Vafler med hummus & halloumi

Sprøde vafler bør ikke kun serveres i det søde køkken.

Her laver jeg de lækreste, salte, glutenfrie vafler, der smager vidunderligt toppet med hummus, halloumi, granatæble og avocado.

Vaflerne er enormt dekorative at servere, og så kan de bikses sammen i en fart.

Vafler med hummus og halloumi

Måltid til 2 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 20 min / i alt 35 min

Ingredienser

Vafler

  • 3 dl finvalsede havregryn eller 100 g havremel
  • 1 ½ dl mælk
  • 1 ½ dl yoghurt
  • 2 æg, str. M/L
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • kokosolie eller smør til stegning

Topping

  • hummus
  • 1 spsk. sesamfrø, gerne sorte
  • 1 pakke halloumi eller grillost
  • 1/2 spsk. olivenolie
  • 1 avocado
  • granatæblekerner

Fremgangsmåde

Vafler

Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt alle de resterende ingredienser til maskinen, og kør, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule kokosolie, inden du steger vafler af cirka 3 spsk. dej.

Topping

Find min opskrift på hummus her.

 

Rist sesamfrøene på en tør pande, og stil dem til side. Skær halloumiosten ud i trekanter, og steg dem på begge sider i olivenolie på panden, indtil overfladen er gylden. Smør vaflerne med et godt lag hummus. Skær avocadoen ud i skiver, og anret ovenpå sammen med halloumi. Drys med granatæblekerner og sesamfrø, og servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sunde vafler toppet med hummus

Vafler med hummus er en sund, simpel og samtidig festlig aftensmad.

De sprøde vafler af havregrøn topper jeg med en cremet hummus, inden de pyntes med en smuk, mellemøstlig kombination: Halloumiost, avocadoskiver og syrligt-sødlige granatæblekerner.

Vafler med hummus

Vafler med halloumi

Nem mellemøstlig aftensmad

Min opskrift på vaflerne er inspireret af et billede, jeg så på instagram af den lækreste lebanesiske middag.

En af retterne var et fladbrød toppet som en pizza med en mellemøstlig og farvestrålende kombination.

Her har jeg genskabt retten, men i stedet for fladbrød, lavede jeg serveringen på sprøde vafler.

Hvad end du vælger min version på en vaffelbund eller lun fladbrød, er jeg sikker på, at retten vil være et hit!

Vafler med topping

Sunde vafler med hummus

Hvis I prøver opskriften, vil jeg meget gerne se billeder. Det er virkelig noget af det bedste, jeg ved, så husk endelig at tagge mig på Instagram @emmamartiny og bruge #martinyfood, så jeg kan se jeres kreationer.

Shop the post

- reklamelinks

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor ser det lækkert ud! Et enkelt spørgsmål: hvor finder du halloumi? I den lokale SuperBrugs har jeg indtryk af, at de kun har det om sommeren 🙁

  2. Glæd dig til Mahalle – det er det bedste sted! Blev helt ærgerlig, da jeg så, at Emily og Kia havde været der, fordi det nok ikke bliver ved med at være min lille, hemmelige perle – men omvendt så er det dælme også godt, at flere får øjnene op for dette dejlige sted 🙂

    1. haha, jeg kender(!) det 😀 Jeg har også flere gange overvejet, om jeg overhovedet har lyst til at dele en anbefaling her på bloggen i frygt for, at for mange skal opdage “mine” steder 😉

    1. haha, ej hvor skægt! 🙂 Vafler er bare så smukke, og med denne topping blev det jo bare endnu bedre 🙂

Skriv en kommentar