Havregrødskiks // Sprøde chips eller knækbrød eller af havregrød

pa120419
Det er altid vidunderligt, når de nemmeste opskrifter også viser sig at være nogle af de lækreste. Sådan er det med disse havregrødskiks (eller chips, knækbrød eller hvad, vi skal kalde dem). Det eneste, du skal bruge, er en portion havregrød, en ovn og en smule tålmodighed, og wupti – frem kommer sprøde, sunde og mættende havreknæk. En skøn snack, der kan varieres i det uendelige. Lav en krydret udgave med spidskommen eller chili, og servér dem som tilbehør til suppe, eller bræk dem ud i større knækbrød, perfekte til tapas og fantastiske smurt med hummus eller til en instagramvenlig avocadomad.
pa120433
pa120403
Jeg forsøger altid at gøre mit ypperste for at undgå madspild, og derfor er denne opskrift et særligt hit herhjemme, hvor havregrød ofte står på morgenmadsmenuen. Er appetitten en dag lille, eller er vi kommet til at lave portionen for stor, bliver resterne smurt ud i en bageplade og forvandlet til en knasende snack. Denne dag blev kiksene serveret med en smule tahindressing, agurkestænger og en kop urtethé, og det var et skønt mellemmåltid, da jeg kom sulten hjem sidst på eftermiddagen.
pa120441
pa120415
Ingredienser
1 portion havregrød
Krydderier, kerner eller andet til pynt (her chia- og sesamfrø)
Tænd ovnen på 150 grader. Lav enten en portion havregrød eller brug en rest fra morgenmaden. Har grøden sat sig og er blevet så fast, at den ikke kan smøres ud, kan du tilsætte lidt vand og fortynde den ved svag varme. Smør grøden ud i et tyndt, jævnt lag på en bageplade. Pynt evt. med krydderier, kerner eller andet drys, og bag derefter kiksene i cirka 40 minutter, eller indtil de er helt tørre og sprøde. Knæk pladen i mindre stykker, og opbevar dem i en lufttæt beholder.

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Det er dæleme smart! Må snart forsøge mig med havregrød. Siden jeg var lille, har jeg ikke rørt det, da jeg ikke kunne lide det. Men jeg tror tiden er inde, til at give det et forsøg igen. Hvis ikke jeg kan lide det, kan jeg jo altid lave disse lækre kiks 😉

Skriv en kommentar