Verdens bedste chokoladekage

Verdens bedste chokoladekage

Dette er uden sammenligning verdens bedste chokoladekage!

Ifølge mine smagsløg smager kagen her nemlig lige præcis, hvordan en god chokoladekage skal smage: Den smelter på tungen, smager igennem af chokolade og er brownieagtig uden at være for tung.

Verdens bedste chokoladekage

 
Dessert til 12 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 1 time

Ingredienser

Chokoladekage

 • 200 g mørk chokolade (gerne 70%)
 • 150 g smør
 • 150 g kokos- eller rørsukker
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 nip salt
 • 5 æg, str. M/L
 • smør og kakaopulver til springformen

Til servering

 • 1 dl fløde
 • 1 spsk. hindbærpulver (pulveriserede frysetørrede hindbær)
 • 1 bakke brombær
 • frysetørrede hindbær
 • skovsyre

Fremgangsmåde

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 grader.

 

Smelt forsigtigt chokolade, smør og kokossukker i en gryde, og tag det derefter af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne ned i gryden til chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt, og rør det sammen til en jævn dej. Kom hviderne i en anden skål for sig selv, og pisk dem helt stive med en elpisker.

 

Vend nu de piskede æggehvider i chokoladeskålen med en dejskraber. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og bliv ved med at vende forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af dejen. Kagedejen er klar, når den er glat og ensfarvet.

 

Smør en springform på cirka 25 cm med smør, og drys med kakaopulver, så det dækker hele formen. Fordel derefter kagedejen i springformen, og sæt den i ovnen i cirka 30 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.

Til servering

Pisk fløden til skum, og rør hindbærpulveret i flødeskummen. Top hvert stykke kage med hindbærflødeskum, et brombær, frysetørrede hindbær og lidt skovsyrer, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Se hvordan du bager Verdens bedste chokoladekage

Verdens bedste chokoladekage er utrolig nem at lave. Se her hvordan:

Svampet og brownieagtig chokoladekage

Opskriften på Verdens bedste chokoladekage stammer fra min kogebog “Herlig og ærlig mad”, og det er en af de opskrifter fra bogen, som jeg har fået mest respons på af den positive “O-M-G-må-jeg-ikke-godt-få-opskriften” slags.

Jeg forstår godt begejstringen, for den smager virkelig fantastisk. Og så gør det det kun bedre, at opskriften har desuden et minimum af ingredienser, og at den er super nem at lave.

Chokoladekage med bær

Chokoladekage uden mel

Verdens bedste chokoladekage er uden mel og indeholder masser af mørk chokolade. Den er perfekt svampet og lækker at servere til dessert.

Det er vigtigt, at du bruger en god chokolade til kagen. Jo bedre chokoladen smager – jo bedre vil kagen ganske simpelt også smage.

Chokoladekage til nytår

Jeg kan virkelig anbefale at servere kagen som dessert til nytårsaften, hvor den gør sig godt i en menu med fx blinis, laks & rødbedecreme og braiseret lammeskank med pastinakmos & sprøde rodfrugter.

Da jeg serverede kagen til nytår, pyntede jeg den med hindbærskum, friske brombær, hindbær og smukke skovsyrer. En virkelig smuk og lækker kombination, der giver et dejligt syrligt modspil til kagen. Du kan dog servere chokoladekagen med lige præcis, hvad du har lyst til og har på lager – en kugle vaniljeis ville eksempelvis ikke gøre nogen skade.

Chokoladekage

Svampet chokoladekage

Find flere opskrifter med chokolade:

Shop the post

- reklamelinks

33 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma.
  Du skriver i dit seneste indlæg at den kan laves dagen før. Skal den så varmes op på dagen inden servering eller serveres den bare kold? Når man serverer den med vanilje is tænker jeg at holde mig til det og droppe hindbær skum – tror du det vil fungere okay? Det er bare for at jeg ikke skal handle for mange flere ting ind da jeg egentlig havde fundet en anden opskrift men føler mig lun på denne nu. 😉

  1. Hejsa!
   Jeg har lavet denne fantastiske kage to gange – begge gange er den faldet sammen efter jeg har taget den ud af ovnen – efter lidt tid. Den smager jo stadig helt vildt godt – men det påvirker lidt udseendet ? Kan du måske fortælle mig hvad jeg gør forkert? Mange tak for en dejlig opskrift!

   1. Hej Anne 🙂 Du gør ikke noget forkert. Kagen skal falde sammen og sætte sig. Pynt den evt. med lidt flødeskum eller frugt, hvis du vil synes 🙂

 2. Den vil jeg lave til nytår! 🙂 Skal den bages ved varmluft? Jeg er nemlig tidligere blevet snydt af din bønnebrownie, der ikke fik nok, da jeg ikke bagte den ved varmluftfunktion, som du ellers skriver i din kogebog, at man skal.

 3. Hej 🙂
  Din kage ser lækker ud..
  Har du erfaring med at bage den til mange? (100 mennesker)
  Hvor mange rækker denne opskrift sig til?
  Kan den fryses ned? Og bliver den dårligere af det?

  1. Hej Katrine 🙂 En kage svarer til 10-15 personer, alt efter hvor stor appetitten er. Du kan sagtens bage den i forvejen og fryse den ned.

 4. Hej – vil afprøve denne chokoladekage til Nytår – vil gerne enten tilsætte eller ligge pekannødder på toppen – hvad tænker du om dette? GODT NYTÅR

 5. Hej ! Nu har jeg FORSØGT TO gange og min chokolade, smør og sukker skiller har skilt hver gang ! Har du en idé til hvorfor?

 6. Hej. Jeg skal lave denne imorgen. Vi bliver 9 hvoraf 3 er børn op til 4 år. Jeg har egentlig købt ind til dobbelt op ??? tænker du jeg skal nøjes med med en potion? ?

  1. Hej Michael 🙂 En vil nok være nok. Men lav evt bare to – så kan du smide resterne i fryseren, hvis det er 🙂

 7. Hej
  Vil lave denne kage i dag(lyder virkelig lækker) og servere for mine gæster i morgen. Hvad pakkes den ind i, når jeg sætter den i køleskabet?

  1. Jeg plejer at tage kagen ud af springformen og placere den på et fad. Så kan man vende springformen om og bruge den som “låg” 🙂

Skriv en kommentar