Citronkage med polenta & mandler

Citronkage med mandler

I dag vil jeg dele en skøn, skøn opskrift med jer fra min kogebog Fabelagtige fristelser med 100 søde opskrifter med mindre sukker & mere smag.

Denne opskrift er en af mine favoritter fra kogebogen (selvom det er virkelig svært at vælge!). Jeg elsker alt bagværk med citrus, og kagen her er ingen undtagelse. Den har en delikat mandelsmag og en perfekt balance mellem citrussyrlighed og honningsødme.

Citronkage med polenta & mandler

 
Kage til 12 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 30 min / i alt 60 min

Ingredienser

  • 200 g mandelmel (kværnede mandler)
  • 100 g polenta
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200 g smør + lidt til formen
  • 1 dl honning
  • skal af 1 citron 3 æg, str. M/L

Endvidere

  • 25 g mandelflager
  • flormelis eller Sukrin Melis til pynt

Citron-glace

  • 2 spsk. honning
  • saft af ½ citron

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader. Beklæd bunden af en springform på 24 cm, og smør siderne med smør.

 

Bland mandelmel, polenta og bagepulver i en skål. Kom smør, honning og citronskal i en lille kasserolle ved lav varme, og rør det sammen, indtil smørret smelter. Tag kasserollen af varmen, så snart smør og honning er blandet. Hæld kasserollens indhold over i melblandingen, og rør det sammen. Pisk æggene i skålen et ad gang med en elpisker, så du får en luftig dej. Hæld kagedejen i formen, drys med mandelflager, og sæt dernæst kagen i ovnen i 30 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af kagen. Lad kagen køle af på en bagerist, inden du fjerner springformen.

 

Lav citron-glacen ved at smelte honning og citronsaft sammen i en kasserolle. Lad glacen køle en smule af, inden den hældes over kagen. Servér enten kagen straks, eller opbevar den ved stuetemperatur indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kage med citron og polenta

Citronkagen får den lækreste og svampede konsistens med polenta, der fx også kan bruges til at lave en sprød pizzabund. Polenta er majsgryn og bruges oftest til at lave grød til salte måltider – eksempelvis som til min opskrift på denne polentapande. Majsgrynene kan dog også sagtens bruges i det søde køkken, og her bidrager de til kagens gode krumme, der minder lidt om en klassisk mazarinkage.

 

 

Flere kageopskrifter

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Uf, den lyder absolut fantastisk – kan man mon fryse (noget af) den ned? – jeg elsker, at have kage i fryseren, og få et lille stykke hver dag til eftermiddagsteen 😉

  2. Hvor ser den bare dejlig ud – jeg er virkelig også fan af citron i kager, det smager bare SÅ godt. Og virkelig god idé med polenta i kagen 🙂

  3. Hej Emma, køber du færdiglavet palenta, og hvor? Eller laver du den selv? 🙂
    Opskriften ser super lækker ud!

  4. Det bliver årets påskekage da jeg har polenta og mandelmel i mit skab i forvejen. Elsker at slå de ingredienser, som jeg allerede har, op i dit søgefelt og se hvad der dukker op.
    Elsker virkelig din blog. Du er så cute

  5. Hej Emma
    Tak for skønne opskrifter! Skal polentaen være sådan en “grød” eller mener du polentapulver?

Skriv en kommentar