Falafelfest! // Mellemøstlig inspireret menu til 25 personer


Er I klar til den helt store falafelfest?
I dag vil jeg samle alle de opskrifter, I skal bruge, for at lave den lækreste mellemøstlig inspirerede menu. Jeg serverede selv hele molevitten til vores indflytterfest tidligere på måneden, og det var et kæmpe succes. Både hos vores vegetar-veninder og foretrækker-sovs-og-kartofler-venner vækkede maden stor begejstring, så jeg tør godt love, at menuen er et sikkert hit.
Nedenfor finder I alt, I skal bruge for kunne bikse menuen sammen. Det meste kan forberedes i god tid, og så tipper jeg også om et par shortcuts her og der, så I kan klare det hele uden stress.

{ Menu }
Falafler
Arabiske fladbrød
Hummus
Haydari
Tahindressing
Soltørrede tomater
Feta
Oliven
Couscoussalt med abrikoser
Ristet gulerodssalat med rucola, feta & saltmandler
Auberginesalat med granatæblekerner & tahindressing


{ Falafler & fladbrød }
For at kunne forbedrede al maden inden gæsterne ankom, valgte vi at købe arabiske fladbrød hos en mellemøstlig købmand. Ligeledes “snød” vi ved at købe en kæmpe kasse falafler hos den lokale falafelbiks. Det ville have været en kæmpe opgave at tilberede fra bunden til så mange mennesker, så her kan det sagtens betale sig at gå på kompromis. Ønsker du dog alligevel at lave dine egne falafler, vil jeg anbefale dig at følge denne opskrift. Bag falaflerne let om formiddagen, og varm dem igen om aftenen, så de bliver gyldne og sprøde.
Tidsplan: De købte falafler og fladbrød lunede vi ovnen inden servering, og de var altså det eneste, der krævede tilberedning, da gæsterne ankom.


{ Dips }

Som dyppelse og dressing lavede jeg hummus med kikærter fra dåse efter denne opskrift. Jeg lavede opskrift x6 og bruge altså 6 dåser kikærter.
Jeg lavede også haydari – en helt fantastisk dip af feta og peberfrugter – efter denne opskrift. Jeg bruge en hel PUCK-ost a 500 g, og gangede altså mængderne med 2,5, så jeg brugte 5 peberfrugter.
Tahindressing lavede jeg både til auberginesalaten og som en skål til menuen. Her fulgte jeg denne opskrift, og lavede dressing af 3 dl tahin, hvormed der blev nok til både salat og en ekstra skål til buffeten.
Tidsplan: Alle dips kan let laves dagen forinden og opbevares i køleskabet indtil servering.

{ Delikatesser }
Som ekstra godter til bordet købte jeg et par glas oliven, soltørrede tomater og fetaost, som folk selv kunne tilføje til deres wraps eller små tapas-tallerkener. Her kunne man også have valgt at tilføje dukkah, grillet halloumiost eller syltede rødløg.
Tidsplan: Anret alle delikatesserne i fade og skåle tidligere på dagen og opbevar dem i køleskabet, så de blot skal findes frem til servering.

{ Salater }
De tre salater jeg valgte at lave var:
Couscoussalt med abrikoser, hvor jeg gangede portionen med 2 og brugte 8 dl couscous.
Ristet gulerodssalat med rucola, feta & saltmandler, hvor jeg også lavede dobbeltportion afe 2 kg gulerødder.
Auberginesalat med granatæblekerner & tahindressing, hvor jeg brugte 6 auberginer, som jeg skar ud i skiver i stedet for at halvere dem.
Tidsplan: Alle salaterne kan tilberedes om formiddagen og serveres kolde. De smager dog også dejligt lune.

Jeg håber, at I har kunne bruge dette indlæg som inspiration. Haps de opskrifter, som I synes passer til netop jeres smag og selskab, og brug mine mængder som vejviser for, hvor store portioner, der er passende. Og husk endelig, at spørgsmål er velkomne i kommentarfeltet 🙂

18 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Tak Emma!
  Jeg har planer om at holde ‘falafelfest’ til mit studentergilde til sommer, så dette indlæg kommer som sendt fra himlen <3

  1. Hej Camilla 🙂 Kig i de andre kommentarer. Der er ofte flere, der stiller samme spørgsmål 🙂

 2. Har lige inviteret nogle veninder til en spil og drinks aften, og der tror jeg vi skal starte med denne menu… Hvad vil du anbefale af drikkevarer til, er det øl eller vin der går bedst? Kender slet ikke Dukah, bruger man det som et drys over maden?

  1. Hej du 🙂 Både vin og øl vil smage herligt. Dukkah kan bruges som drys, men du kan også dyppe brød i olie og derefter dukkah.

 3. Kære Emma,
  Vildt lækker blogpost med nogle inspirerende, flotte billeder 👏🏻 Jeg vil begive mig ud i sådan en omgang og vil høre dig, om det er rigtigt forstået, at “salaterne” (bagt aubergine, couscous og ristede gulerødder) samt falaflerne bør laves på dagen og de alle (kan) serveres kolde? I forlængelse heraf vil jeg høre, om man kan lave dine kebabspyd dagen forinden?
  På forhånd tak 😊

  1. Hej Trine 🙂 Mange tak!
   Det er helt rigtig forstået. Kebabspydene smager bedst lune, men du kan sagtesn røre farsen sammen dagen forinden.

 4. Lige den inspiration jeg manglede til min 60 års fødselsdag. Vil lave en buffet på selve dagen. Tænker jeg måske skal have lidt kød. Vil høre hvad du foreslår. Tænker Lam vil passe fint ?

Skriv en kommentar