 2 tærter til gæster. Vi synes alle, den var dejlig og mættende, så jeg har en i overskud. Kan den fryses? Vh Anne-Jette

 6. Hej
  Jeg ville lige høre om du uvander dine sødekartofler inden, nu begynder at blande det sammen?
  Synes min “dej” blev meget våd, ellers skulle jeg bare komme mere mel i, synes heller ikke der kom så meget ud af det, som i din..

  1. Hej Morten
   Nej, jeg udvander ikke mine søde kartofler. Dejen må gerne være fugtig, så længe du bare kan mase den op langs kanten af formen.

 7. Kan man lave den i andet end en springform? Eks. bare et stort ovnfastfad? Jeg skal nemlig lave retten til 11 mennesker, så har simpelthen ikke nok springforme. 🙂
  I øvrigt stor ros til alt, du laver!

  1. Hej Cecilie 🙂 Det kan du sagtens, du skal blot regulere ovntiden en smule, så bunden forbages i længere tid 🙂

Skriv en kommentar