Marokkansk gulerodssalat

Denne gulerodssalat er inspireret af en, Simon og jeg fik serveret i Budapest i sommers.

Vi fik den både på den fantastiske restaurant Mazel Tov og på Hummus Bar, som er en lille fastfood kæde, der er placeret mange steder i byen.

Hvis I holder øje med skærmen i vores video fra turen, kan I helt sikkert spotte vidunderet flere gange.

Marokkansk gulerodssalat

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 5 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 1 kg gulerødder
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 + 1 spsk. olivenolie
  • saft af 1 citron
  • salt og peber
  • 1 håndfuld mynte

Fremgangsmåde

Skær gulerødderne i helt tynde skiver, evt. ved hjælp af en foodprocessor. Kog gulerodsskiverne i letsaltet vand i et par minutter, indtil de er møre men stadig faste. Hæld vandet fra, og lad gulerodsskiverne dampe af.

 

Rist sesamfrø, hvidløg og spidskommen i 1 spsk. olivenolie på en pande, indtil det begynder at dufte. Tilsæt gulerodsskiverne, kværn salt og peber over, og vend rundt. Smag salaten til med citronsaft og lidt ekstra olivenolie, og kom den i en skål. Drys med hakket mynte, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem opskrift på marokkansk gulerodssalat

Marokkansk gulerodssalat har smag fra både spidskommen, mynte, sesamfrø, olivenolie og citronsaft – virkelig simpelt, men så utrolig godt.

Har du en foodprocessor (det bør du!), tager marokkansk gulerodssalat kun et øjeblik at lave. Derfor er den gået hen og blevet lidt af et hverdagshit hjemme hos os. Her spiser vi den gerne serveret med hummus, fladbrød og falafler som i Budapest.

Med foodprocessoren kan du nemt skære gulerødderne i tynde skiver. Derefter giver man dem et lynhurtigt opkog, så de bliver dejligt delikate, og derefter skal de svitses på en pande med krydderier og sesamfrø.

Gulerodssalat med sesam

Gulerodssalat

Inspiration til nye opskrifter

Min marokkanske salat er inspireret af en rejse til Budapest, hvor menuen stod på marokkansk næsten dagligt.

En af de ting, jeg elsker ved at rejse, er, hvordan jeg altid bliver fyldt op af inspiration og kreativitet, når jeg er væk hjemme fra. Måske er det fordi, jeg lader fornuften holde lidt fri, så den højre hjernehalvdel får mere frie tøjler. Måske skyldes det de nye oplevelser, rejsen byder på. ved jeg ikke. I virkeligheden er det nok lidt en blanding. Men af en eller anden grund flyder mine creative juices bare bedre, når jeg træder ud af hverdagens møllehjul.

Da jeg kom hjem, måtte jeg straks prøve at genskabe den lækre salat. Heldigvis viste den sig at være utrolig nem at fremtrylle, og siden har den været en af mine nye favoritter.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej fantastiske Emma! jeg er tosset med dine opskrifter og der gemmer sig ofte 2-3 af dine retter på ugens madplan!
    Jeg skal holde fødselsdag i næste weekend og ville lave denne salat som tilbehør til en falafel fest alla den du inspirerer til her på bloggen. Jeg ville derfor hører dig om salaten skal spise med det samme eller kan den tilberedes dagen før og spise kold? 🙂

    1. Hej søde du <3 Ih, hvor er det herligt at høre! Tak!
      Salaten kan sagtens tilberedes dagen inden og spises kold 🙂

Skriv en kommentar