Speltkernesalat med ristet blomkål & tahindressing

P1160748
Denne speltkernesalat indeholder nogle af mine all-time favoritingredienser: Blomkål, tahin, dukkah og feldsalat. Man kan jo simpelthen ikke gå galt i byen med den kombination!
Hvis du endnu ikke har prøvet… 
… at riste blomkål i ovnen, så det bliver smagfuldt, sødt og dejlig sprød i overfladen.
… de delikate og dekorative feldsalatbuketter, hvis sæson begynder netop nu.
… at lave min tahindressing, der bare får alle grøntsager til at smage 1000 gange bedre.
den egyptiske nødde- og krydderiblanding dukkah, der smager skønt på sådan cirka alting
Ja, så bør du virkelig komme i sving! Du ved slet ikke, hvad du går glip af 😉
P1160761P1160724
Hvis jeg gerne vil gøre mine salater mere mættende, holder jeg af at tilføje kogte linser, bælgfrugter eller kerner. Belugalinser, boghvede, kikærter og delikatesselinser kører ofte på repeat, men denne dag forsøgte jeg mig med speltkerner. De skal koge lidt længere, men til gengæld får man kerner med mere bid og en virkelig god smag. Dét skal gentages!
P1160754P1160750
{ Speltkernesalat med ristet blomkål & tahindressing // tilbehør til 4 personer } 
2 dl speltkerner
1 blomkål
1 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
salt
75 g feldsalat
Endvidere
tahindressing
dukkah
Kog speltkernerne i letsalatet vand i cirka 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader. Skær blomkålen ud i skiver eller buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Dryp olivenolie over, og drys med salt og spidskommen. Bag blomkålen i cirka 30 minutter, indtil den er flot gylden. 
Lav tahindressing og dukkah, hvis du ikke allerede har det på lager. Dukkah kan erstattes med ristede, hakkede nødder. 
Saml speltkerner, ristet blomkål og feldsalat i en skål. Dryp tahindressing over, og drys med dukkah.

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma!
  Jeg har lige set din live snapping af en ret med pulinser og tahin – og jeg bed mærke i farven og konsistensen på din tahin. Den er markant lysere og mere flydende end den jeg har fra Urtekram – smager den bedre og eller er den bedre? Jeg synes at Urtekrams har en meget bitter smag, hvilket faktisk gør, at der er mange retter jeg ikke har mod på at prøve, fordi jeg ikke synes at tahin smagen er behagelig.
  Hjææælp! :-))
  Tak for en dejlig blog!
  Mvh Jannike

  1. Hejsa Jannike 🙂
   Der findes lys tahin og ristet tahin (det er den fra Urtekram). Du skal prøve lys tahin – det er SÅÅÅÅ godt og noget helt andet. Du kan finde det i Rema1000 og hos mellemøstlige købmænd.
   KH

Skriv en kommentar