Blinis med laks & rødbedecreme

Blinis med laks og stenbidderrogn

Blinis er en klassisk nytårsservering – enten som forret eller som en lille pre-dinner snack – og det er et stensikkert valg, hvis du vil lave noget, der imponerer, men som ikke kræver for mange kræfter.

I min kogebog Herlig & ærlig mad har jeg en opskrift på verdens bedste blinis, og det er denne jeg har taget udgangspunkt i, dog med en anden topping. Her har jeg brugt røget laks, sorte stenbidderrogn samt cremefraiche, der har fået en flot pink farve på grund af en smule rødbede – det ser både dekorativt ud, men smager også skønt. Synes man, at pink er lige funky nok, kan man naturligvis bare bruge cremefraichen helt au naturel. Husk dog at bruge en variant med 38% fedtindhold – andet kan man næsten ikke være bekendt mod de små blinis 😉

Blinis med laks og rødbedecreme

Forret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 30 min / i alt 1 t 10 min

Ingredienser

  • 100 g boghvedemel
  • 100 g fuldkornsrismel eller hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl yoghurt
  • 1 dl mælk
  • 2 æg, str. M/L, delt i blommer og hvider
  • 1 tsk. honning
  • 50 g smør

Rødbedecreme

  • 1 lille rødbede (50 g kogt)
  • 250 g cremefraiche 38%
  • en smule salt
  • en smule citronsaft

Endvidere

  • 2 skiver røget laks (ca. 100 g)
  • sorte stenbidderrogn
  • dild

Fremgangsmåde

Bland boghvedemel, rismel, salt og bagepulver i en skål. Tilsæt yoghurt, mælk, æggeblommer og honning, og rør det godt sammen til en klistret dej. Lad nu skålen stå en time i køleskabet.

 

Smelt smørret, og rør det i dejen. Pisk æggehviderne så stive, at du ustraffet kan vende skålen på hovedet, og vend dem derefter forsigtigt i dejen. Opvarm en pande ved middel varme, og smelt en tsk. smør. Form små blinis af en stor spsk. dej, og steg dem gyldne på hver side.

 

TIP: Hvis du steger blinisene dagen forinden, bør de dækkes til og opbevares i køleskabet, hvorefter de kan lunes i 5-10 minutter ved 150 grader i ovnen.

Rødbedecreme

Kog rødbeden med skal i cirka 30 minutter, indtil den er helt mør. Lad den dernæst køle af, og skub så skrællen af. Afmål 50 g rødbede, og blend det sammen med cremefraiche, salt og citronsaft, indtil du får en helt glat creme. Opbevar cremen i køleskabet, indtil servering.

Top dine blinis med en teskefuld rødbedecreme. Skær laksen i strimler, og rul dem sammen, så det former små roser. Placér en rose på hver blinis, og pynt med stenbidderrog og dild. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Flere opskrifter med laks

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Fantastisk forret. MEN pas dog på med at blende crema fraiche-cremen for meget. Jeg tænkte at den var for grov og ville blende videre, men det var en fejl – jo mere jeg blendede, jo mere koagulerede creme fraichen, til den sidst skillede og klumpede – når cremen begynder at blive mere rødlig (fra lyserød til pink) er det et tegn på at du har pisket en anelse for meget; dvs når den er lyserød skal du stoppe med det samme.

  2. Jeg ved ikke hvad jeg gør galt 🙂 men jeg synes creme fraichen bliver enormt tynd når jeg kører rødbeden i. Jeg har ret mængde rødbede og jeg har ikke blendet for længe, da jeg var bange for at stå i den situation som Jesper beskrev. Starter den med at være meget tyndtflydende for dig også?

Skriv en kommentar