Couscoussalat med abrikoser og urter

Couscoussalat

Couscoussalat er en fyldig og nem salat, der er perfekt til både hverdag og fest.

Den er farverig og fyldig med tørrede abrikoser, ristede nødder, friske krydderurter og pyntet med smukke, tørrede rosenblade.

Mellemøstlig couscoussalat med abrikoser

 
Tilbehør til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 4 dl couscous
  • saft og skal af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 rødløg
  • 10 tørrede abrikoser
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g pistacienødder og/eller pinjekerner
  • 3 spsk. tørrede rosenblade (kan undlades)

Fremgangsmåde

Hæld 8 dl kogende vand over couscoussen, og lad den stå i 10 minutter. Tilsæt citronsaft og -skal, olivenolie, salt og peber, og rør rundt.

Hak rødløget helt fint. Skær abrikoserne i tynde skiver, og hak mynte og persille fint. Rist pistacienødder og/eller pinjekerner på en tør pande, og hak dem groft.

Bland det hele sammen med couscoussen, og pynt med tørrede rosenblade. Opbevar salaten på køl indtil servering.

Find flere opskrifter i samme kategori

Couscoussalat til en mellemøstlig buffet

Denne couscous salat minder lidt om en klassisk tabouleh salat med de mange hakkede krydderurter er en tand mere særlig.

Salat med couscous er ufattelige let at tilberede, og så smager den dejlig frisk og sødmefuld på grund af citronskal, mynte, abrikos og rose.

Couscous salat med rosenblade

Måske du synes, det lyder underligt at tilsætte blomsterblade til en salat? Jeg forstår dig godt, men rose er faktisk en meget almindelig ingrediens i krydderiblandinger flere steder i verden, da de giver et skøn aromatisk twist. De tørrede rosenblade kan du sagtens undlade i denne opskrift, men de giver altså lige salaten dét ekstra – både hvad gælder udseende og smag. Har du lyst til at give det et forsøg, kan du finde tørrede rosenblade lige her. 

Couscoussalat – Salat og tilbehør til mellemøstlig buffet

En mellemøstlig inspireret buffet er fantastisk mad til mange. Jeg elsker at invitere venner til “falafelfest” med diverse dips, delikatesser, fladbrød og salater.

Det er en nem buffet, fordi det meste kan forebredes i forvejen. Vi plejer at hente falafler ved Århus bedste falafelbiks, og så tilbereder jeg nogle lækre mellemøstlig inspirerede salater og tilbehør. Så skal falaflerne bare lunes i ovnen inden servering og bordet dækkes, og så kan gæsterne bydes velkomne.

Den mellemøstlige buffet får altid masser af ros, og det er så smart, når man får mange på besøg, fordi alle kan vælge det, de bedst kan lide.

Find min mellemøstlige menu lige her

Opskrifter til en mellemøstlig buffet

 

Shop the post

- reklamelinks

2 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvor er det en smuk salat, ja hele den buffet ser ganske fantastisk ud. Glæder mig til alle opskrifterne, tror da lige det er menuen til min fødselsdag i april. Elsker mellemøstlig mad..

Skriv en kommentar