Butterbean-dip med artiskokhjerter


Jeg har et ret massivt hummusforbrug. Vi har næsten altid en skål i køleskabet, og den cremede kikærtedip bliver både brugt til snacks eller som tilbehør til hvad end, der er på menuen. Jeg er af den overbevisning, at hummus passer til alt, og i sidste uge tog jeg endda mig selv i at komme en skefuld i min tomatsuppe. Men ved I hvad? Det smagte herligt, så no regrets 😉
I øjeblikket har min yndlingsdip dog fået kamp til stregen af noget, man kunne kalde hummusens fancy, luksuriøse tante. En silkeblød og ih-åh så lækker butterbean-dip med artiskokhjerter og små knasende pinjekerner.

Dippen er smagt til med tahin, for at give den en ekstra cremet konsistens og dejlig fedme, men ellers behøver den ikke andet end en smule citronsaft og et par hvidløgsfed, for at kunne sende smagsløgene mod skyerne.

Synes du, at det er liiidt for mange (og liiidt for dyre) ingredienser at skulle komme i indkøbskurven til en dip, kan du godt spare pinjekernerne væk. De giver dog lige dét ekstra, der tager resultatet til næste niveau, men om de er en nødvendighed eller ej, afhænger af, hvor meget luksus man trænger til på dagen 😉

Dippen gør sig fremragende som del af et tapasbord, men den smager også herligt med grøntsagsstænger eller på brød. Den anden dag serverede jeg den med laks og en frisk quinoasalat, og dér var lykken altså gjort, så det kan bestemt anbefales.

{ Butterbean-dip med artiskokhjerter }
1 dåse butterbeans
1 dåse artiskokhjerter eller 1 glas grillede artiskokker i olie (undlad da olivenolie)
2 spsk. olivenolie (undlad, hvis du bruger artiskokhjerter i olie)
1 dl tahin
1 dl vand
2 fed hvidløg, presset
saft af 1/2 – 1 citron
salt & friskkværnet peber
40 g pinjekerner
Dræn butterbeans og artiskokhjerter fra dåserne. Blend det sammen med oliveolie, tahin, vand og hvidløg til en cremet konsistens i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist pinjekernerne på en tør pande, og tilsæt dem til dippen (gem lidt til pynt). Kør ganske kort maskinen, så pinjekernerne hakkes groft.
Hæld dippen i en skål, og pynt eksempelvis med ærteskud, et halveret artiskokhjerte, pinjekerner, olivenolie, salt og peber. 

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Mums! Jeg har også et massivt (!) forbrug af hummus, så jeg trænger muligvis til lidt variation ?
    Glæder mig til at prøve den

  2. Hej Emma
    Bruger du hovedsageligt dip til grønsager eller brød eller som en slags tilbehør til frokost/aftensmad.
    Hilsen Christina

  3. Åhh det lyder simpelthen så godt!
    Mine svigerforældre havde på et tidspunkt købt en artiskokcreme på et lokalt marked, men vi har aldrig fundet den siden.. Needless to say, så bliver jeg nød til at prøve din! (er sikker på at den er mindst lige så god!)

  4. Årh, hvor det lyder lækkert! Det må jeg prøve en dag 🙂
    Det var super hyggeligt her til aften! Jeg kom dog hjem og opdagede at jeg lignede lidt en panda – jeg håber ikke jeg så sådan ud hele tiden, men det kom sikkert, da jeg vandrede rundt i sneen 😀 Sådan kan det gå!

    1. I lige måde søde Caroline. Så hyggeligt at møde dig – og du lignede bestemt ikke nogen panda 😉

  5. Har lige lavet en portion, det smager farligt godt – så tænker jeg snart skal igang med en ny portion 😉
    Det er super lækkert med en masse ny inspiration.

  6. Ser så lækkert ud 👌🏻👏🏻
    Er det som med dine andre opskrifter med bælgfrugter: hjemmeudblødte og kogte er bedst, men dåseløsningen er ok i en hurtig vending? 🤔😉 Jeg hælder selv generelt mest til det første 😘

  7. Hej Emma Kan man lave dippen dagen eller et par dage før eller er den bedst nyrørt? Glæder mig til at lave den til min fødselsdag som forret sammen med hj.lavet knækbrod og gulerodsstænger

    1. Hej Birgitte 🙂 Den kan sagtens tilberedes dagen før 🙂 Rør den evt. op med en smule mere væske, hvis den har sat sig for meget i køleskabet.

  8. Jeg ELSKER artiskokker, og er netop faldet over denne opskrift midt i en artiskokcraving 😅🙈 Wauw hvor smager den herligt! Meget bedre end de købeversioner jeg før har prøvet. Tak for ny artiskok-inspiration 😃

Skriv en kommentar