Græskarmos med tahin

Græskarmos

Måske I har opdaget, at hummus er en af mine favoritspiser?

Særligt på hverdage, hvor den skønne, kikærtedip kan forvandle et halvtomt køleskab til både madpakker, mellemmåltider og mættende salatskåle i et snuptag.

ornyligt har min favorit dog fået tæt konkurrence af en orange efterårsdip, som jeg vil dele opskriften på i dag.

Græskarmos med tahin

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 45 min / i alt 55 min

Ingredienser

  • 1/2 hokkaido græskar
  • 1/2 dl tahin
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, presset
  • saften af 1/2 citron
  • havsalt
  • 1/2 – 1 dl vand

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader. Halvér græskaret, og placér det på en beklædt bageplade med skindsiden opad. Bag græskaret i cirka 45 minutter, indtil græskarkødet er helt mørt.

 

Lad det bagte græskar køle af, og brug en ske til at fjerne kødet fra skindet. Blend græskarkødet med de resterende ingredienser, og tilsæt eventuelt lidt vand, så du får den rette konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft, og opbevar mosen i køleskabet indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Cremet græskarmos med tahin

Græskarmos kunne vi nemt kalde for en slags “græskarhummus”.

Den indeholder nemlig både spidskommen, hvidløg, tahin og citronsaft. Men i stedet for at bruge kikærter, består dippens base af sødt og saftigt græskarkød

Det giver en helt, helt fantastisk smag samt en utrolig lækker og cremet konsistens, som virkelig giver den klassiske hummus kamp til stregen.

Men hey! Græskarsæsonen er liiige ved at være ovre, så hvis I vil nå at forsøge jer med den farverige mos, er det nu, I skal skrive ingredienserne på huskelisten.

Græskarmos

Græskarmos med rodfrugter

Forslag til retter med græskarmos

Denne dag serverede jeg græskarmosen som aftensmad med bagte rodfrugter i skiver, grønkål, feta, persille og en smule syltet rødkål. Simpel og utrolig godt. Er appetitten en dag lidt større, ville jeg vælge at blande linser, speltkerner eller lignende i salaten, og måske servere et stykke laks til. Fik vi gæster, ville en helstegt kylling også gøre sig fremragende til den farverige efterårskombination. Det ville være et måltid, som jeg er sikker på ville vække begejstring!

Græskarmos med tahin

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor lyder det lækkert! Jeg er selv kæmpe fan af humus og hokkaidogræskar, så det må jeg da helt sikkert prøve at lave.

Skriv en kommentar