Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys

Lun suppe af jordskokker

I denne uge vil jeg dele opskriften på en lunende og lækker jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys. Suppen er utrolig let at tilberede, da grøntsagerne bages i ovnen, inden hele molevitten blendes sammen og serveres. Top med et sprødt bacon-bønnedrys og cremefraiche, og du får en af mine yndlingssupper.

Suppe med ekstra mæthed fra bønner

Hvis du ligesom min kæreste Simon er af den overbevisning, at suppe ikke er noget, man kan blive mæt af, vil denne opskrift udfordre din holdning. Suppen indeholder nemlig cannellonibønner, der er med til at sikre en god mæthed og en ekstra cremet konsistens.

Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys

 
Hovedret til 4 personer
forberedelse 20 min / tilberedning 25 min / i alt 45 min

Ingredienser

Jordskokkesuppe

  • 1 kg jordskokker
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 dåse cannellonibønner
  • 1 l kyllingebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • saft af 1 citron

Bacon-bønnedrys

  • 1 dåse cannellonibønner
  • 100 g bacon
  • ½ spsk. tørret timian
  • salt

Til servering

  • groft brød
  • cremefraiche 18%
  • 25 g friske ærteskud

Fremgangsmåde

Jordskokkesuppe

Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie. Drys med salt og timian, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, indtil jordskokskiverne er helt møre.

Bacon-bønne-drys

Dræn og skyl cannellonibønnerne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med bacon skåret i tern. Drys med timian og en smule salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil drysset er sprødt.

Jordskokkesuppe fortsat

Kom jordskokker og løg i en foodprocessor eller blender. Tilsæt afdryppede, skyllede cannellonibønner, kogende kyllingebouillon, fløde og citronsaft, og kør, indtil konsistensen er glat og cremet. Smag suppen til, og servér straks med groft brød, cremefraiche, bacon-bønne-drys og ærteskud. Når suppen at blive kold, kan den hurtigt varmes op i en gryde.

Find flere opskrifter i samme kategori

Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Vild med min jordskokkesuppe? Find flere opskrifter på suppe her:

Blomkålssuppe med dild-olie og dukkah

Immunboostede blomkålssuppe

Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi

Green curry med kylling & asparges

8 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma, hvor ser/lyder det lækkert! Har du et godt tip til at skrælle jordskokker, jeg synes altid, jeg fumler helt vildt med at få dem gjort klar til tilberedning 🙂

    1. Hej du 🙂 Jeg bruger en lille kartoffelkniv som jeg skraber overfladen med. Bruger man økologiske jordskokker behøver man ikke at skrælle dem fuldstændig 🙂

  2. Åh den suppe ser dejlig ud, den passer lige til sådan en grå regnvejrsdag som i dag 🙂 Er vegetar, men tænker ikke, der er noget i vejen for, at udskifte kyllingebouillon med en grøntsagsbouillon, droppe baconen og bage bønnerne med noget røget paprika (y)

  3. Hej Emma, det lyder som en super lækker suppe! Den skal helt sikkert prøves snart. Men skal løgene ikke svitses? Er det meningen at man bare laver suppen i en foodprocesser/blender (ingen gryde) efter jordskokkene er ovenbagte?

    1. hej du 🙂 Løgene kommer jo med i ovnen, og dermed bliver de tilberedte 🙂 Og ja, man laver simpelthen bare suppen i blenderen/foodprocessoren.

    1. Hej Lone 🙂 butterbean er jo noget større, så de vil nok være svære at få sprøde. Men du kan sagtens bruge dem i suppen, når de skal blendes 🙂

Skriv en kommentar