Harissa-marinerede kyllingelår

Let måltid med smag

I dag får I en ikke særlig julet men på alle måder utrolig lækker opskrift. Vi kan jo ikke spise marcipan, sild, risalamande og sauce hele december (eller jeg har i hvert fald ikke lyst), så mon ikke lidt inspiration til et lettere måltid fyldt med masser af krydderier og smag falder på et tørt sted.

Marrokansk gulerodssalat

Jeg har allerede delt opskriften på den fantastiske marrokanske gulerodssalat, I kan se på billederne. Salaten går godt til alt fra falafler til kebabspyd, men en kombination, der særligt hitter, er når den bliver serveret med spicy, krydrede kyllingelår og cremet hummus. Opskriften på hummus (og en endda en lille how-to video) kan I finde lige her, og opskriften på de saftige, smagfulde kyllingelår finder I her under.

Harissa-marinerede kyllingelår

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 700 g kyllingelår
  • 1 spsk. harissa
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. salt

Servér med

  • hummus
  • marrokansk gulerodssalat

Fremgangsmåde

Rør harissa sammen med honning, olivenolie, koriander, spidskommen, revet muskatnød, pressede hvidløg og salt. Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og smør dem grundigt ind i marinaden. Sæt derefter kyllingen i køleskabet, og lad lårene marinere i minimum 30 minutter, dog gerne længere, eksempelvis natten over. Tænd ovnen på 175°, og fordel de marinerede kyllingelår på en beklædt bageplade. Sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter, indtil lårene er gennemstegte og flot gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kyllingelår marineret i harissa

Harissa er en chilisauce, der bruges i mange opskrifter i blandt andet Marokko og Tunesien. Her giver saucen smag og et diskret chili-kick til de saftige kyllingelår. I kan finde harissa på glas eller dåse hos mellemøstlige købmænd, og for nyligt er mærket Al’Fez begyndt at lave en variant, der kan findes i de fleste større supermarkeder. Sådan et lille glas er guld værd til at give smag til alt fra dips og dressinger til gryderetter og marinader.

Flere opskrifter på mellemøstlige retter:

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma 🙂
    Din køkkenfavorit video er så god! Hvis du har andre køkkenfavoritter, så venter vi spændt 🙂
    God jul ..

Skriv en kommentar