Krydret boghvede-rosinbrød

Glutenfrit brød med boghvedemel

Flere og flere mennesker døjer med mavegener, og selvom nybagt brød smager vidunderligt, er der ikke meget ved det, hvis man efterfølgende bliver krediteret med oppustethed eller det, der er værre. Derfor har jeg sat mig for, at jeg også skal finde frem til den perfekte opskrift på glutenfrit surdejsbrød. Men vejen dertil kræver vist mange testforsøg endnu. Derfor vil jeg i stedet dele mit absolutte yndlingsbrød uden gluten, en opskrift der er at finde i min kogebog Herlig & ærlig mad.

Krydret boghvede-rosinbrød

 
Brød til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 1 t 15 min / i alt 1 t 35 min

Ingredienser

  • 300 g boghvedemel
  • 200 g rosiner
  • 3 spsk. (40 g) chiafrø
  • 3 spsk. (20 g) FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1⁄2 tsk. revet muskatnød
  • 1⁄2 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. kanel
  • 4 dl mælk (jeg bruger mandelmælk)
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2 spsk. smør eller kokosolie
  • skal af 1 appelsin
  • 50 g gær

Fremgangsmåde

Bland boghvedemel, rosiner, chiafrø, FiberHUSK, salt og krydderierne i en skål. Kom mælk, vand, ahornsirup, smør og appelsinskal i en lille kasserolle, og opvarm det, til det er lillefingervarmt, og smørret smelter. Rør nu gæren ud i væsken.

 

Hæld kasserollens indhold over i skålen med mel, og rør det hele godt sammen til en klistret dej med en grydeske. Sæt skålen overdækket et lunt sted, og lad dejen hæve 1 time.

 

Tænd ovnen på 175 grader.

 

Vip forsigtigt dejen ud af skålen over på en beklædt bageplade, så den danner et rundt brød. Du kan forme brødet let, men lad endelig være med at ælte det, så det falder sammen.

 

Sæt brødet i ovnen i cirka 1 time og 15 minutter, indtil det føles let og lyder hult, når du banker under bunden. Opbevar brødet på køkkenboret pakket ind i et viskestykke. Når brødet ikke er nybagt, synes jeg, det smager bedst, hvis det ristes.

Find flere opskrifter i samme kategori

Krydret boghvedebrød med rosiner

Dette krydrede boghvedebrød bager jeg igen og igen. Det har en god krumme, sprød skorpe og er fyldt med søde rosiner og supersunde chiafrø. Brødet har en krydret, lunende smag fra de forskellige krydderier, og mange vil derfor betegne det som et julebrød. Jeg er dog så vild med det, at jeg spiser det hele året – særligt på denne grå og kolde tid af året og gerne til morgenmad, hvor det mætter dejligt og helt anderledes end almindeligt hvedebrød.

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
    1. Hej Trine 🙂 Det tror jeg godt, du kan, men mængderne skal justeres, så brødet ikke bliver for tørt.

    1. Hej Noah ? undersøgelser på områder peger i flere retninger. Jeg vælger først og fremmest at lytte til min egen krop, og ved at rigtig mange har samme oplevelser. Har du ingen problemer, er det da bare dejligt for dig ?

Skriv en kommentar