Min måned // December 2016

collage5
Imens alle taler om årsskiftet og ser tilbage på 2016 i sin helhed, vil jeg i dag tillade mig blot at tale lidt om den sidste måned. December 2016. Hvis I er nye her på bloggen, vil I opdage, at det er noget, jeg holder af at gøre fast – at kaste blik på de forgangne fire uger, og jeg reflektere over, hvad der er sket i min lille verden, som jeg har lyst til at dele med jer. Al den gode nytårssnak venter jeg med til på søndag i Martiny Podcast, så husk at lytte med 🙂
collage4
December var for mig en af de mest rolige måneder, jeg har haft længe. Tænk engang: Julefreden formåede rent faktisk at skænke sig! Jeg tror egentlig ikke, jeg som sådan har arbejdet mindre, end jeg plejer, med jeg har virkelig haft fokus på mit mindset og gjort mig umage med at tage min fritid seriøst – at få en mere tydelig skillelinje, så jeg arbejder, når jeg arbejder, og holder fri, når jeg holder fri. Det lyder måske underligt for nogle af jer, men min store udfordring er som oftest ikke at komme i sving – det er at trykke på pause. Og derfor forsøger jeg virkelig at sætte nogle flere grænser, så jeg ikke bare ender med at arbejde konstant, men kan finde et tempo, der er bedre for både mit stressniveau eller mine relationer.
Mit store mål for december dermed været at holde aftenerne fri. At klappe skærmen i senest kl 18, så jeg kan bruge dagens sidste energi på at nusse rundt i lejligheden, ringe til mine forældre, have gæster, slappe af med Simon, læse en bog. Alt det, der er vigtigt for mig, men som jeg sommetider glemmer at prioritere helt så højt, som jeg bør. Den sidste måned er det dog gået meget godt, synes jeg. Ikke perfekt, men langt, langt bedre end resten af 2016, hvor fritid og ro må siges at have været lidt af en mangelvare.
Og resultatet, spørger I måske? Jo, sjovt nok har den større mængde fritid ikke bare gjort mig gladere og min søvn bedre – jeg har faktisk nået præcis lige så meget, som jeg plejer. Lidt skørt, men med mere ro følger mere overskud, og med mere overskud følger mere fokus og mindre ligegyldig spildtid. Den sidste måned har altså været lidt af en aha-oplevelse for mig, og jeg ser frem til at bringe julefreden med ind i det nye år 🙂
collage2
Denne jul var det første, som Simon og jeg fejrede sammen – og så endda i eget hjem! Med begge vores familier, det smukkeste træ, lækker julemad og alle traditionerne, der hører til. Det var simpelthen så herligt, og jeg glæder mig allerede til at gentage succesen i fremtiden 🙂 Udover en jule- og familietid bød måneden også på min fødselsdag og en skøn, skøn nytårstur til Amsterdam, der på alle måder var en virkelig dejlig afslutning på året.
Professionelt har jeg udover mit arbejde med Femina, Atelier Aarhus og bloggen brugt en stor portion af tiden på at færdiggøre min næste kogebog “Fabelagtige fristelser” – de sidste billeder skulle skydes, manuset skulle redigeres, og de sidste opskrifter testes (igen-igen). Det har virkelig været en fornøjelig process, og jeg glæder mig enormt meget til at sende bogen til trykken, så jeg er ét skridt tættere på at kunne dele den med jer. Snart!
collage3
Det var min december 🙂 Hvordan har jeres været?
Alt det med stress, ambitioner, endeløse to-do lister og work-life-balance tænker jeg, vi skal snakke meget mere om i Martiny Podcast. Hvis I har nogle inputs eller spørgsmål, der falder under denne paraply, må I endelig efterlade dem i kommentarfeltet.


Nu vil jeg tømme kaffekoppen og snuppe en hurtig løbetur. I dag venter en af de sidste eksamener på mit studie, og traditionen tur vil jeg gerne have fart i stængerne og luft til hovedet, inden jeg skal præstere 😉
Hav en dejlig, dejlig onsdag, alle sammen <3

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor er det bare rart, at du endelig har fået styr på det med, at holde fri når man har fri. Det tror jeg mange kunne lære rigtig meget af!
  Min december måned stod mest i skolens tegn, men derudover fik jeg læst en masse bøger, besøgt min familie og spist lidt lækker mad. Heldigvis også i et fornuftigt tempo, selvom min hjerne ofte ikke er enig.
  Jeg glæder mig til at høre dit næste podcast indslag, og om der er nogle metoder jeg kunne tage ind. Ofte spiller mine tanker mig et puds, og det kunne være rart at få dem mere under kontrol.
  // http://www.jannifromtheblog.dk

  1. Det lyder også som en rar måned, søde Janni 🙂 Ser frem til at høre, hvad du synes om podcastet!

 2. Hej Emma
  Tak for en altid inspirerende blog! Dejligt at høre om din vidunderlige december måned 🙂
  Kommer du forresten til at give nogle opdaterede tips til Amsterdam? Jeg har nemlig en tur til Amsterdam at se frem til om et par måneder! 😉
  Kh

Skriv en kommentar