Sunde vafler toppet med hummus & halloumi

pb240376
For nogle uger siden så jeg et billede på Instagram, der med det samme gav mig lyst til at gå i køkkenet. Sådan en lyst opstår egentlig dagligt, når jeg scroller igennem det mega appetitlige Insta-feed, jeg har fået sammensat, men denne gang var der ikke noget at gøre, så jeg skrev straks halloumi, granatæble og avocado på huske listen.
pb240426
Jeg mener, det var ovre hos Emily, der blev delt et billede af den lækreste lebanesiske middag. En af retterne var et fladbrød toppet som en pizza med en mellemøstlig og farvestrålende kombination. Restauranten bag hedder Mahalle, og som I nok godt kan regne ud, står den øverst på min to-eat liste til næste gang, jeg besøger København. Indtil da må vi selv genskabe retten herhjemme, men heldigvis viste det sig at være så nemt, at man næsten skulle tro, det er løgn.
pb240390
For at lave mit eget twist på opskriften, har jeg i dag udskiftet fladbrødet med en salt vaffel, der er både super sund og utrolig simpel. Er du mere til fladbrødsvariationen kan det dog bestemt også anbefales – særligt på dage, hvor det skal gå stærkt, for det kan vitterligt trylles frem på 1-2-3:
1) Grill halloumi, 2) Lun arabisk fladbrød og 3) top med hummus, avocado, halloumi og lidt granatæblekerner.
Hvis I prøver opskriften, vil jeg meget gerne se billeder. Det er virkelig noget af det bedste, jeg ved, så husk endelig at tagge mig på Insta @emmamartiny og bruge #martinyfood, så jeg kan se jeres kreationer.
pb240430
{ Vafler til 2 personer }
3 dl finvalsede havregryn eller 100 g havremel
1 ½ dl mælk
1 ½ dl yoghurt
2 æg, str. M/L
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
Kokosolie eller smør til stegning
{ Topping } 
Hummus (find min opskrift her)
1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
1 pakke halloumi eller grillost
1/2 spsk. olivenolie
1 avocadoer
granatæblekerner
VAFLER – Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule kokosolie, inden du steger vafler af cirka 3 spsk. dej.
TOPPING – Rist sesamfrøene på en tør pande, og stil dem til side. Skær halloumiosten ud i trekanter, og steg dem på begge sider i olivenolie på panden, indtil overfladen er gylden. Smør vaflerne med et godt lag hummus. Skær avocadoen ud i skiver, og anret ovenpå sammen med halloumi. Drys med granatæblekerne og sesamfrø, og servér straks.

pb240400
 

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser det lækkert ud! Et enkelt spørgsmål: hvor finder du halloumi? I den lokale SuperBrugs har jeg indtryk af, at de kun har det om sommeren 🙁

  2. Glæd dig til Mahalle – det er det bedste sted! Blev helt ærgerlig, da jeg så, at Emily og Kia havde været der, fordi det nok ikke bliver ved med at være min lille, hemmelige perle – men omvendt så er det dælme også godt, at flere får øjnene op for dette dejlige sted 🙂

    1. haha, jeg kender(!) det 😀 Jeg har også flere gange overvejet, om jeg overhovedet har lyst til at dele en anbefaling her på bloggen i frygt for, at for mange skal opdage “mine” steder 😉

    1. haha, ej hvor skægt! 🙂 Vafler er bare så smukke, og med denne topping blev det jo bare endnu bedre 🙂

Skriv en kommentar