Chokoladetærte med granatæble

Denne tærte er smuk og ren selvforkælelse.

Jeg holder af at servere den i julemåneden, fordi den intens og chokoladelækker som julekonfekt. Og hvis de små skinnende, røde kerner ser julede og festlige ud, ved jeg ikke, hvad gør 😉

Chokoladetærte med granatæble

 
10-16 stykker
forberedelse 20 min / tilberedning 15 min / i alt 35 min

Ingredienser

Tærtebund

  • 50 g kokosfibermel
  • 50 g kakaopulver
  • 1 nip salt
  • ½ dl kokosolie
  • 2 spsk. kokosnektar eller ahornsirup
  • 1 æg, str. M/L

Chokolademasse

  • 100 g chokolade
  • den fede del af 1 dåse kokosmælk (opbevaret i køleskabet i 24 timer)
  • 1-2 granatæbler

Fremgangsmåde

Tærtebund

Tænd ovnen på 175 grader. Bland kokosfibermel, kakaopulver og salt i en skål. Smelt kokosolien, og tilsæt det til melblandingen sammen med kokosnektar og æg. Rør det først sammen med en ske, og ælt derfor tærtedejen med hænderne, indtil den er smidig og let klistret. Tryk dejen ud i et tyndt, jævnt lag i en mindre tærteform. Jeg bruger her en aflang form på 11 x 35 cm. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og sæt den i ovnen i 10-15 minutter, indtil den er fast.

Chokolademasse

Lav nu chokolademassen. Skil den fede, hårde kokosmælk fra kokosvandet, og hæld alt vandet fra dåsen (gem det gerne til smoothies eller lignende). Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og rør den sammen med den fede kokosmælk. Vend til sidst granatæblekerner i, og fordel så massen ned i tærtebunden. Stil tærten i køleskabet, så fyldet stivner. Pynt gerne med lidt ekstra granatæblekerner inden servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem opskrift på chokoladetærte

Chokoladetærte med granatæblekerner er en super-nem og hurtig at bage, hvis du mangler en opskrift på noget til eftermiddagskaffen. Med en chokoladebund og et mægtigt chokoladecreme som fyld, er tærten ret konfektagtig og i fare for at blive for tung. Men ved at fylde tærten med massevis af granatæblekerner, får chokoladecremen en friskhed, der giver en skøn balance. Og så smager det helt vidunderligt, når man ved hver knasende bid bliver ved med at få små eksplosioner af granatæblesaft.

Chokoladetærte

Chokoladetærte med granatæbler

Granatæblekerner som drys og topping

Jeg elsker granatæble og spiser ofte de små, saftige, juvellignende kerner. Det er enten ovenpå havregrød, i en salat eller som drys på en curry. De små kerner tilføjer masser af sødme og syre til maden og er altså et frisk pift, der kan give det cremede og fede lidt modspil. Lige præcis dét, gør de smukke kerner i denne tærte.

Shop the post

- reklamelinks

21 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser den kage bare virkelig smuk ud 🙂
    Tror du, at man kan lave den aftenen før og så have den stående i køleskabet indtil servering næste dag?

  2. Hej igen.
    Jeg skal afprøve denne tærte til nytåret.
    Jeg har nu åbnet for min kokosmælk. Men der lå ingen fed del i toppen. Hele dåsen var cremet og lækker. Nærmest lidt cremefraiche agtigt. Hvormeget tror du så jeg skal bruge. 1 dl eller mere
    Hilsen Christina

  3. Hov.
    Skulle det være hele den uåbnet dåse jeg skulle sætte ind. For jeg har bare åbnet dåsen og taget noget fra i en bøtte
    Hilsen Christina

    1. Hej Christina
      Ja, lige præcis. Kokosmælken skal stå uåbnet i køleskabet i 24 timer. Når du åbner den, vil du kunne skille den fede, hårde kokosmælk fra.

  4. Så har jeg gjort det forkert. Men tror du ikke man kan bruge det andet, eller bliver det for blødt. For kan godt se jeg bliver lidt presset på tid nu

    1. Hvis du køber en kokomælk her til morgen og sætter den i fryseren i 4 timer, burde det fungere. Jeg vil anbefale dig at købe den fra Santa Maria – den skiller nemlig let 🙂

  5. Super tak for det Emma.
    Og godt nytår??
    Hilsen Christina
    PS. Glæder mig til din nye bog udkommer. Har de 2 andre. Fantastiske flotte bøger med ligeså fantastiske opskrifter. Keep op the good Work.

Skriv en kommentar