Græskarmos med tahin & spidskommen

pa300133
Måske I har opdaget, at hummus er en af mine favoritspiser? Særligt på hverdage, hvor den skønne, mellemøstlige kikærtedip kan forvandle et halvtomt køleskab til både madpakker, mellemmåltider og mættende salatskåle i et snuptag. Fornyligt har min favorit dog fået tæt konkurrence af en orange efterårsdip, som jeg vil dele opskriften på i dag. Egentlig kunne vi nemt kalde den en “græskarhummus”, hvor den indeholder både spidskommen, hvidløg, tahin og citronsaft, men i stedet for at bruge kikærter, består dippens base af sødt og saftigt græskarkød. Det giver en helt, helt fantastisk smag samt en utrolig lækker og cremet konsistens, der virkelig giver den klassiske hummus kamp til streget. Men hey! Græskarsæsonen er liiige ved at være ovre, så hvis I vil nå at forsøge jer med den farverig mos, er det nu, I skal skrive ingredienserne på huskelisten.
pa300163 pa300149
Denne dag serverede jeg græskarmosen som aftensmad med bagte rodfrugter i skiver, grønkål, feta, persille og en smule syltet rødkål. Simpel og utrolig godt. Er appetitten en dag lidt større, ville jeg vælge at blande linser, speltkerner eller lignende i salaten, og måske servere et stykke laks til. Fik vi gæster, ville en helstegt kylling også gøre sig fremragende til den farverige efterårskombination, og jeg er sikker på, at måltidet ville vække begejstring.
pa300146pa300151
{ Græskarmos med tahin & spidskommen }
1/2 hokkaido græskar
1/2 dl tahin
2 tsk. stødt spidskommen
2 fed hvidløg, presset
saften af 1/2 citron
havsalt
1/2 – 1 dl vand
Tænd ovnen på 200 grader. Halvér græskaret, og placér det på en beklædt bageplade med skindsiden opad. Bag græskaret i cirka 45 minutter, indtil græskarkødet er helt mørt. Lad det bagte græskar køle af, og brug en ske til at fjerne kødet fra skindet. Blend græskarkødet med de resterende ingredienser, og tilsæt eventuelt lidt vand, så du får den rette konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft, og opbevar mosen i køleskabet indtil servering. 
pa300129

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor lyder det lækkert! Jeg er selv kæmpe fan af humus og hokkaidogræskar, så det må jeg da helt sikkert prøve at lave.

Skriv en kommentar