Indisk kylling med ristet blomkål

Indisk kylling

En af de meste populære opskrifter på min blog, er en indisk cashew curry med ristet blomkål. I denne uges madplan har jeg taget udgangspunkt i opskriften, men tilsat kylling og udskiftet en ingrediens her og dér, for at gøre ingredienslisten mere simpel. Der er eksempelvis ikke cashewnødder i saucen (kun som valgfrit drys), da de små buttede halvmåner mange steder sælges i bittesmå poser til ikke særlig hverdagsvenlige priser.

Indisk kylling med ristet blomkål

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 20 min / i alt 50 min

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. smør
  • 3 tsk. rød karrypasta
  • 3 tsk. karry
  • 3 tsk. garam masala*
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 dl græsk yoghurt 10%
  • 140 g tomatpuré

Til servering

  • 1 håndfuld cashewnødder
  • koriander
  • 50 g rucola
  • naanbrød

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingekødet i tern, og sæt dem til side. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, drys let med salt, og bag blomkålsbuketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde. Rist cashewnødderne gyldne i stor gryde, og sæt dem til side. Pil og hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i gryden, og tilsæt karrypasta, karry, garam masala, salt og peber. Tilsæt kyllingekød, og steg, til det er lysebrunt. Vend kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden. Lad det simre, indtil kødet er mørt, og vend så de bagte blomkålsbuketter i gryden. Smag til med salt og peber, drys med ristede cashewnødder, og servér med lunt naanbrød, frisk koriander og skyllet rucola.

 

*Garam masala er en indisk krydderiblanding, der giver en vidunderlig smag. Brug eventuelt en blanding af paprika, koriander, spidskommen, kardemomme og kanel, hvis du ikke kan finde det i dit lokale Supermarked.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.


{ Find hele denne uges madplan i Femina her }

10 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hey Emma!
    Off topic, men har du et bud på, hvilke(n) af dine kager, der er mest man-approved? Jeg har lovet min far at lave kage til ham og hans venner i weekenden, og jeg kunne godt tænke mig at prøve en af dine fine opskrifter, men det er jo svært at vælge! Det er nok også svært at vælge for dig, men jeg håber, du vil komme med et forslag (enten fra bloggen eller en af dine skønne bøger 😉

    1. Hejsa Nicoline! 🙂 Hæhæ, sikke et sjovt spørgsmål 😉 hmm… Jeg vil sige bønnebrownien (den er bare altid et hit!) eller islagkagen i Herlig & ærlig mad – den er SYGT godt, haha 🙂

      1. Haha, du har ret! Lidt sjovt spørgsmål 😉 Men tak for svar!
        Har også flere gange kigget på din islagkage og tænkt, at den ser vildt lækker ud, men jeg tænker, at det nok er lidt mere en sommerting..

  2. Mmh, har lige prøvet opskriften af, og det var dødlækkert! Og så er det jo bare et plus, at den mætter godt, så man ikke har behov for to store portioner 😉 Tak for lækker inspiration!

Skriv en kommentar